Jakie szkolenie?
Jakie szkolenie?
Jakie znacie szkolenia i szkoleniowców wartych polecenia? O czym, w jakich szkoleniach, przez kogo chciałbyś, żeby były prowadzone sam chciałbyś wziąć udział?
Re: Jakie szkolenie?
Najlepsze szkolenie to forum i jego użytkownicy, do tego książki, a następnie wiele godzin przed wykresem.
najlepsze, szkolenie to takie ktore ja bym przeprowadzil a jedyne 3999 +vat, dla grup powyzej 5 osob znizki i pamiatkowe zdjecie z autografem
):)

Spoko, ale pytanie jest w jakim szkoleniu sami chcielibyście wziąć udział/ przez kogo ma być poprowadzone? Wiadomo, że godziny przed wykresem są obowiązkowe, ale czy książki, jeżeli autor książki na szkoleniu o wiele szybciej i z możliwością zadania pytań, przekaże wiedzę zawartą w książce lepiej? Więc pytanie pozostaje aktualne.
jbialobrzewski pisze:...... w jakich szkoleniach ......
"Repetitio est mater studiorum" Powtarzanie jest matką umiejętności.
Jedynym atutem wszelkich szkoleń jest według mnie możliwość uczestniczenia w live trading roomach tam każdą wiedzę możesz zamienić w realne doświadczenie. Wiedzę jednak powinieneś zdobyć sam, tym bardziej że na szkoleniach większość czego się dowiesz to spojrzenie na rynek, trading, przez pryzmat nie twoich doświadczeń i nie koniecznie twojej wizji.
Jeśli ktoś odnosi sukcesy na rynkach na pewno nie będzie szkolił za 99PLNów zorganizowanie szkoleń wymaga ogromnych zasobów gdybym chciał w ten sposób przekazywać wiedzę zleciłbym komuś organizację tego wszystkiego to zwiększa koszty a na koniec najwięcej i tak ja w to wkładam - chodzi głównie o mój czas. No chyba że ma to wyglądać mniej więcej tak " raz na kilka miesięcy biorę jedną osobę i na luzie sobie o rynkach gadamy no ale za takim człowiekiem powinna iść historia.
Dlatego uważam że ciężko Ci będzie znaleźć kogoś w Polsce, język angielski w biznesie to i tak podstawa wiec szukaj kogoś raczej dalej niż na forum.
Pozdrawiam
"Unia Europejska uznała apokalipsę 21.12.2012 za niezgodną z dyrektywą Parlamentu Europejskiego."
Deklaracja Niepodległości USA - 1337słów.
Dyrektywa UE o przewozie cukierków karmelkowych 25911 słów
Deklaracja Niepodległości USA - 1337słów.
Dyrektywa UE o przewozie cukierków karmelkowych 25911 słów
-
- Pasjonat
Ja znam takie szkolenie, że siedzisz i tradujesz na własnym rachunku. Szkolenie bez wychodzenia z domu.Jakie znacie szkolenia i szkoleniowców wartych polecenia?
A najlepszym szkoleniowcem jest każdy sam dla siebie.
Bez tego szkolenia ani nie nauczysz się inwestować, ani jak nie posłuchasz i nie zrozumiesz tego szkoleniowca, nie będziesz zarabiał.
Pytanie czy tradingu można się nauczyć od kogoś innego? Ja mówię że nie. Ktoś inny powie że tak.
Jestem ciekaw, ilu z tych obecnych szkoleniowców szkoliłoby dalej gdyby, za szkolenie płaciło się 1/3, zaś za 2/3 "uczeń" by zainwestował pod mentoringiem. Jeśli zarobi to spłaca resztę i wszyscy są zadowoleni. No bo przecież płaci się za to aby nauczyć się zarabiać a nie za suche reguły planu, który rzekomo daje przewagę w długim terminie.
-
- Gaduła
Jeśli szkoleniowiec zarobił a Ty straciłeś, to kto jest za to odpowiedzialny ? Szkoleniowiec ma być lokatą w banku ?RoLudlum pisze:Jestem ciekaw, ilu z tych obecnych szkoleniowców szkoliłoby dalej gdyby, za szkolenie płaciło się 1/3, zaś za 2/3 "uczeń" by zainwestował pod mentoringiem. Jeśli zarobi to spłaca resztę i wszyscy są zadowoleni. No bo przecież płaci się za to aby nauczyć się zarabiać a nie za suche reguły planu, który rzekomo daje przewagę w długim terminie.
Idąc na szkolenie, idzie się na szkolenie w jakimś konkretnym zakresie, nie dostaję się gwarancji na nieomylność. Czy ktoś gwarantuje zyski po szkoleniu ?
W internecie jest tyle wiedzy za darmo, że szkolenia powinny być ostatnią deską rachunku... Ludzie pchają się na płatne szkolenia ponieważ, w DARMOWĄ wiedzę nie wierzą i jej przyswojenie jest TRUDNIEJSZE. Bo jak zapłaci to z reguły musi się przyłożyć bo szkoda kasy. Takie jest moje zdanie
Jeszcze leszcza na FOREXIE
Pozdrawiam

No pain, no gain