A ja z innej beczki.
Brokerzy coś płacą za reklamowanie ich oferty przez internetowych wodzirejów? Chodzi mi o sytuację gdy nic nie sprzedajemy, żadnych abonamentów, płatnych sygnałów wszystko cacy tylko pokazujemy platformę brokera, na której gramy i pokazujemy ją na youtube. W przypadku Toma jest to TD365.com.
Dla tych mniej ogarniętych, którzy jeszcze nie wiedzą gdzie mają otwierać rachunki można zrobić dodatkowo test istniejących brokerów i podsumowujący ranking, w którym wygrywa oczywiście nasz broker.
https://www.youtube.com/watch?v=fnAO6hyVwaQ
Jeśli takie filmiki ogląda tysiące ludzi to chyba lepsza reklama dla brokera niż wydawanie milionów na sponsorowanie klubów sportowych, reklamy w tv itd bo jest bardziej ukierunkowana na konkretną grupę interesującą się tradingiem. Nawet na naszym rynku jest taki jeden co pokazuje platformę Aliora, nie żebym zaraz coś sugerował że akurat on ma z tego korzyści ale inni jak najbardziej widząc rosnącą skalę takiego zjawiska. Bo ja nie bardzo wierzę na przykład w sponsorowanie klubów sportowych, większość osób do których trafia ta reklama i tak bardziej interesuje się meczami niż tradingiem. Natomiast jak ktoś widzi, że na danej platformie zarabia się bądź traci miliony to na pewno zainteresuje się kto oferuje takie atrakcje więc ciekawe jakie mogą być stawki oferowane przez brokera. Orientuje się ktoś?