Czas się ustatkować..
Rozpierwiastkowałem wystarczająco kasy działając na ślepo.. Dam rade.. umiem.. Ta..
Więc jest taki plan, żeby grać na wybicia lub testy linii trendu, oporu/wsparcia lub kanału.. Czyli 100% AT
Na czym grać?
Na początek analiza wszystkich majorów plus może jakieś złoto/srebro i kilka indeksów, a później eliminacja tego co się nie rusza.
Czas na grę?
Brak.. bo praca, ale w pracy można korzystać z telefonu..
I tu się pojawia problem, bo 99,99% kasy, którą rozje..chałem - straciłem w sposób tak prosty, że szkoda gadać..
telefon i gra bez planu..
popatrzę co się dzieje..
o edek spada..
wejde w S..
kur,, rośnie..
to idziemy L..
o znowu spada..
i tak depozyt topnieje..
Koniec z tym.. bo w tym tempie za miesiąc nie będzie czym grać, a dopłacać nie mam zamiaru narazie..
Wracając, do planu:
- ograniczyć transakcje do minimum.
- ograniczyć bezcelowe gapienie się w wykres na telefonie "bo może coś wypatrzę" - może za kilka lat..
- wchodzić z wyraźnego sygnału - jw
- SL powyżej/poniżej linii trendu, wsparcia lub oporu, powyżej/poniżej poprzedniej daily świecy
- TP minimalne r:r=1:1,5 , otwarcie 3 pozycji, pierwsze zamknięcie na poziomie 1:1,5rr i przestawienie SL na pozostałych na ten poziom, a dalej - rynek pokaże mam nadzieję
- alarmy na platformie w okolicy poziomu ewentualnego wejścia i/lub zlecenia oczekujące
- Przegląd AT w weekend, ewentualnie jak czas pozwoli to na koniec dnia
W sumie wątek założyłem, żeby mieć gdzie trzymać "historię" wykresów i zmobilizować się do grania jak człowiek, bo przecież ludzie patrzą..
Mam nadzieję, że zadziała