Jaka matryca do handlu?
Jaka matryca do handlu?
Muszę wybrać pomiędzy dwoma komputerami 15,6 cala - takimi samymi z wyjątkiem rozdzielczości. Pierwszy za 2 kafle 1366x768, drugi 3 kafle 1920x1080. Ta sama linia, te same wersje, ten sam model tylko w HD lub nie? Czy warto do Forexu mieć monitor FullHD? Nie do scalpingu. Proszę o podpowiedź.
Wygranym nie jest ten, kto zgarnia pule najczęściej, wygrany to taki, kto zgarnia najwięcej pieniędzy!
Re: Jaka matryca do handlu?
Warto, ja mam dwa monitory HD i dopiero teraz czuję komfort pracy. Inna sprawa, że dobry trader będzie zarabiał nawet grając z telefonu.
-
- Gaduła
Do forexu nie warto. Warto mieć do oglądania filmów ...
Zdecydowanie HD. Bardziej uniwersalny. Obecnie w lapie mam 13,3 cala - 1600x900 i przy kupnie nowego, a powoli zbliża się pora, nie zejdę poniżej tej rozdzielczości.
Swoją drogą możesz spokojnie handlować z poziomu smartfonu, na HTC One S mam zainstalowaną Metę, która służy mi nie tylko do podglądu otwartych zleceń i ich awaryjnego zamykania ale także, od czasu do czasu, do ich otwierania bazując na świecach, dwóch średnich i dwóch wbudowanych wskaźników.
I wystarczy
J.
Swoją drogą możesz spokojnie handlować z poziomu smartfonu, na HTC One S mam zainstalowaną Metę, która służy mi nie tylko do podglądu otwartych zleceń i ich awaryjnego zamykania ale także, od czasu do czasu, do ich otwierania bazując na świecach, dwóch średnich i dwóch wbudowanych wskaźników.
I wystarczy

J.
Największy sukces jaki możesz osiągnąć w życiu to zwycięstwo nad własnymi słabościami.
Dzięki za odpowiedzi...
Mam Xperie S 4,3 cala 1280x720 (nie ma drugiego na rynku telefonu z tak dużą rozdzielczością na tak małej matrycy). Z tym, że świece mają taką samą wielkość jak na innych telefonach z mniejszymi rozdzielczościami, te mt4 tak dziwnie działa.
I powiem że nie da się ogarnąć rynku na telefonie, bez podglądu na czymś większym nie wykosi się kasy. No chyba że ktoś skalpuje - ale dla mnie to hazard.
Mam Xperie S 4,3 cala 1280x720 (nie ma drugiego na rynku telefonu z tak dużą rozdzielczością na tak małej matrycy). Z tym, że świece mają taką samą wielkość jak na innych telefonach z mniejszymi rozdzielczościami, te mt4 tak dziwnie działa.
I powiem że nie da się ogarnąć rynku na telefonie, bez podglądu na czymś większym nie wykosi się kasy. No chyba że ktoś skalpuje - ale dla mnie to hazard.
Wygranym nie jest ten, kto zgarnia pule najczęściej, wygrany to taki, kto zgarnia najwięcej pieniędzy!