Jak usunąć całkowicie MetaTrader4

Sprawy techniczne dotyczące poszczególnych platform handlowych.
Awatar użytkownika
zadra
Bywalec
Bywalec

Jak usunąć całkowicie MetaTrader4

Nieprzeczytany post autor: zadra »

Witam,
Mam problem z MT4. Po uruchomieniu MT4,jako użytkownik windows nie mogę zalogować się na rachunek rzeczywisty, wyskakuje informacja, że zły rachunek, mimo że jest właściwy, a jak przełączę na demo to działa. Jeśli uruchomię MT4 jako administrator wszystko działa prawidłowo. Chciałem odinstalować i ponownie zainstalować licząc, że w ten sposób naprawię program, ale po odinstalowaniu i ponownym zainstalowaniu, mam ciągle poprzednie ustawienia i dalej program nie działa. Jakim sposobem usunąć całkowicie MT4, tak żeby przy ponownej instalacji był czyściutki i nowiuśki :), nie mogę odnaleźć miejsca gdzie są zapisane wszystkie ustawienia, gdzieś zostają pliki, o których nie wiem, gdzie ich szukać? Mam Vista.

Temat zostaje podpięty z racji wielokrotnie powracającego pytania.
MrYogi
Ostatnio zmieniony 09 kwie 2010, 12:41 przez zadra, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

zadra pisze:nie mogę odnaleźć miejsca gdzie są zapisane wszystkie ustawienia, gdzieś zostają pliki, o których nie wiem, gdzie ich szukać?
A usunąłeś katalog z miejsca gdzie została zainstalowana platforma? (domyślnie C: -> Program files)
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
zadra
Bywalec
Bywalec

tak, nawet z rejestru usunąłem: HKEY_CURRENT_USER/Software/MetaQuotes Software/MetaTrader 4, nic to nie dało, jest gdzie indziej zapisane. MT4 działa tylko wtedy gdy uruchamiam jako administrator. Dwa dni temu było wszystko ok, dzisiaj padło.

paviko
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: paviko »

Nie wiem, czy to pomoze ale sprobuj. MT4 nie trzyma nigdzie wiecej configow niz w swoim katalogu:
1. Jako administrator usun wszystko jak to juz opisales powyzej (odinstaluj, usun katalog, usun wpis w rejestrze)
2. Zainstaluj ponownie (moze sprobuj w nowej lokalizacji) i bardzo wazne, nie uruchamiaj po instalacji MT4 jako administrator.
3. Odpal MT4 jako zwykly uzytkownik (nie admin), wprowadz dane konta.

Teraz powinno dzialac juz normalnie.

Pzdr

Awatar użytkownika
zadra
Bywalec
Bywalec

To nic nie daje. Po ponownej instalacji uruchamiam MT4 i mam poprzednie ustawienia wykresów, kolory, linie itp. Poza tym mam inne ustawienia wykresów w zależności czy uruchomię jako administrator czy użytkownik. Demo działa a Live nie chce, jak chcę przełączyć na live to mam wrażenie, że nie zmienia serwera na live, bo w lewym górnym rogu mam numer rachunku live i napis rachunek demo.

mwojt
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mwojt »

1) Włącz pokazywanie ukrytych plików i folderów
2) Wszystkie pliki jakie zapisałeś po instalacji MT4 (wskaźniki, strategie, templaty) znajdują się w folderze:

Kod: Zaznacz cały

c:/Użytkownicy/Default/NAZWA_UŻYTKOWNIKA/AppData/Local/VirtualStore/Program Files/NAZWA KATALOGU MT4
4) Usuń ten folder
3) Podziękuj Micro$oftowi za technikę wirtualizacji w Viście i 7 :)
5) Po ponownej instalacji masz czystego MT4

Temat proponuję podwiesić ponieważ to pytanie wraca jak bumerang.
Obrazek

Awatar użytkownika
zadra
Bywalec
Bywalec

Dzięki kolego, jesteś Wielki, działa :D :564:

Kolego, szacun dla Ciebie

darios
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: darios »

Mam podobny problem jak kolega wyżej, założyłem konto real i teraz nie jestem w stanie się na nie zalogować, po usunięciu programu wszystkich rejestrów wyżej podanych i katalogu z C:\Program Files nadal pokazuje że to "zły rachunek".
Jedynie nie moge znaleźć tego pliku z poziomu ukrytych który podał 'mwojt' ponieważ działam na xp i nigdzie nie jestem w stanie go tu odnaleźć.
Jak ktoś jest w stanie to proszę o pomoc

Dodano po 1 minutach:

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Komunikat "zły rachunek" może świadczyć też o tym, że wprowadzasz niewłaściwe:
- hasło
- login
- serwer
Ew. jest jakiś błąd po stronie serwera brokera jednak to rzadkość.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

darios
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: darios »

Przemyślałem sprawe i zainstalowałem to na innym kompie ale tam też jest "zły rachunek" więc racja że to nie błąd programu.
Login i hasło które dostałem już 30x wpisywałem, kopiowałem i nic a serwer oczywiście live włączam chociaż i demo również próbowałem - praktycznie każdą wersje przerobiłem.
Kasa doszła do nich w piątek i na stronie widnieje już jako aktywny ale może coś tam jeszcze muszą przetrawić albo tak jak mówisz jakiś błąd brokera.
Jak nic się nie poprawi w poniedziałek to pozostanie tylko chwycić za telefon.

ODPOWIEDZ