komputer z 2005
komputer z 2005
witam korzystam ze strategii nla i mi się mt4 nie zawiesza natomiast jak przełączam na gamma to już tak ,na początek nie miałem takich problemów pisałem do brokera i powiedział że to z mojej winy komputer lub system bo oni nic w serwerach swoich złego nie zanotowali . Komputer mam z 2005 roku więc stary ale czy na pewno komputer jest winien czy jak zmienię np. na lenovo y500 to platforma będzie działać płynnie zamierzałem kupić nowy komputer ale troszeczkę później natomiast jeśli to wina kompa to chyba zakupie go na dniach napiszcie szybko odpowiedz bo jestem w wodzie gorącej kompany
Re: komputer z 2005
W komputerach wina zwykle leży po stronie dysku.
Jakbyś włożył tam SSD dysk to pewnie by śmigał lepiej niż ultra nowoczesny z Twoim starym dyskiem
Jakbyś włożył tam SSD dysk to pewnie by śmigał lepiej niż ultra nowoczesny z Twoim starym dyskiem

Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów
a rozumiem czyli wam się platforma nie zawiesza system gamma więc to wina dysku może ktoś jeszcze potwierdzić te przypuszczenia z drugiej strony wymiana jest konieczna kompa ale nie chciał bym się nie mile rozczarować wydam kupę kasy a tu ten sam problem co w starym kompie dodam jeszcze że czyściłem dysk i platformę nie niepotrzebnych wskaźników w minimalnym stopniu pomogło ale to niewiele
Ta kupi dysk SSD a się okaże że nie ma SATA na płycie... Bo o SATA 3 to nie ma co marzyć... Jak ma niżej niż SATA 2 to nawet szkoda kupować.
no właśnie ale fajnie że teraz wiem co jest nie tak z drugiej strony to już czas go wymienić o kilku dni marzy mi się lenovo y500 z 3-ma kartami graficznymi hehe
-- 07 cze 2013, 17:07 --
dysk mam taki znalazłem menażer urz. wdc wd12 00JB-00GVA0 SCSI DISK to chyba nawet nie sata moim zdaniem hehe
-- 07 cze 2013, 17:07 --
dysk mam taki znalazłem menażer urz. wdc wd12 00JB-00GVA0 SCSI DISK to chyba nawet nie sata moim zdaniem hehe
SSD potrafi przyspieszyc sprzet nawet ten z 2005 i dac mu kopa jak te nowe z 2012 a wydatek rzedu 500PLN.
No nie. A jak będzie miał SATA I to też mu tak super przyspieszy ? To jest płyta główna sprzed 8 lat. Czyli weszła na rynek pewnie z 10 lat temu ( albo i lepiej ). To ma dokupować kontrolery i pakować kolejną kasę w archiwalny sprzęt ?
Do SSD potrzebujesz SATA III aby w pełni z niego korzystać.
Do SSD potrzebujesz SATA III aby w pełni z niego korzystać.
płyta głowna jest z 2004 roku tu ją znajdziecie ale sata nie podają wiec chyba w ogóle czegoś takiego nie ma http://www.asus.com/Motherboards/P5GD1V ... ifications a tyle kasy za niego dałem a on tego nie ma
- daromanchester
- Przyjaciel Forum
Zawsze może kupić kontroler SATA III wydatek chyba 50-60zł
A dysk się nie zmarnuje przy zmianie płyty.
Ja sam wsadziłem ostatnio dysk SSD do starego lapka i przeżył nową młodość.
A dysk się nie zmarnuje przy zmianie płyty.
Ja sam wsadziłem ostatnio dysk SSD do starego lapka i przeżył nową młodość.
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein
Nie jestem w temacie ale czy przypadkiem SDD na PCI nie rozwiązuje tego problemu?Cyb pisze:Do SSD potrzebujesz SATA III aby w pełni z niego korzystać.
http://pclab.pl/news53004.html