Witam,Gregi85 pisze:Witam, pytanie takie jak w temacie: Jak stać się dobrym traderem? Co wy robicie aby doskonalić swoje umiejętności. Ja inwestuje (czyli praktyka) i czytam książki aby poszerzać wiedzę, ale czuje, że to jest zdecydowanie za mało. Czy robicie jakieś codzienne analizy?
Pytam gdyż po dwóch latach inwestowania i nauki stanąłem w martwym punkcie i nie wiem co zrobić, chciałbym się jakoś rozwijać w tym kierunku lecz nie wiem czego się złapać.
Jest dwóch tarderów. Jeden zarabia 100 pipsów miesięcznie, a drugi 1200, który jest dobrym traderem?
Obaj są fantastyczni. Obaj stosują swoje systemy, obaj zarabiają pieniądze. Mają jednak inne cele, systemy ...
Dobry trader to trader zdyscyplinowany. W książce jedynie przeczytasz co to jest dyscyplina, możesz nauczyć się jej definicji, ale to za mało.
Traderzy mówią "trading jest prosty, ale nie łatwy" Aby zostać dobrym traderem trzeba spełnić tylko dwa warunki. Trzeba mieć system i go stosować. Na tym polega protota tradingu. System + dyscyplina. To z jakiego powodu, w takim razie trading nie jest łatwy? Z powody dyscypliny. Dyscypliny nie da się wyczytać z książki, wynieść z kursu... "Dobrym traderem" nie zostaje się od czytania książek, tylko od pracy nad sobą, bo dyscyplina jest w nas.
Pozdrawiam.