Kwadrans dla edka
Kwadrans dla edka
Witam,
w wątku będę podawał moje wejścia na edku m15. Sygnałem będzie sts + BB. stop krótki, do 18pips, przesuwany na bep. Brak tp, pozycja zamykana będzie tylko na sl.
Dziennie 1-2 wejścia.
w wątku będę podawał moje wejścia na edku m15. Sygnałem będzie sts + BB. stop krótki, do 18pips, przesuwany na bep. Brak tp, pozycja zamykana będzie tylko na sl.
Dziennie 1-2 wejścia.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Re: Kwadrans dla edka
Zmiana sl na bep i świętujemy razem z ameryką, pewnie już nuda się zacznie popołudniowa na wykresie
-
- Maniak
manback pisze:Zmiana sl na bep i świętujemy razem z ameryką, pewnie już nuda się zacznie popołudniowa na wykresie
No i wykrakałeś z tą popołudniową nudą.

http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79
Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.
Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.
Wczorajsza pozycja zamknięta na bep o 1:54. Obecnie próba S z krótkim sl nad szczytem oraz zagranie z systemu L z sl 15pips. Szukam wejścia w S ze względu na sytuację na h4(patrz rys.).
Strasznie męczący ostatnio jest edek do gry. Od rana zmienność na poziomie 20pipsów, później jakiś wystrzał na powiedzmy 70pips i pozamiatane będzie. oj ciężko to widzę... Na siłę nie ma co grać, szczególnie, że piątek i początek tygodnia
-
- Maniak
manback pisze:Strasznie męczący ostatnio jest edek do gry. Od rana zmienność na poziomie 20pipsów, później jakiś wystrzał na powiedzmy 70pips i pozamiatane będzie. oj ciężko to widzę... Na siłę nie ma co grać, szczególnie, że piątek i początek tygodnia
Piątki bez istotnych danych bądź wypowiedzi szefów banków centralnych często takie bywają. Dlatego trzeba korzystać z każdej nadarzającej się okazji.
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79
Piątkowa pozycja długa uderzyła w sl na 1,3595 (widoczna na rys.).
Pozycja S wytrzymała, sl przesunięty nieznacznie - nad dzisiejszy szczyt czyli 1,3616.
Nie załapałem się czasowo na dzisiejszy sygnał s.
Na razie sygnały L odpuszczam z powodu sytuacji na h4 (rys.). Czekam na sygnały na m15 na S.
Pozycja S wytrzymała, sl przesunięty nieznacznie - nad dzisiejszy szczyt czyli 1,3616.
Nie załapałem się czasowo na dzisiejszy sygnał s.
Na razie sygnały L odpuszczam z powodu sytuacji na h4 (rys.). Czekam na sygnały na m15 na S.
Wczorajszy dzień na edku nieciekawy:) z powodu 3 sl: -16 -12 -16 pips. Przy ostatnim wejściu nie byłem przy kompie cały czas i nie obniżyłem sl, więc trochę więcej na minusie wyszło niż powinno.
Liczyłem, że te wzrosty wczorajsze to korekta spadków będzie i któreś fibo zatrzyma, a tu sobie rosło spokojnie cały dzień, ale ostatecznie szczyt wcześniejszy wytrzymał, więc jest szansa, że to była/jest korekta (chociaż dziwnej struktury jak na korektę). No zobaczymy, co się wyrysuje.
Pozycja piątkowa wytrzymała póki co ze sl 1,3616. Dzisiaj poluję znowu na s.
Na rysunkach widoczne wczorajsze sl i sytuacja na h4.
Liczyłem, że te wzrosty wczorajsze to korekta spadków będzie i któreś fibo zatrzyma, a tu sobie rosło spokojnie cały dzień, ale ostatecznie szczyt wcześniejszy wytrzymał, więc jest szansa, że to była/jest korekta (chociaż dziwnej struktury jak na korektę). No zobaczymy, co się wyrysuje.
Pozycja piątkowa wytrzymała póki co ze sl 1,3616. Dzisiaj poluję znowu na s.
Na rysunkach widoczne wczorajsze sl i sytuacja na h4.
Sygnał s, więc wchodzę po 1,3588 sl=1,3604. Jak spadnie cena poniżej 1,3575 sl obniżam.
Pozycja z 1,3588 ustawione na bep i na dzisiaj wystarczy. Niech się trochę prawa strona wyrysuje wykresu....