btw. można gdzieś w internecie zobaczyć materiały video z Dnia z Forexsem na TVN CNBC ?astra pisze: dziś na tvncnbc był wywiad z traderem z Millenium
Jak dobrac strategie gry do osobowosci??
- Spekulant83
- Gaduła
Re: Jak dobrac strategie gry do osobowosci??
Tak jak napisał ADAM...metodą prób i błędów. Sam musisz na bazie własnego doświadczenia to zbadać.piotrek2x pisze:Witam,
Moze ktos z Was ma jakies uwagi jak dobrac strategie gry do osobowosci czlowieka. Sporo piszecie o tym na innych postach... ze strategia moze byc dobra ale sie przegrywa lub ze np scalpowanie jest nie dla wszystkich...
Jestem poczatkujacy i zastanawiam sie czy jedyny sposob zeby znalesc swoja strategie - system jest wyprobowanie wszystkich(lub kilku przynajmniej)
Czy moze jest/sa jakies wytyczne w tym kierunku??[/b]
A i tutaj odpowiadam na pytanie które jest niezrozumiałe dla całego świata: dlaczego 90% traderów przegrywa? BO NIE ROZUMIEJĄ ODPOWIEDZI NA PYTANIE KTÓRE ZADAŁEŚ.
Ciężka praca, badania, uczenie się na błędach, wyciąganie wniosków, cierpliwość. Bez tego nie ma szans.
Co do wytycznych...nie ma ich. Testy testy i jeszcze raz testy. A owocem tego ma być właśnie strategia.
Każdy jej aspekt od A do Z musisz przeanalizować.
Jeśli chodzi o takie rzeczy jak wytyczne czy coś w tym stylu to znajdź na Google artykuły typu: jak budować strategie na rynku...(jest nawet chyba taka książka) to jedyne ramy z jakich możesz skorzystać. Reszta to tak jak wyżej.
Tyle w temacie z mojej strony.
"Mówisz, że nie możesz, to nie możesz.
Mówisz, że możesz, to możesz.
Więc sobie wybierz" - Mistrz Zen Seung Sahn
Mówisz, że możesz, to możesz.
Więc sobie wybierz" - Mistrz Zen Seung Sahn
No i tak. Minął jakiś czas. Pipsów nie przybywa! Zastanawiam się gdzie robię błąd. Uczestniczyłem w kursach Chrisa Loriego. Bardzo ciekawe, cóż jeśli nie potrafie jakos do końca przełożyć tego na praktykę.
Jeśli gram na koncie DEMO i wyznaczam poziomy R/S to najczęściej również szerokie SL.
Gdy gram na koncie REAL już nie wyznaczam tak szerokich SL bo przecież to moja kasa, a w myśl reguły ze mam ciąć straty tne je szybko na SL10p.
Wiekszosc sytuacji mnie wywala ze strata. Po 5 wejsciach jestem na minusie np 5x10 zl... i raz mi sie trafi 5zl +.
Zastanawiam sie czy mam spedzic jeszcze miesiac dwa na koncie demo az mi nerwy sie przyzwyczaja do konta real czy moze grac na realu tylko na mini lotach... z przeznaczeniem 1000zl na nauke...
A moze taka jest droga i poki nie naucze sie dobrze wyznaczac S/R i ryzykowac wiecej kasy nic nie zyskam?
Jaka byla wasza droga w tym temacie i jak sobie radziliscie?
Jeśli gram na koncie DEMO i wyznaczam poziomy R/S to najczęściej również szerokie SL.
Gdy gram na koncie REAL już nie wyznaczam tak szerokich SL bo przecież to moja kasa, a w myśl reguły ze mam ciąć straty tne je szybko na SL10p.
Wiekszosc sytuacji mnie wywala ze strata. Po 5 wejsciach jestem na minusie np 5x10 zl... i raz mi sie trafi 5zl +.
Zastanawiam sie czy mam spedzic jeszcze miesiac dwa na koncie demo az mi nerwy sie przyzwyczaja do konta real czy moze grac na realu tylko na mini lotach... z przeznaczeniem 1000zl na nauke...
A moze taka jest droga i poki nie naucze sie dobrze wyznaczac S/R i ryzykowac wiecej kasy nic nie zyskam?
Jaka byla wasza droga w tym temacie i jak sobie radziliscie?