korekta EA

O jezykach programowania w platformach i nie tylko.
Awatar użytkownika
seba
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: seba »

3dvision pisze:Prubuję ustawić te EA od kilku dni , od 2009 do dziś w back testach wychodzi świetnie, niestety w styczniu 2007 przy mega długim trendzie pada depo.
nie chce byc zlym prorokiem ale strategie martyngalowe prowadza zwykle do wyczyszczenia konta :/
zawsze znajdzie sie akurat ten jeden jedyny moment w ktorym cena nie zawroci i konczy sie na STOP OUT
no chyba ze masz duze konto, duzo czasu i ustawisz male pozycje to cos z tego moze byc
3dvision pisze:Załanczam swój backtest od 2009 roku do teraz, zobaczcie jak świetnie to wygląda i jaki zysk.
niestety kolejna rzecz to to ze backtesty nie za bardzo maja potem pokrycie na rachunkach realnych na zywo :/

po za tym widac na twoim screenie ze masz jakosc modelowania 90%
przejrzyj ten temat:
http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... hp?t=14779

z podobnych EA (martyngalow) testowalem kiedys robota o nazwie ILAN
mial tam kilka wersji ale chyba kazda z nich dzialala bardzo podobnie
w testach wyniki mial calkiem calkiem ale ostatecznie nie zdecydowalem sie zeby puscic go na zywo
:)
Ruch zwrotny skończy się dokładnie w miejscu ustawienia SL

3dvision
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: 3dvision »

No coś nie tak chyba jest
bo wchodzi pozycjami
L0 -0,02 lota
L1 > - 0,16 lota

Wywale jednak te h i dni - bo to jednak kompletnie się nie sprawdzi - w tym EA

Zobacz w tym EA z zał , tam to jest fajnie napisane i daje nam doeolną modyfikacje wartości lota na każdym lewelu , mógłbys ten kod przerobić do naszego EA

Dodano po 11 minutach:

seba - no zakładam że w realu moge zaryzykować 6 tys. zł na depo i gram od 0,02lota lub 0,01 lota.
Ilana też kiedyś testowałem. Ten nasz EA jest jednak całkowicie inny bo działa na prostej zasadzie otwiera jednocześnie 2 pozycje sell i buy z tp 80 jeśli zaliczymy TP buy to otwiera kolejną pozycje tylko buy z tp 80, a pozyscje sell otwiera po uzyskaniu np 140 pipsów naminusie .Rynek chodzi zygzakiem i nawet jeśli dojdziemy do 6 lewela na minusie to potrzebujemy tylko powrotu o 80 pipsów aby wyjść na 0 lub zarobić na tej stratnej pozycji .Przecież po spadku 6level x 140 pipsów czyli jak rynek poleci o 840pipsów to musi być jakaś mikro korekta na te 80 pipsów.
Przy tym EA akurat odzwierciedlenie w back testach i realu będzie w 100% takie same , bo EA nie działa w oparciu o kompletnie żadne wskaźniki .

Kwestia tylko tego, że przy mnożeniu pozycji x3 , aby przy levelu 5 czy jeszcze dalszym - robot nie wchodził pozycjami 2 loty i więcej tylko ogranićzyć mu do 0.6 lota max czy coś podobnego.Wtedy już wyjdziemy na lekkim minusie ale nie wyczyścimy depo . Z testów wynika , że 70-80% pozycji zamykana jest na lewelu 0 i lewelu 1
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Matteo
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Matteo »

Ten Reverse_Beta to plik wykonywalny. Potrzebna jest jego dekompilacja żeby zobaczyć kod.

3dvision
Gaduła
Gaduła

Nic innego nie mam , chodzi o takie przedstawienie w EA leweli

Awatar użytkownika
Matteo
Stały bywalec
Stały bywalec

Ale wyliczenie levelu pozostaje po staremu?
3dvision pisze:No coś nie tak chyba jest
bo wchodzi pozycjami
L0 -0,02 lota
L1 > - 0,16 lota
W to ciężko mi uwierzyć, bo

Kod: Zaznacz cały

lot_tab[0] = 0.02;
   lot_tab[1] = 0.08;
   lot_tab[2] = 0.16;

if(lvl > 2)
   {
      lot2 = lot_tab[2];
   }
   else
   {
      lot2 = lot_tab[lvl];
   } 
Jesteś pewny co do tego levelu?

edit: Teraz loty są rozpisane jak na screenie.

profos
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: profos »

czy ktoś mógłby dokonać zmian w poniższym pliku tak aby zlecenia były po 0.2 lota, 0.3 i 0.5. ja nie mam o tym pojęcia, próbowałem ale nic mi nie wychodzi.

3dvision
Gaduła
Gaduła

Matteo - tak teraz mnoznikiem x2 - mamy takie same wartości jak na screenie .
Chciałbym jednak ręcznie we właściwościach strategi ustalać wartość lota dla każdego z leweli , ponieważ grając przy lewelu np 6i wyższym wartości lotów stają się zbyt duże i wyzeruje nam to depo calkowicie. Czy mógłbys do strategi zrobić tak jak na screenie że ręcznie wpisujemy wartość lota na każdym lewelu?

Wiem że marudze , ale skoro już tyle czasu siedze nad tym EA i setami - to chciałbym znaleść naprawde dobre i optymalne sety.

Albo może prościej wprowadzić limit w lotach czyli np. powyżej 6 lewelu ma być maxymalnie 0,30 lota .Co będzie prościej ci napisać.

Awatar użytkownika
Matteo
Stały bywalec
Stały bywalec

Nie ma sprawy, to akurat bzdurna zmiana, ale musisz zaczekać do wieczora, bo zaraz kończę pracę, a muszę jeszcze do jakiejś galerii handlowej zajechać.

profos - załóż osobny wątek, na pewno ktoś się zaraz znajdzie kto pomoże Ci rozwiązać Twój problem.

edit: Nowa wersja z wyrzuconymi na wierzch poziomami Lota

3dvision
Gaduła
Gaduła

ok zaraz potestuje
apowiedz jak ustwaic godziny aby robot chodzi teraz 24h na dobe lub co wywalic z kodu EA aby tego nie było - bo ta funkcja jednak sie nie sprawdzi bo zostaja otwarte pozycje

Dodano po 5 minutach:

No i sprawdziłem czy trejduje zgodnie z ustawieniami leweli - i jest coś nie tak bo pojawiają sie tylko wartości
0,01
0,02
0,04
i koniec
wyższych wartości już nie ma

Awatar użytkownika
Matteo
Stały bywalec
Stały bywalec

No ale to raczej wina wyliczanego levela, a nie poziomów lota, bo ten element w tym ea jest akurat prosty jak budowa cepa. W dodatku Przy pierwszej wersji tej strategii wyliczenia lota nie było wcale takie liniowe...

Kod: Zaznacz cały

lot2=lot*MathPow(Multiplier,lvl)+LotInc;

ODPOWIEDZ