Jaka szkoła..?

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Songo89K
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Songo89K »

candleelephants2 pisze:w Katowicach
http://www.kandydaci.ae.katowice.pl/?contentid=9871
Ja się na tym przejechałem,bo niby jest,ale co z tego jak na ponad 200 osób ,chętnych na inwestycje było chyba 7 osób i psikus.Najlepsze jest to że zastanawiałem się nad 2,wybrałem ten,nie otwarli,za ten czas na drugim już była max liczba osób .Na dziennych pewnie jest większa szansa na taką specjalizacje.

Awatar użytkownika
NicDoStracenia
Gaduła
Gaduła

Re: Jaka szkoła..?

Nieprzeczytany post autor: NicDoStracenia »

pavel0fx pisze:Witam, to mój pierwszy post na forum. Rynkiem FX zajmuje sie od ponad roku i powoli zaczynam zarabiać. Za niecały rok wybieram się na studia. Jakie powinienem wybrać chcąc zdobyć wiedzę na temat inwestycji np na rynku akcji, w nieruchomości itp..? proszę o pomoc..
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... hp?t=16499

Jezeli chcesz byc trejderem to Polska raczej odpada. Najlepiej wybierz Londyn/lub okolice. Jezeli marzy ci sie City, to musisz pomyslec najpewniej o 4 uczelniach : Oxford, Cambridge, Imperial lub LSE. Papiery musisz juz zbierac, poniewaz ostateczny termin zamyka sie w okolicach stycznia. Cena za rok (od nastepnego roku) to niecale 10,000 GBP (3 razy wiecej niz obecnie, sic!).
"Frankly, in my experience, I`ve known few people who have gotten rich off technical analysis. " Jim Beeland Rogers

Awatar użytkownika
seba
Pasjonat
Pasjonat

Re: Jaka szkoła..?

Nieprzeczytany post autor: seba »

pavel0fx pisze:Witam, to mój pierwszy post na forum. Rynkiem FX zajmuje sie od ponad roku i powoli zaczynam zarabiać. Za niecały rok wybieram się na studia. Jakie powinienem wybrać chcąc zdobyć wiedzę na temat inwestycji np na rynku akcji, w nieruchomości itp..? proszę o pomoc..
jezeli juz zaczynasz zarabiac to jak to sie mowi "pierdol studia" i zarabiaj dalej...na studiach nic cie nie naucza bo poprostu sami nic o tym nie wiedza...najzwyczajniej w swiecie gdyby wiedzieli to sami by zarabiali "miliony" na forexie a nie pracowali jako wykladowcy zarabiajac 2.000 - 3.000 (czy ile tam sie zarabia jako wykladowca)...druga sprawa jest taka ze po 5 latach studiow obudzisz sie 5 lat starszy nic nie umiejac i bez pieniedzy...a po 5 latach "powaznej" gry na forexie mozesz sie obudzic juz na wczesniejszej emeryturze na zyczenie :)

ale to tylko moje zdanie i kazdy zrobi jak uwaza :)

Awatar użytkownika
CoVal
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: CoVal »

a ja sugeruje matematyke i / lub informatyke.
Jesli rzucisz okiem na wspolczesne trendy na rynkach finansowych.... to zauwazysz, ze poza kilkoma starymi dinozaurami tych rynkow, to co sie liczy teraz, to modele matematyczne przelozone na jezyk komputerow.

pavel0fx
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: pavel0fx »

10 000 GBP.. to dużo.. a na forex gram mikrolotami wiec wiele nie zarabiam na tym.. Bardzo dobre byłyby studia zaoczne w weekendy. W tygodniu bym grał a w weekend studia. Dodatkowo studia to takie zabezpieczenie na przyszłość gdyby na FX coś poszło nie tak.
Dzięki wielkie za propozycje, Pozdrawiam.. :wink:

MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MkubuxK »

pavel0fx pisze:10 000 GBP.. to dużo.. a na forex gram mikrolotami wiec wiele nie zarabiam na tym.. Bardzo dobre byłyby studia zaoczne w weekendy. W tygodniu bym grał a w weekend studia. Dodatkowo studia to takie zabezpieczenie na przyszłość gdyby na FX coś poszło nie tak.
Dzięki wielkie za propozycje, Pozdrawiam.. :wink:
Więc nie specjalizuj się w finansach jeśli miałoby być to zabezpieczenie, gdyby poszło coś nie tak. Tak jak kolega wyżej pisał - informatyka byłaby dośc neutralną odskocznią - na pewno przyda się do tradingu a gdyby wszystkie rynki pozamykali nadal możesz jakiś biznes robić.
fx-forum

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

CoVal pisze:Jesli rzucisz okiem na wspolczesne trendy na rynkach finansowych.... to zauwazysz, ze poza kilkoma starymi dinozaurami tych rynkow, to co sie liczy teraz, to modele matematyczne przelozone na jezyk komputerow.
Nigdy tak nie było,nie ma i nie będzie...!.
Nigdy żaden system czy modele matematyczne nigdy nie wygrają z rzetelnymi traderami.
Przypominam wszystkim że nawet laureaci nagrody Nobla z ekonomi.. stworzyli największy super fundusz... i stracili wszystko,nie wygrali z rzetelną traderką..// nieskromnie myślę o sobie...///Ja jestem im dozgonnie wdzięczny ponieważ banki potraciły dziesiątki miliardów $,po tej nauczce np. UBS doszedł do wniosku że trzeba budować samemu platform..od podstaw...// pamiętam jak jakieś dziesić lat temu nasi bankowcy po kryjomu z wypiekami na twarzy ją studiowali.....
Reasumując nigdy systemy,algorytmy ,modele automatyczne w długim terminie nigdy nie wygrają z rzetelnymi traderami... :P

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

pavel0fx
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: pavel0fx »

Informatyka to kompletnie nie moja działka.. I raz właśnie czytałem o najlepszych ekonomistach z Wall Street którzy stworzyli takiego właśnie automat przez którego stracili miliardy.. i bardzo lubię wpatrywać się w wykresy i analizować to co się dzieje na rynku. W swojej dalszej karierze interesowaly by mnie takie inwestycje jak w programie dragons den.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

pavel0fx pisze: i bardzo lubię wpatrywać się w wykresy i analizować to co się dzieje na rynku. W swojej dalszej karierze interesowaly by mnie takie inwestycje jak w programie dragons den.
Do tego nie potrzebujesz żadnej szkoły.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

raposo pisze:pavel0fx napisał:
i bardzo lubię wpatrywać się w wykresy i analizować to co się dzieje na rynku. W swojej dalszej karierze interesowaly by mnie takie inwestycje jak w programie dragons den.

Do tego nie potrzebujesz żadnej szkoły.
Szkoła która uczy AT i AF na rynku pieniężnym,dłużnym,walutowy,gazu,prądu,złota,ropy,miedzi,żywności itp.pod kątem traidingu,uczy trendów począwszy od długoterminowych, a skończywszy na scalpingu oraz rozwiązań podatkowych w kontekście bankowości inwestycyjnej...,jak najbardziej by się przydała....
Zresztą nie ma wyjścia..,jeżeli tak nie będziemy postępować to coraz bardziej będziemy spychani na margines...

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

ODPOWIEDZ