Korelacja par

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
Michał-fx
Pasjonat
Pasjonat

Re: Korelacja par

Nieprzeczytany post autor: Michał-fx »

juz jest wszystko ok, wczesniej mialem jakies ruskie linki i nie dalo sie otworzyc ;)
Gratulacje za wyniki.
Myśleć i działać jak Goldman !

JAREK67
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: JAREK67 »

michal_fun pisze:juz jest wszystko ok, wczesniej mialem jakies ruskie linki i nie dalo sie otworzyc ;)
Gratulacje za wyniki.
Jeśli się przyjmie założenie, że obie gospodarki niemiecka i francuska będę w miarę równo się rozwijały i nie będzie między indeksami zbyt drastycznych rozbieżności to może że da się tak zarabiać. Jak do tej pory tylko 22 pozycje były zajęte. Co daje średnio 11 wejść od początku testu. Jak na 4 miesiące gry to nie można mówić, że robot się przepracowuje. Takie jednak były założenia. Grać w ściśle określonych warunkach bez szukania "okazji" na siłę. No i co najważniejsze bez zwracania uwagi na to czy mamy bessę, hossę czy inne gradobicie. ;)
Osobną kwestią są zamknięcia, które w zasadzie były dokonywane ręcznie. Być może gdybym nie spieszył się z tym za bardzo to wynik byłby lepszy? Albo gorszy. ;)

JAREK67
Maniak
Maniak

Kolejny deal zamknięty.
Ciągle sobie sobie obiecuję, że tym razem wytrzymam do przejścia różowej przynajmniej przez poziom "0"
Niestety 6000 zysku, które może się rozpłynąć w próżni jest zbyt wielka pokusą.
Obrazek
загрузить картинку в интернет

Obrazek
хостинг фото

JAREK67
Maniak
Maniak

Kolejne zamknięcie. Włączyłem progresywne obliczanie wielkości pozycji. Kapitał nie musi pracować ;)

Obrazek
хостинг фото

Obrazek
фото хостинг

-- Dodano: pt 17-10-2014, 13:12 --

Kolejny udany trejd. Było ponad 11 0000 do zabrania ale przegapiłem.
Obrazek
куда залить картинку

JAREK67
Maniak
Maniak

Postanowiłem trochę poskalpować na indeksach. Wejścia wg mojego uznania (dorobiłem sobie funkcje otwierania pozycji z ekranu)
Dziś były dwa rozdania. Jak do tej pory + 223 €

Obrazek
фото хостинг

-- Dodano: śr 22-10-2014, 6:29 --

Roboty sobie grają, ja tymaczasem otworzyłem konto w HFT i spróbuję poskalpować na na indeksach DAX/CAC i ropie BRENT/WTI.
Wykres M15. Wejścia i zamknięcia " z ręki".

Obrazek

-- Dodano: śr 22-10-2014, 6:30 --

Roboty sobie grają, ja tymaczasem otworzyłem konto w HFT i spróbuję poskalpować na na indeksach DAX/CAC i ropie BRENT/WTI.
Wykres M15. Wejścia i zamknięcia " z ręki".

Obrazek

JAREK67
Maniak
Maniak

Zrobiłem sobie prawdziwego klikacza. Teraz tylko polować na okazje. ;)
Obrazek

JAREK67
Maniak
Maniak

Kilka dni klikania bez szczególnego spinania - 14% zysku. Kto wie może taki arbitraż "z doskoku" przyniesie zadowalające rezultaty. Poklikam jeszcze trochę.
Zmieniam tylko tf z M15 na H1.

Obrazek

Obrazek
фото хостинг

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: sgorn »

hej Jaro, co miales na mysli piszac "Włączyłem progresywne obliczanie wielkości pozycji. Kapitał nie musi pracować" ?
Wicks reject areas and bodies explore them-MightyOne
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.

JAREK67
Maniak
Maniak

sgorn pisze:hej Jaro, co miales na mysli piszac "Włączyłem progresywne obliczanie wielkości pozycji. Kapitał nie musi pracować" ?
Oczywiście miało być 'kapitał musi pracować". ;)
Teraz robot sam oblicza wielkość pozycji (w miarę rosnących zysków wielkość pozycji rośnie). Ponieważ zarobił >60% to czas żeby z tego korzystać.

JAREK67
Maniak
Maniak

Jest kolejny zysk ale tym razem zaryzykuję i poczekam aż wskaźnik korelacji (różowa linia) wejdzie w obszar "0.0".
Może to się "zemścić" odwróceniem sytuacji o 180 stopni ale kiedyś trzeba spróbować.
Im dłużej to będzie trwało tym większe ryzyko, że zysk zamieni się w stratę.

Obrazek

ODPOWIEDZ