JForex

Sprawy techniczne dotyczące poszczególnych platform handlowych.
Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Re: JForex

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Możesz zrezygnowac z PINu. Skontaktuj się ze swoim Account Managerem w tej sprawie. Disclaimer nie powinien się włączać za kazdym razem ... Popatrz w ustawieniach platformy czy jest zaakceptowany.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Maximur
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Maximur »

polon pisze:Hej, dostałem dziś pierwszy raz dane do logowania na konto Live i mam pytanie. Czy można wyłączyć ten uciążliwy PIN przy logowaniu do jForex?
Dodatkowo przy każdym logowaniu wylata mi ten sam Disclaimer i za każdym razem gdy się loguję, muszę go akceptować.
Co z nim zrobić???
PIN możesz usunąć sam wchodząc w ustawienia konta poprzez platformę Portfel/Moje konto
Na samym dole po lewej masz Security Settings klikasz IP Registration i dodajesz IP komputera dla, którego nie będzie potrzebny kod IP.
Disclaimer niestety też mi się włącza przy każdym uruchomieniu platformy i żadne zmiany nie pomogły.
Disclaimer dot. WL Europer rev. 1

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Maximur pisze: PIN możesz usunąć sam wchodząc w ustawienia konta poprzez platformę Portfel/Moje konto
Na samym dole po lewej masz Security Settings klikasz IP Registration i dodajesz IP komputera dla, którego nie będzie potrzebny kod IP.
Faktycznie :). Kiedyś to "zadanie" zlecało się AM.
Odnośnie disclaimera podpytam o jakieś rozwiązanie.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

polon
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: polon »

Maximur pisze: PIN możesz usunąć sam wchodząc w ustawienia konta poprzez platformę Portfel/Moje konto
Ale ja mam zmienny IP, bo mam internet radiowy, więc u mnie nie zadziała.

A wszystkie disclaimery mam zaakceptowane a i tak przy każdym logowaniu wywala.

dejno
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: dejno »

Jak w JForex ustawić opcję, aby dajmy na to po osiągnięciu 20 pipsów zysku pozycja przesunęła się na BE? Oczywiście przy włączonej platformie, bez bawienia się w żadne VPS.

cTrader ma taką opcję i jest to bardzo wygodne, wystarczy ustawić pożądaną ilość pipsów i zostawić włączoną platformę. Nie powiem, bardzo brakuje mi tego w JForex. Ręczne monitorowanie pozycji i przesuwanie na BE z palca jest nieco ryzykowne przy dużej zmienności i mało wygodne.

xXx
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: xXx »

Maximur pisze: Disclaimer niestety też mi się włącza przy każdym uruchomieniu platformy i żadne zmiany nie pomogły.
Disclaimer dot. WL Europer rev. 1
U mnie bylo to samo. Prosilem aby usuneli to na zawsze.
Dostalem odpowiedz z Dukascopy
Unfortunately we cannot do it due to legal measures in Dukascopy Europe.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

dejno pisze:Jak w JForex ustawić opcję, aby dajmy na to po osiągnięciu 20 pipsów zysku pozycja przesunęła się na BE? Oczywiście przy włączonej platformie, bez bawienia się w żadne VPS.

cTrader ma taką opcję i jest to bardzo wygodne, wystarczy ustawić pożądaną ilość pipsów i zostawić włączoną platformę. Nie powiem, bardzo brakuje mi tego w JForex. Ręczne monitorowanie pozycji i przesuwanie na BE z palca jest nieco ryzykowne przy dużej zmienności i mało wygodne.
Na tę chwilę nie ma takiej opcji. Jest tylko Trailing Stop.
Możesz ewentualnie posłużyć się jakimś niestandardowym automatem np. http://forexclub.pl/narzedzia/jforex-manual-trader/
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
T-REX
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: T-REX »

Mam pytanie: czy ma ktoś kłopoty z logowaniem polegające na tym, że po wejściu na stronę Dukasa i powciskaniu wszystkiego co należy aby pojawiło się okno logowania, to okno pojawia się albo nie? Bo i na demo jak i w realu mam taką sytuację, że odpala się java a potem często długo nic się nie dzieje. Uwierzytelnianie aplikacji czy jak to tam się nazywa trwa czasem wieki i nie zawsze przechodzi pomyślnie. Czasem zdążę w międzyczasie przeczytać kilka postów na forum i wcisnąć z pięć razy "login live/demo" i nic się nie dzieje, potem wszystko na raz wskakuje na ekran. Nie wiem czy to wina serwera u Dukasa czy raczej coś po mojej stronie. Loguję się ze strony www, wersja javy bez znaczenia - dzieje się to od bardzo dawna.
Prawdziwa głupota zawsze pokona sztuczną inteligencję

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Próbowałeś z różnych przeglądarek? Może pora na porządki na kompie? :)
U mnie na najnowszej Operze jest normalnie. Klikam w logowanie do Javy, wyskakuje skrót, włączam skrót, ładuje się aplikacja, po 5 sekundach wyskakuje okno do logowania.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

krystian74
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: krystian74 »

Jak zmienić kolorystykę chmur w Ichimoku. W opcjach wskaźnika nie ma czegoś takiego. W zakładce Motywy wykresów nie mam pojęcia co jest odpowiedzialne za kolor chmur.

ODPOWIEDZ