kalendarz danych makroekonomicznych
kalendarz danych makroekonomicznych
Witam, mam pytanie odnośnie prognoz makroekonomicznych umieszczanych we wspomnianych kalendarzach. Moje pytanie brzmi: czy w każdym kalendarzu są inne prognozy? Otóż, ja korzystam z macronext.pl a zauważyłem, że w innym kalendarzu jak np. inwesting.com prognozy te różnią się od siebie. Czy to normalne?
Re: kalendarz danych makroekonomicznych
Mogą być różne. Niekoniecznie wszędzie ale zdarzają się rozbieżności. Zadaj sobie pytanie kto tworzy te prognozy
. Bo przecież nie instytucje, które publikują wyniki
.

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
W takim razie rodzi się pytanie, który kalendarz ma bardziej dokładne prognozy? i który wybrać?
Raczej ciężko to wiarygodnie zmierzyć. Prognozy są bardzo zbliżone między sobą więc to byłoby zadanie dla aptekarza
.

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
Ok nie będę się nad tym rozdrabniał, pytałem bardziej z ciekawości, dziękuje za odpowiedź.
Mozesz sobie tworzyć własna prognozę biorąc srednia z przewidywań podanych w bardziej popularnych serwisach.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
Żeby nie tworzyć nowego tematu zapytam tutaj, otóż jak mogę zinterpretować dane z poniższego linku: http://pl.investing.com/economic-calend ... tions-1619
To znaczy co oznacza spadek pozycji spekulacyjnych netto z -79,3K na -72,8K i co oznacza ta literka "K" przy danych?
To znaczy co oznacza spadek pozycji spekulacyjnych netto z -79,3K na -72,8K i co oznacza ta literka "K" przy danych?
K - kilo, inaczej wielokrotność 1000
.

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
Ok ale jak teraz mam rozumieć te dane? Czy oznaczają one spadek pozycji krótkich, długich czy ogólnie zmniejszoną ilość pozycji na danym instrumencie.
Dane odnoszą się do wartości netto - to chyba wiesz czym jest
. A minus oznacza spadek tej wartości.

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu