swierzak pisze:iby takie rzeczy się powinno wiedzieć ale kobiety obserwuje od urodzenia a na wykresy patrze się od paru tygodni z tąd moja niewiedza i zmieszanie w tym temacie
Czas to zmienić.

Ale tu i tu jest dokładnie tak samo. Im więcej systemów/teorii/strategii poznasz, tym lepszą decyzję na końcu podejmiesz.

I oczywiście, jak powszechnie wiadomo, ideałów nie ma, wystarczy to "coś".

Dodano po 6 godzinach 44 minutach:
A co tam, powymądrzam się trochę, stać mnie.

Wybierając dla siebie system/strategię/teorię giełdową po prostu trzeba kierować się rozsądkiem. Jeżeli jesteś informatykiem, masz zacięcie matematyczne, na pewno warto brać pod uwagę różne kombinacje oscylatorów w postaci EA. Jeżeli ktoś ceni prostotę, i jednocześnie ma odwagę żeby inwestować większe pieniądze w oparciu o np. linię trendu, warto zwrócić uwagę na formacje AT, które jednak są dość subiektywne. Jeżeli ktoś wierzy w magiczne liczby, może zgłębiać ciąg Fibonacciego, osoby z zacięciem astronomicznym mogą szukać zależności planetarnych. itp, itd.
Można wymieniać dalej, możliwości jest dużo.
Ja wiem jedno, na wszystkim można zarobić, trzeba tylko wierzyć w daną teorię, wierzyć w siebie, zaangażować się i po prostu pracować. I druga rzecz, nie ma lepszych i gorszych teorii, są tylko lepsi i gorsi gracze.

Na tej samej zasadzie, nie ma zimnych kobiet, są tylko źle rozgrzane.