Hej
Chcę wam znów pokazać jak wygląda siła EUR?USD do Kabla, który robi co Lord "Edek" każe. Spójrzcie na wykres... taki banał 61 fibo zadziałało że zadziałał na GBP/USD, GBP/JPY, EUR/JPY (Te trzy zawróciły w średnio sensownych miejscach). :
jak grochem o ścianę
Re: jak grochem o ścianę
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"If music is dying musicians are killing it" - MP
Ktoś powie że to takie nic ale ale w DT to tam dzieją się rzeczy, które definiują dzień. Do tego jak ktoś by spojrzał w poniedziałek rano na GBP/USD pierwsze co jest w głowie to chu. wie co będzie...
Bez dostępu do volumenu od reuters/bloomberg trudno definiować punkty zwrotne dlatego polecam klasykę AT na EUR/USD a to co dzieje się na innych walutach powinno być łatwiejsze do przewidzenia.
PS.
Oczywiście przegapiłem to o czym pisze
Bez dostępu do volumenu od reuters/bloomberg trudno definiować punkty zwrotne dlatego polecam klasykę AT na EUR/USD a to co dzieje się na innych walutach powinno być łatwiejsze do przewidzenia.
PS.
Oczywiście przegapiłem to o czym pisze
No ale gdyby się tak zastanowić co będzie dzisiaj we wtorek patrząc na wykres olewając dane to z tego co widać EUR/USD przylepiony do oporu.
(USD/JPY podobnie na T1 - zamierza przebić opór i wejść na strefę cenową na której nie był przez 34 lata !!)
Mam jakieś idiotyczne odczyty DXY.
Dziesięciolatki słabną, rentowność rośnie wiec na jutero edek delikatnie i powoli w górę po korekcie
(USD/JPY podobnie na T1 - zamierza przebić opór i wejść na strefę cenową na której nie był przez 34 lata !!)
Dziesięciolatki słabną, rentowność rośnie wiec na jutero edek delikatnie i powoli w górę po korekcie
Cześć,SEROL666 pisze: ↑26 mar 2024, 01:53No ale gdyby się tak zastanowić co będzie dzisiaj we wtorek patrząc na wykres olewając dane to z tego co widać EUR/USD przylepiony do oporu.
Na moje oko ten Dxy wygląda tak, jakby chciał iść jeszcze wyżej. Z kolei edek i kabel wyglądają tak, jakby chciały jeszcze trochę zanurkować. Otwierałem dzisiaj szorta na edku i póki co trzymam. Co prawda nie mogę jeszcze przesunąć stopa na BE, ale tak jak mówię, bardziej na shorty jestem nastawiony na najbliższe kilka dni i tego się trzymam. Całkiem niedawno temu pisałem, że nastawiam się na longi na edku ale patrząc na wykres, nie widzę żeby chciał iść w górę więc muszę te swoje oczekiwania lekko zmieniać co jakiś czas i dostosować się do tego co się dzieje. Więc twoim zdaniem jutro możemy spodziewać się wzrostów na edku ;/?
Ja na edku spodziewam się raczej longów ,ale co będzie to się dopiero okaże.azyl pisze: ↑26 mar 2024, 22:00Cześć,SEROL666 pisze: ↑26 mar 2024, 01:53No ale gdyby się tak zastanowić co będzie dzisiaj we wtorek patrząc na wykres olewając dane to z tego co widać EUR/USD przylepiony do oporu.
Na moje oko ten Dxy wygląda tak, jakby chciał iść jeszcze wyżej. Z kolei edek i kabel wyglądają tak, jakby chciały jeszcze trochę zanurkować. Otwierałem dzisiaj szorta na edku i póki co trzymam. Co prawda nie mogę jeszcze przesunąć stopa na BE, ale tak jak mówię, bardziej na shorty jestem nastawiony na najbliższe kilka dni i tego się trzymam. Całkiem niedawno temu pisałem, że nastawiam się na longi na edku ale patrząc na wykres, nie widzę żeby chciał iść w górę więc muszę te swoje oczekiwania lekko zmieniać co jakiś czas i dostosować się do tego co się dzieje. Więc twoim zdaniem jutro możemy spodziewać się wzrostów na edku ;/?
Od otwarcia Londynu Edek urósł 25 pips myślałem ze "dojedzie" wyżej a tu wycieczka na południe. 1.0835 jest lokalnym oporem jak mocno przebije to powinien rosnąc. Dane w czwartek pokażą kierunekgrzegrzyw pisze: ↑26 mar 2024, 23:12Ja na edku spodziewam się raczej longów ,ale co będzie to się dopiero okaże.EU H1.GIF
Kiepskie R tutaj miałem bo coś w okolicach 1.4. Dzisiaj przed południem aktywował się TP.
Z ciekawosci, gdzie był stop?
trochę powyżej tej czarnej świecy
dzięki, logiczny.
nice trade.
nice trade.