journal - ermak

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
ermak3
Pasjonat
Pasjonat

Re: journal - ermak

Nieprzeczytany post autor: ermak3 »

-26 na edku
- 28 na kablu
i po jednej otwartej na edku i ejku

edit
edk SL
ejk BE
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Obrazek

Awatar użytkownika
ermak3
Pasjonat
Pasjonat

No proszę edk doszedł gdzie miał dojść, a nawet poszedł wyżej. Machnąłem się o jeden dołek^^
Obrazek

Awatar użytkownika
ermak3
Pasjonat
Pasjonat

wczorajsze wejścia + obecnie otwarte na kablu
sl na edku
dwa sl na kablu
sl na audzie

błąd to zostawienie na noc pozycji bez przesunięcia na BE
Obrazek

Awatar użytkownika
ermak3
Pasjonat
Pasjonat

Nie oczekuje, że ktoś poza mną będzie tutaj coś pisać (nawet chyba tego nie chce^^). Ale ten obecny ruch teraz na kablu jest związany z ZL na D1 (to raczej na pewno) ale chodzi mi dokładnie o to co zaczęło się na świeczce o 8:00. ZL dla H1 jest w tym przypadku poniżej połowy świeczki momo. Na ss będzie lepiej widać.

Zamknąłem to wejście na +42.

Żebym został dobrze zrozumiany. Na ss napisałem, że mogła pojawić się siła, a nie widać na wykresie na co zareagowała cena. Wiem, że cena nie reaguje na linie, które sobie każdy rysuje, tylko zawsze jest ta "siła" która porusza ceną, tylko że "wierzymy" dokonując analizy technicznej, że z wykresu można wszystko odczytać. Wszystkie dane jakie napływają odwzorowuje wykres. Ruch, który nie wynikał z wykresu, może być jedynie "zabawą" jakiegoś rekina. Przynajmniej ja tak uważam.
Dlatego chciałem zapytać tych, którzy tu zaglądają. Czy ten ruch to "zabawa", czy ja czegoś nie widzę? Gdyby ten ruch zależał tylko od ZL na D1 to cena powinna, jednostajnie spadać w dół, nie dzieje się tak bo ZLki występują też na niższych tfach, ale problem polega na tym, że ja nie widzę ZLek na H1 i H4 (na M30 jest ale jak na tą podziałkę czasową to dość stara).

I może kluczowe w tym wszystkim pytanie, na które chyba znam odpowiedź: czy ZLki (zerowanie profitu) występują tylko w strefach momo, czy po prostu jest to miejsce gdzie najczęściej one występują, więc chcąc być skutecznym, wejść powinno się szukać tylko w tych strefach?

W sumie wystarczy mi odpowiedź na ostatnie pytanie. Z góry dziękuje temu kto się o nią pokusi!
Ostatnio zmieniony 16 lip 2013, 11:14 przez ermak3, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Veni

Nieprzeczytany post autor: Veni »

http://www.xtb.pl/strefa-analityczna/ka ... konomiczny

;-) Zobacz co się dzieje na mniejszym interwale, linia trendu została przerwana, spadek mógł aktywować zlecenia i poleciało

Awatar użytkownika
ermak3
Pasjonat
Pasjonat

Byłem w trakcie edycji posta, gdy odpisałeś.
Linie trendu powstają, lub mogą powstawać przez ZLki. I znowu pojawia się pytanie: wszystko zależy od ZLek czy, zwiększają one po prostu nasze szanse na poprawną spekulacje?

Jakby wystarczyło grać na przełamania linii trendu to wszyscy bylibyśmy milionerami... I tak widzę "mógł" aktywować.

Traderów jak i naukowców (zajmujących się powstaniem wszechświata) można by podzielić na dwie grupy : )
Pierwsi traderzy uważają, że istnieje rynkowa teoria wszystkiego, która daje 100% skuteczność i szukają jej przez całe życie. Drudzy uważają, że istnieje teoria wszystkiego, ale nie dająca 100% skuteczności, bo nikt nie ma dostępu do wszystkich informacji, szukanie 100% skuteczności traci sens.
Pierwsi naukowcy zastanawiają się co było przed początkiem wszechświata. Drudzy, uważają że zastanawianie się co było przed początkiem, jest nie potrzebne (wręcz głupie), bo w tedy pojęcie czasu traci sens.

W obu przypadkach, jedni uganiają się za czymś czego nie ma i można powiedzieć "kręcą się w miejscu", drudzy prą naprzód... : )
Obrazek

Awatar użytkownika
ermak3
Pasjonat
Pasjonat

+31 na edzie - dzisiaj - przeczucie
-34 na kablu - wczoraj - ZL H4
Obrazek

Awatar użytkownika
ermak3
Pasjonat
Pasjonat

zapomniałem zabezpieczyć na noc ; /
sl na edku
sl na kablu
Obrazek

Awatar użytkownika
ermak3
Pasjonat
Pasjonat

nadchodzi przełom
nabieram przekonania, że dzielenie pozycji może być w moim przypadku dobre^^
Obrazek

Awatar użytkownika
ermak3
Pasjonat
Pasjonat

na edu złapałem dzisiaj SL
aud zabezpieczony, pozostawiam go na łikend
Obrazek

ODPOWIEDZ