Jak sprawdzić czy ustawiony był trailing stop. MT4

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
eustach
Uczestnik
Uczestnik

Jak sprawdzić czy ustawiony był trailing stop. MT4

Nieprzeczytany post autor: eustach »

Witam,
Czy jest możliwość sprawdzenia w MT4 w historii rachunku, czy transakcja miała ustawiony trailing stop ? Otóż miałem ustawionego shorta bez take profit ale z trailing stop na 15 pkt , poszło w moją stronę po czym zaczelo isc w druga, powinienem mieć zamkniętą transakcję i zabezpieczony zysk, a tu strata :roll: Jestem na 90% pewien, że go ustawiałem.. jednak stoploss jest na tym samym poziome na jakim go zostawiłem.
Czy jest możliwość że trailing stop raz działa a raz nie ? Bo już raz z niego korzystałem i wszystko było ok.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
personov
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: personov »

TrailingStop w MT4 zaczyna działać dopiero po przekroczeniu poziomu jaki ustawisz. Jeśli np. dasz TS 15 to dopiero po przekroczeniu zysku +15 pips StopLoss zaczyna kroczyć.
Nie jestem pewny, ale w zakładce dziennik może będzie coś na temat modyfikacji poziomu SL( czy SL już kroczył ).
Solą życia jest kasa.

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

eustach pisze: Czy jest możliwość że trailing stop raz działa a raz nie ? Bo już raz z niego korzystałem i wszystko było ok.
tak.. Sl moglo sie nie zmienic przy duzych ruchach i esjli nei bylo miejsca na ponowna aktywacje czyli nei wiecej niz 15 pkt od be
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

eustach pisze:Czy jest możliwość że trailing stop raz działa a raz nie ? Bo już raz z niego korzystałem i wszystko było ok.
Jak klikniesz prawym na transakcję i wybierzesz TS to musi być zaznaczona wartość TS. Jeśli nie ma to TS nie jest aktywny.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
faflik
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: faflik »

Jeszcze trzeba dodać, że TS działa tylko przy uruchomionej platformie.

eustach
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: eustach »

No to już wiem czemu nie zadziałał.. ustawiłem to na noc i wyłączyłem komputer.
Dzięki za szybkie odpowiedzi :wink:

Dagu

Nieprzeczytany post autor: Dagu »

sorry ze sie wpier.....

czy na innych platformach TS dziala od poczatku tj po wprowadzeniu a nie po osiagniecu ilus tam pipow ??

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

czy na innych platformach TS dziala od poczatku tj po wprowadzeniu a nie po osiagniecu ilus tam pipow ??
Zależy na jakiej platformie ;). Na Dukascopy działa od momentu ustawienia.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Dagu

Nieprzeczytany post autor: Dagu »

I oto mi chodzilo :D
Chwala dukascopy :)

ODPOWIEDZ