Witam serdecznie,
Potrzebuję pomocy w przygotowaniu kawałka kodu pod strategię jaką znalazłem i stosuję z powodzeniem. Strategia da się ubrać w automat (przynajmniej mam taką nadzieję)
pierw opis.
Moment otwarcia zlecenia:
chwila w której SMA 14 przełamuje SMA 200. W przypadku jeżli wyłamanie następuje w dół sygnał "sell". W przypadku gdy gdy w górę sygnał "buy".
Stop Loss:
Postawiony w miejscu w którym w chwili otwarcia zlecenia znajduje się SMA 100
Zamknięcie zlecenia.
Przygotowałem już mechanizm trailing stop oparty o wartość stałą i procentową.
http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... 869#436869
Gdyby ktoś mógł pomóc w dopisaniu założenia otwarcia zlecenia zgodnie z założeniami.. Będę bardzo wdzięczny bo za cholerę nie mogę sobie z tym poradzić.
Pozdrawiam,
araim
Kawałek kodu pod strategię potrzebny...
-
- Bywalec
Re: Kawałek kodu pod strategię potrzebny...
Nie da się aby działała tak jak Ci się wydaje że działa,Gwarantuję MC.Zajmij się czymś pożytecznym .araimnielad pisze: Strategia da się ubrać w automat
.. Będę bardzo wdzięczny bo za cholerę nie mogę sobie z tym poradzić.
araim
Z reguły nie można sobie poradzić z rzeczami które są niemożliwe do wykonania
, oparte na nieprawdziwych spostrzeżeniach lub założeniach teoretycznych które nie mają wiele wspólnego z rzeczywistością .
Pozdrawiam.
Ps.Nie jest to złośliwość tylko fakt który przyjmij dla własnego dobra .
Nie spiesz się , zawsze zdążysz stracić .
Takim systemem to na pierwszej, lepszej konsolidacji zostaniesz zmiażdżony przez serię strat. Poza tym często jest sytuacja, że na sygnale BUY SMA100 jest powyżej ceny. Jak wtedy ustawisz SL ? Powyżej ceny ?
Przeanalizuj tą strategię wzrokowo, ale na konsolidacji, bo na trendzie to faktycznie fajnie wygląda.
Niestety nigdy nie wiesz kiedy nastąpi konsolidacja.
Przeanalizuj tą strategię wzrokowo, ale na konsolidacji, bo na trendzie to faktycznie fajnie wygląda.
Niestety nigdy nie wiesz kiedy nastąpi konsolidacja.
Solą życia jest kasa.
-
- Bywalec
Witam Cię serdecznie Person,
Nie twierdzę że raz na jakiś czas nie dostaję minusa. Jednak tą strategią gram od roku na rzeczywistym koncie i działa. I to wcale nieźle. To co podałem pokazuje ogólne założenia a nie szczegóły. Jednak zawsze scenariusz dokonywanej transakcji jest taki sam.
Co do SL przy SMA100 to faktycznie masz rację. Sa chwile gdzie postawienie SL przy SMA100 nie będzie możliwe z uwagi na miejsce gdzie znajduje się w danej chwili SMA100. Fakt w takich chwilach wyznaczam SL przyjmując zdrowy rozsądek jako punk do postawienia SL.
Jednak na poprawki w kodzie przyjdzie czas jak się jego bazę stworzy. Dlatego założenia jakie podałem są pod stworzenie bazy...
Tylko ja jestem za slaby z programowania i nie mam pojęcia jak to przygotować...
-----------
Dulf,
dziękuję za radę.
Nie twierdzę że raz na jakiś czas nie dostaję minusa. Jednak tą strategią gram od roku na rzeczywistym koncie i działa. I to wcale nieźle. To co podałem pokazuje ogólne założenia a nie szczegóły. Jednak zawsze scenariusz dokonywanej transakcji jest taki sam.
Co do SL przy SMA100 to faktycznie masz rację. Sa chwile gdzie postawienie SL przy SMA100 nie będzie możliwe z uwagi na miejsce gdzie znajduje się w danej chwili SMA100. Fakt w takich chwilach wyznaczam SL przyjmując zdrowy rozsądek jako punk do postawienia SL.
Jednak na poprawki w kodzie przyjdzie czas jak się jego bazę stworzy. Dlatego założenia jakie podałem są pod stworzenie bazy...
Tylko ja jestem za slaby z programowania i nie mam pojęcia jak to przygotować...
-----------
Dulf,
dziękuję za radę.
W takim razie zastanów się, czy ta strategia nie jest zbyt uznaniowa na zaprogramowanie ? Może się okazać, że większość warunkow siedzi w Twojej głowie i bardzo ciężko będzie to przełożyć na język programowania.
Ogólne zalożenia jakie opisałeś wyzerują Ci konto po pierwszym dniu testu.
Uwierz mi.
Ogólne zalożenia jakie opisałeś wyzerują Ci konto po pierwszym dniu testu.
Uwierz mi.
Solą życia jest kasa.
-
- Bywalec
Person,
Programujesz i nie będę twierdził czegoś czego nie wiem..
Faktycznie to że sprawdza mi się to przy ręcznym obstawianiu nie znaczy że automat też się sprawdzi...
Programujesz i nie będę twierdził czegoś czego nie wiem..
Faktycznie to że sprawdza mi się to przy ręcznym obstawianiu nie znaczy że automat też się sprawdzi...
Ostatnio zmieniony 12 mar 2012, 01:34 przez araimnielad, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Bywalec
Mikołaj!!!!
BARDZO DZĘKUJĘĘĘ! Jesteś wielki!!
Strategia mi funkcjonuje gdy gram "z ręki". Ale Person ma rację. W moim podejmowaniu decyzji jest kilka elementów jakie można by nazwać "uznaniowe".
Za to przecież zawsze można popracować nad koncepcją i ją w wersji programowej doszlifować.
Raz jeszcze dziękuję i zabieram się do pracy z kawałkiem kodu jaki przesłałeś.
Pozdrawiam,
Araim
BARDZO DZĘKUJĘĘĘ! Jesteś wielki!!
Strategia mi funkcjonuje gdy gram "z ręki". Ale Person ma rację. W moim podejmowaniu decyzji jest kilka elementów jakie można by nazwać "uznaniowe".
Za to przecież zawsze można popracować nad koncepcją i ją w wersji programowej doszlifować.
Raz jeszcze dziękuję i zabieram się do pracy z kawałkiem kodu jaki przesłałeś.
Pozdrawiam,
Araim