Kompilator MetaEditor

O jezykach programowania w platformach i nie tylko.
Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Kompilator MetaEditor

Nieprzeczytany post autor: reptile »

Czy zdarzyło się wam kiedyś tak, że kompilator pomimo tego, że nie ma kometarza jakby pomijał kod? W kodzie nie jest zrobiony komentarz, ale części kodu są na szaro.. jakby losowo zależy jak się trafi przesunie.. :shock:
Kiedyś już tak miałem.. nie wiem od czego to się dzieje.
Ale dziś zauważyłem, że jeśli kodu jest naprawdę dużo to jest on pomijany i robi się sieczka :evil:

Skopiowalem ten sam na inny komputer.. i to samo :shock: Nie było tam nigdy mt4 instalek itp..

Zainstalowałem nowe mt4.. znów to samo sie dzieje.
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Re: Kompilator MetaEditor

Nieprzeczytany post autor: Esco »

reptile pisze:Czy zdarzyło się wam kiedyś tak, że kompilator pomimo tego, że nie ma kometarza jakby pomijał kod? W kodzie nie jest zrobiony komentarz, ale części kodu są na szaro.. jakby losowo zależy jak się trafi przesunie.. :shock:
Kiedyś już tak miałem.. nie wiem od czego to się dzieje.
Ale dziś zauważyłem, że jeśli kodu jest naprawdę dużo to jest on pomijany i robi się sieczka :evil:

Skopiowalem ten sam na inny komputer.. i to samo :shock: Nie było tam nigdy mt4 instalek itp..

Zainstalowałem nowe mt4.. znów to samo sie dzieje.
A te fragmenty kodu się kiedykolwiek wykonują?

Jak dawniej pisałem w Delphi to kompilator automatycznie wykreślał fragmenty kodu w trakcie optymalizacji:

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

skco pisze:A te fragmenty kodu się kiedykolwiek wykonują?
Początek się kompiluje normalnie, a reszta jak chce ..
kompilator wyrzuca błędy, że np. nie ma zmiennej itd.. ale raz te zmienne raz inne.. ale większość z dołu.
Jak uruchomie ponownie MetaEditor to za 1razem jest ok.. ale pokręce scrollem i zaczyna sie psuc
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Awatar użytkownika
mike_05
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: mike_05 »

Obfuscation?
Jeżeli chcesz odnieść sukces, naucz się cenić ludzi.

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

haa!

Wygląda, że jeśli kod ma w sobie jakieś dziwne krzaczki.. kodowanie to tak świruje, co ciekawe nie widać ich.. przy rosyjskich komentarzach itp częto sie zdarza.. i właśnie po RE ..

Awatar użytkownika
Tig3r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Tig3r »

reptile pisze:Czy zdarzyło się wam kiedyś tak, że kompilator pomimo tego, że nie ma kometarza jakby pomijał kod? W kodzie nie jest zrobiony komentarz, ale części kodu są na szaro.. jakby losowo zależy jak się trafi przesunie.. Shocked
tak zdarzyło się, zwykle wracało do normy po restarcie
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..

crn
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: crn »

Od niedawna tak zaczelo sie robic. Wystarczy zaznaczenie myszka komentarza, ktorego nie ma i pomoaga bez restartu.

ODPOWIEDZ