Jaki broker + pare pytań

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Rawai
Uczestnik
Uczestnik

Jaki broker + pare pytań

Nieprzeczytany post autor: Rawai »

Witam
Jestem nowy na forum, nie mam za dużego pojęcia na temat forexu, można powiedzieć że nie mam w ogóle pojęcia:P Pograłem trochę na Demo na brokerze FxPro i chciałbyś pograc na real money.
Prosiłbym o polecenie jakiegoś brokera na początek. Przeczytałem kilka lub kilkanascie wątków na ten temat, jednak zauważłem ze zdania są podzielone.
Chciałbym aby spełnione zostały te waurnki:

-najważniejsze- bezpieczeństwo środków :)
-depozyt 500usd
-wplata jak i również wypłata przez moneybookers
- MT4
-mikroloty
- jeśli są potrzebne dokumenty do wysłania typu skan dowody czy potwierdzenie adresu to aby to było online, ponieważ nie mieszkam w PL i ciezko mialbym to w inny sposób wysłać

do tego mam kilka pytań:

-jaką dźwignie powinienem wybrać na początek i czy wyboru dźwigni dokonuje się przy zakładaniu konta i obejmuje ona wszystkie transakcje czy przed każdą transakcją osobno.
-w jakiej walucie najlepiej otworzyć konto, dodam ze chce grać na początek EUR/USD ?
-na jakiej zasadzie działa skalping ? prosze o wyjasnienie tak po krótce :)
-co to są rekwotowania ?

pozdrawiam i prosze o pomoc :)

Awatar użytkownika
xpep
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xpep »

hm mialem Ci juz cos napisac ale wlasciwie odpowiedz na wszystkie pytania jest juz na forum :wink:

Rawai
Uczestnik
Uczestnik

pewnie jest, ale nie łatwo przewertować całe forum wiec chcialem na szybko mieć odpowiedzi, ponieważ chciałem otworzyć właśnie konto na prawdziwe pieniądze więc szybka pomoc byłaby naprawdę przydatna :)

xmmm
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: xmmm »

Szkoda tych 500 usd, przy tak małej wiedzy radzę wpłacić 10-20 usd do Trading-point.com, na konto mikro, minimalna pozycja to 0,0001 standardowego lota pozwoli grać odpowiednim poziomem ryzyka na pozycję przy małym depozycie, minimalna wpłata 5 usd, przy wpłacie przez moneybookers zwracają prowizję przelewu czyli przelew jest bez kosztów, konto radzę założyć w usd jeśli będziesz
grał na eur/usd będzie łatwiej przeliczać wartość pipsa, mieli kiedyś na czacie polskiego konsultanta więc można o niego poprosić to wyjaśni po polsku wszelkie niejasności.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Rawai pisze:-jaką dźwignie powinienem wybrać na początek
Jeśli pytasz jakąd dźwignię wybrać to znaczy, że powinieneś o niej poczytać ;).
Rawai pisze:czy wyboru dźwigni dokonuje się przy zakładaniu konta i obejmuje ona wszystkie transakcje czy przed każdą transakcją osobno.
Dźwignia jest ustalana na rachunek choć dla niektórych instrumentów brokerzy mogą ją różnicować. Z reguły umożliwiają jej zmianę w późniejszym czasie przy zamkniętych wszystkich pozycjach.
Rawai pisze:-w jakiej walucie najlepiej otworzyć konto, dodam ze chce grać na początek EUR/USD ?
Para walutowa na której chcesz grać nie ma znaczenia. Wybierasz tę walutę, która jest dla Ciebie najlepsza (w której zarabiasz lub w stosunku do której Twoja waluta na najmniejsze wahania kursowe).
Rawai pisze:-na jakiej zasadzie działa skalping ? prosze o wyjasnienie tak po krótce
Dużo transakcji w krótkim czasie, przeważnie z małym zyskiem (nie ma jednoznacznej definicji).
Rawai pisze:-co to są rekwotowania ?
Ponowne zapytanie o cenę po wysłaniu chęci zawarcia zlecenia.

Jak dla mnie to nie powinieneś jeszcze zaczynać grać na środkach rzeczywistych tylko poznać więcej technicznych spraw związanych z Forexem, bo są pewne luki w wiedzy i lepiej je uzupełnić tracąc na demie ;). Polecam czytać forum...
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Rawai
Uczestnik
Uczestnik

raposo pisze: Jak dla mnie to nie powinieneś jeszcze zaczynać grać na środkach rzeczywistych tylko poznać więcej technicznych spraw związanych z Forexem, bo są pewne luki w wiedzy i lepiej je uzupełnić tracąc na demie ;). Polecam czytać forum...
rozumiem, tyle ze granie na Demie w ogóle mnie nie kręci już wole na jakies micro stawki :D co do nauki to dziennie czytam forum i w miare możliwości i czasu bede poszerzał swoją wiedze :D

ODPOWIEDZ