Czy istnieje taki wskaźnik który umożliwiałby szybkie oszacowywanie kosztu (np. dla 1 lota) danej odległości pomiedzy dwiema horizontalline (po to aby szybko dobierac odpowiedni wolumen).
Coś ala krzyżyk...:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... 6b098.html
.....tylko żeby oprócz ilości odmierzanych pipsów była jeszcze dodatkowa informacja "ilośćpipsów*canazapips" np. dla jednego lota.
Znacznie ułatwiło/usprawniło by to traderkę - wyeliminowanie zmudnego obliczania/dostosowywania odpowiedniego volumenu tak aby zająć odpowiednio wielką pozycję z punktu widzenia ochrony kapitału ....
Koszt odległości pomiędzy dwiema horizontal Line.
- f16_rocket
- Stały bywalec
zgadza sie, takie cos musi byc.
moze cos w tym stylu jak w zalaczniku. wskaznik wstawia dwie linie poziome - Resistance1 i Resistance2 - domyslnie 15 pips powyzej i ponizej ostatniego close. najezdzajac kursorem na linie w opisie widzimy cene Price na ktorej ona sie znajduje oraz Price_distance, ktory jest tutaj odlegloscia w pipsach * wielkosc lota, czyli cena w walucie bazowej dla tego symbolu. mozna wpisac lot_size w parametrach (1=100 000 waluty bazowej) i wtedy na liniach poziomych obliczenia sie zaktualizuja (linie sie przesuna jednak do domyslnych polozen, wiec trzeba jeszcze raz je sobie poprzestawiac). no i obliczenia sie aktualizuja oczywiscie w miare przestawiania linii.
trzeba by pomyslec jeszcze zeby wynik Price_distance podawac tez w walucie konta lub jakiejs domyslnej, moze sprobuje potem to dorobic.
moze cos w tym stylu jak w zalaczniku. wskaznik wstawia dwie linie poziome - Resistance1 i Resistance2 - domyslnie 15 pips powyzej i ponizej ostatniego close. najezdzajac kursorem na linie w opisie widzimy cene Price na ktorej ona sie znajduje oraz Price_distance, ktory jest tutaj odlegloscia w pipsach * wielkosc lota, czyli cena w walucie bazowej dla tego symbolu. mozna wpisac lot_size w parametrach (1=100 000 waluty bazowej) i wtedy na liniach poziomych obliczenia sie zaktualizuja (linie sie przesuna jednak do domyslnych polozen, wiec trzeba jeszcze raz je sobie poprzestawiac). no i obliczenia sie aktualizuja oczywiscie w miare przestawiania linii.
trzeba by pomyslec jeszcze zeby wynik Price_distance podawac tez w walucie konta lub jakiejs domyslnej, moze sprobuje potem to dorobic.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Re: Koszt odległości pomiędzy dwiema horizontal Line.
Dzięki (po dwóch latachf16_rocket pisze:trzeba by pomyslec jeszcze zeby wynik Price_distance podawac tez w walucie konta lub jakiejs domyslnej, moze sprobuje potem to dorobic..

A mógłbyś mi dorobić (F16 Rocket lub ktokolwiek inny) to o czym mówiłes, tzn. aby Price Distance podawany był w złotówkach ?. I chciałbym również aby w widoku okienka widac było tylko Distance Price (bez wartości resistance 1 i 2 - tak jak na poniższym rysunku).
Mógłby mi to ktoś tak poprzerabiać ?.
-- Dodano: czw 21-11-2013, 12:10 --
Albo przynajmniej odpowiedzieć na pytanie przez co pomnożyć poniższe wyrażenie...:drendriu pisze:Mógłby mi to ktoś tak poprzerabiać ?.
Kod: Zaznacz cały
double distanceprice=(MathAbs(lineprice1-lineprice2)*lot_size*100000);
-- Dodano: czw 21-11-2013, 12:15 --
Albo przynajmniej odpowiedzieć na pytanie przez co pomnożyć poniższe wyrażenie...:Mógłby mi to ktoś tak poprzerabiać ?.
Kod: Zaznacz cały
double distanceprice=(MathAbs(lineprice1-lineprice2)*lot_size*100000);
-- Dodano: czw 21-11-2013, 12:16 --
Dzięki (po dwóch latachdrendriu pisze:f16_rocket pisze:trzeba by pomyslec jeszcze zeby wynik Price_distance podawac tez w walucie konta lub jakiejs domyslnej, moze sprobuje potem to dorobic..

A mógłbyś mi dorobić (F16 Rocket lub ktokolwiek inny) to o czym mówiłes, tzn. aby Price Distance podawany był w złotówkach ?. I chciałbym również aby w widoku okienka widac było tylko Distance Price (bez wartości resistance 1 i 2 - tak jak na poniższym rysunku).
-- Dodano: czw 21-11-2013, 12:16 --
Dzięki (po dwóch latachdrendriu pisze:f16_rocket pisze:trzeba by pomyslec jeszcze zeby wynik Price_distance podawac tez w walucie konta lub jakiejs domyslnej, moze sprobuje potem to dorobic..

-- Dodano: czw 21-11-2013, 12:18 --

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.