konkurs ,propozycja- tygodniowe cykle.

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
futureforex111
Bywalec
Bywalec

konkurs ,propozycja- tygodniowe cykle.

Nieprzeczytany post autor: futureforex111 »

Witam .Jestem na forum swiezy. Ale w temacie FX male co nieco widzialem.
Na wstepie przepraszam za brak polskich znakow,pisze z mc.
Mam pomysl, by na forum ,przprowadzic konkurs-zawody , na najlpeszpe wyniki , start w poniedzialek, final w piatek.
Z racji krotkich terminow , moze to byc ciekawe dla "scalperow" i "daytrederow"
Wskazane zgloszenie w poniedzialek kont, i codzienne relacjonowanie swoich poczynan,
Dla zwyciezcow przewiduje niespodzianki. Sam tez wezme udzial. (oczywiscie konta demo, moga byc real,ale to juz na swoja odpowiedzialnosc)
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Re: konkurs ,propozycja- tygodniowe cykle.

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

Wg mnie to nie ma sensu - były już takie "zawody" w przeszłości - niezbyt to wychodziło. Aby miało sens każdy musiałby mieć taki sam stan konta startowego - przynajmniej.

A po drugie - nie ma reala - nie ma zabawy.

No risk - no fun.
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

Awatar użytkownika
futureforex111
Bywalec
Bywalec

Witam.Jestesmy w dziale systemy - strategie, chodzi mi bardziej o pokazanie szerszej opini pasjonatow rynku, strategi inwestycji,i poprawianiu jej w oparciu o wasze komentarze, nauka,nauka nauka.
Konta ,jesli real, to na wlasne ryzyko, ale w przypadku demo, mozna ustalic dla wygody powiedzmy 10.000, usd (kazdy przeliczy to sobie latwo procentowo,do wlasnych porownan) a emocje tez moga byc niezle.
Dlatego zaproponowalem tygodniowe cykle,by nie odstawiac ,wlasnych realnych kont na bok.
Docelowo ,mozna na realu sie sprawdzac, ale to juz podkrecanie sie ,moze dla kogos zle sie skonczyc. A to ma byc wspolna lekcja, dopracowania strategi,lub tez stworzenia innej. Pozdrawiam

Awatar użytkownika
futureforex111
Bywalec
Bywalec

Wiatm.
Widze cisza w temacie .
Zamieszczam swoj wynik , http://clip2net.com/s/6MlVHY
Gram dosc duza dzwignia bez SL
Nie stosuje SL , w zamian dosc krotko -3 do 8 pips zabezpieczam pozycjami przeciwstawnymi.(heading)
Nie wyobrazam sobie scalpingu, i daytradingu zabezpieczac SL, po takim piatku, 14.30 mialbym wyczyszczone konto.
Postaram sie nagrac kilka wejsc w rynek. Wykres jest troszke poszarpany , ale to wynika z zamykania pozycji przeciwstawnych, :) pozdrawiam i zapraszam kolejne osoby do konkursu.

ODPOWIEDZ