Jaką obrać drogę/system?

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: jasonbourne »

swierzak pisze:iby takie rzeczy się powinno wiedzieć ale kobiety obserwuje od urodzenia a na wykresy patrze się od paru tygodni z tąd moja niewiedza i zmieszanie w tym temacie

Czas to zmienić.:)

Ale tu i tu jest dokładnie tak samo. Im więcej systemów/teorii/strategii poznasz, tym lepszą decyzję na końcu podejmiesz.:)

I oczywiście, jak powszechnie wiadomo, ideałów nie ma, wystarczy to "coś".:)

Dodano po 6 godzinach 44 minutach:

A co tam, powymądrzam się trochę, stać mnie.:)

Wybierając dla siebie system/strategię/teorię giełdową po prostu trzeba kierować się rozsądkiem. Jeżeli jesteś informatykiem, masz zacięcie matematyczne, na pewno warto brać pod uwagę różne kombinacje oscylatorów w postaci EA. Jeżeli ktoś ceni prostotę, i jednocześnie ma odwagę żeby inwestować większe pieniądze w oparciu o np. linię trendu, warto zwrócić uwagę na formacje AT, które jednak są dość subiektywne. Jeżeli ktoś wierzy w magiczne liczby, może zgłębiać ciąg Fibonacciego, osoby z zacięciem astronomicznym mogą szukać zależności planetarnych. itp, itd.

Można wymieniać dalej, możliwości jest dużo.

Ja wiem jedno, na wszystkim można zarobić, trzeba tylko wierzyć w daną teorię, wierzyć w siebie, zaangażować się i po prostu pracować. I druga rzecz, nie ma lepszych i gorszych teorii, są tylko lepsi i gorsi gracze.:)

Na tej samej zasadzie, nie ma zimnych kobiet, są tylko źle rozgrzane.:)
Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl

ODPOWIEDZ