Wyjścia karty graficznej, dysk SSD, itd. Na pewno jest coś, co uchodzi mojej uwadze
informatycznego amatora.
Proszę o porady.

Przede wszystkim na kolor! Czerwone są ok.wojtasek pisze:Na co zwracać szczególną uwagę przy zakupie nowego komputera do spekulacji?
Takie, by pasowały do monitora!wojtasek pisze:Wyjścia karty graficznej
Do handlu?! A po co Ci to? W czym Ci to pomoże?wojtasek pisze:dysk SSD
Dobre chłodzenie! To jest podstawa - żebyś się nie przegrzał, gdy cena pójdzie w "złą" stronę!wojtasek pisze:Na pewno jest coś, co uchodzi mojej uwadze
informatycznego amatora.
Otóż, chodzi mi o parametry, a nie o wiek.WojtexWay pisze:Jaki jest sens kupować nowy komputer tylko pod handel (jako główny argument)? Kup sobie używanego kompa z przed 3-5 lat - w zupełności wystarczy!
Subiektywna?! SSD jeszcze jakoś zrozumiem (programy będą mu się szybciej odpalać - mniej frustracji). Ale możesz chociaż spróbować jakoś uargumentować po co komuś i7 - szczególnie do handlu?!jamesfisher pisze:Moja opinia może być bardzo subiektywna. Dla kogoś innego będzie to zupełnie coś innego.
Parametry lapka:
- SSD
- i7
- eSATAw celu robienia szybkich backup-ów
- mocna bateria, min 8 godzin
Ojj ulżyłowojtasek pisze:Co do reszty posta - jeśli ironia koledze ulżyła, to również się cieszę.
Jest to mój zestaw na którym pracuję i taki potrzebuję (nie tylko do handlu). Twój może być inny. Może coś zaproponujesz?WojtexWay pisze:Subiektywna?! SSD jeszcze jakoś zrozumiem (programy będą mu się szybciej odpalać - mniej frustracji). Ale możesz chociaż spróbować jakoś uargumentować po co komuś i7 - szczególnie do handlu?!jamesfisher pisze:Moja opinia może być bardzo subiektywna. Dla kogoś innego będzie to zupełnie coś innego.
Parametry lapka:
- SSD
- i7
- eSATAw celu robienia szybkich backup-ów
- mocna bateria, min 8 godzin
Zastanawiam się również po co mocna bateria - zakładasz, że on te 4 monitory będzie do laptopa podpinał? O_o