Kredyty prywatne/pozabankowe

Forum, na którym można do woli dyskutować nie tylko na tematy związane z Forexem.
Noob
Pasjonat
Pasjonat

Re: Kredyty prywatne/pozabankowe

Nieprzeczytany post autor: Noob »

Wybacz, ale ze wszystkiego co piszesz wynika, że nie jesteś potencjalnie rzetelnym kredytobiorcą i nikt obcy Ci nie pożyczy pieniędzy, bo niby czemu?

Sorry, ale czy naprawdę jesteś tak naiwną osobą, żeby wierzyć, że jeżeli będziesz coś "oszczędzał" jednocześnie będąc zadłużonym na określony (większy) procent u kogoś (jak rozumiem, zakładasz, że ktoś Ci pożyczy pieniądze z jakąśtam karencją, np. rok) to jest jakieś wyjście z tej sytuacji poza takim, gdzie olewasz tego kogoś i nie spłacasz kredytu? Twój rachunek będzie cały czas mniejszy niż gdybyś spłacał to co masz teraz.

Już nawet nie dodam, że przy tak niewielkiej kwocie rozkładanie zadłużenia na mniejsze raty jest po prostu głupotą - niepotrzebnie tylko będą Ci rosły odsetki. Naprawdę lepiej zacisnąć zęby i przecierpieć półtora roku, żeby się tego pozbyć.

skryty
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: skryty »

Tak jestem naiwny, nie sądzisz że lepiej jest mieć pozorną oszczędność na koncie w wysokości nawet 1000zł niż nie mieć jej wcale? Co jeżeli stracę pracę i w ciągu miesiąca nie znajdę kolejnej? Przy braku "pozornej oszczędności" jak to nazywasz za co się wyżywię, opłacę mieszkanie i zapłacę ratę? Gdybym siedział na garnuszku u rodziców to pewnie nie przeszkadzało by mi zero na koncie pod koniec miesiąca. Jasne że taki kredyt będzie mnie kosztować i doskonale zdaje sobie z tego sprawę.

skryty
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: skryty »

Przepraszam za post pod postem
Ponawiam pytanie z pierwszego postu: Czy ktoś zna osoby lub firmy które pożyczają pieniądze ale bez zastawu i bez przedpłat? A może ktoś chce zarobić na pożyczce?

ODPOWIEDZ