jakie pary do skalpowania ?
jakie pary do skalpowania ?
otowrzylem konto w admiral makets i gram na 5 minutowym i interesuje mnie jakie pary walut beda najlepsze go gry od kilku do kilkunastu minut
Nie jestem specjalistą od skalpowania, ale wydaje mi się, że nie tyle wysokość spreadu ma znaczenie przy takim stylu gry, co stosunek spreadu do średniej zmienności na danej parze np. GBPJPY ma dość wysoki spread, ale także ruchy na tej parze są duże, w związku z czym niektórzy potrafią na niej skalpować. Niektóre pary posiadające niski spread mogą nie być najlepszym wyborem ze względu na swoją małą ruchliwość.
Jednak również wydaje mi się, że jeśli próbować w ogóle takich bardzo krótkoterminowych zagrywek, to EURUSD jest do tego najlepsze.
Jednak również wydaje mi się, że jeśli próbować w ogóle takich bardzo krótkoterminowych zagrywek, to EURUSD jest do tego najlepsze.
Wypadkowa musi być takich parametrów, aby można było sensownie sclapować :
Egzekucja, spread, zakres ruchów ( tu kto co woli ) brak reqwot
Moim zdaniem edek jest przereklamowany, jeśli chodzi o grę, bardzije preferuje kabla, ale kto co woli :]
Egzekucja, spread, zakres ruchów ( tu kto co woli ) brak reqwot
Moim zdaniem edek jest przereklamowany, jeśli chodzi o grę, bardzije preferuje kabla, ale kto co woli :]
Rzeczą, którą najtrudniej w świecie zrozumieć, jest podatek dochodowy.
Albert Einstein
Albert Einstein
- Boby_Fischer
- Gaduła
Niski spread to nie wszystko. Lepiej zwracać uwagę na stosunek spreadu do średniej zmienności. Co z tego, że spread bęzie 2.0 pips skoro średnia zmienność dzienna wynosi 50.0 pips? Już lepszy większy spread o połowę a średnia zmienność x3
.

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
Słuszna uwaga, ale Edek i tak rządzi ;-) Kabel też niczego sobie, ale osobiście szczególnie przy skalpie nie lubię rozpraszać się na kilka rynków (par).raposo pisze:Co z tego, że spread bęzie 2.0 pips skoro średnia zmienność dzienna wynosi 50.0 pips? Już lepszy większy spread o połowę a średnia zmienność x3 Wink.
Zdecydowanie to najbardziej "komercyjna" para na rynkuMrYogi pisze:Moim zdaniem edek jest przereklamowany

Kto co lubi, ale chyba większość się zgodzi, że w obrębie majorów.
Probably my best technique is not picking up the phone to close out a winning trade. - Jerry Parker
mój Blog, szkolenia fx
guzik "www" poniżej 
mój Blog, szkolenia fx