Ja tylko pociągnął.

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Tekron »

Spokojnie trzeba podchodzić do sprawy, stresujesz się widzę, to znaczy że wielkość pozycji nieodpowiednia w grze u Ciebie. Tak mi się wydaje. Obliczam sobie jak się kalkuluje ryzyko i pokrycie z innymi parami longa gdybym wchodził na EU w miejscu TP.

Ok, już się przejaśniło w głowie. Więc zrobię coś takiego. Wyczekam do mojego TP, nie ustawiam oczekujących. Są tam 3 poziomy mogące zwolnić spadki i je wybić wysoko. Nie rzucę się na samo odbicie poczekam na jego korektę, a wejście long zrobię dopiero jeśli po samym odbiciu cenie uda się przebić pierwszy resistance w górę, i wejdę na odbicie od niego jeśli cena po przebiciu tam wróci. :) Dlatego lepiej malować wykres niż pisać :D aaale poczekamy to namaluje jak już sytuacja będzie jasna.
MIB 3 świetny film :D
Ostatnio zmieniony 11 cze 2012, 12:09 przez Tekron, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

Pogratulować wyników :) ale zostawić 8 lotów przy kapitale 3k na weekend to moim zdaniem czysty hazard ;)

tzw. all in ;)

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

:) yy chyba w poście, którymś zaznaczyłem, że przeniosłem środki na inne konto a tym co zostawiłem grałem ALL IN. W razie luki w przeciwnym kierunku miałbym bardzo dużą wtopę przy takiej pozycji :) aaa. ciiiiichutko, ale brokerzy umarzają często stałym klientom minusowe salda na kontach dla dobrych stosunków :)
EDIT:
aa i później środki znowu przerzuciłem bo mi się nie podobało 5digit ^^.
Gram dużą pozycją i piszę o cześciowych zarobkach, to tak żeby ludzie wiedzieli, że się da natłuc troszkę :).
Ale duży plus Ink. że zwróciłeś mi uwagę :) bo faktycznie włażąc w ten sposób całą kasą jaką mam na forex to trzeba by mnie lać po łapach i po łbie pókim młody i głupi :). Najważniejsze zarządzanie ryzykiem, opanuje to człowiek to zarabia. Inaczej tylko kupa stresu, hałasu etc. i najczęściej dead end.

... and I'm on the horse :D

The dictator :D też świetny film :D
Ostatnio zmieniony 11 cze 2012, 12:19 przez Tekron, łącznie zmieniany 1 raz.

Songo89K
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Songo89K »

Tekron bo nie wiem czy wspomniałem,obróciłem Lw S w piątek,i już ładnie profitowała,i godizny mi się pochrzaniły a miałem połowe zamknąć,tym czasem luka jakiej jeszcze nie widziałem.

Ale jak do tej pory,książkowo w dół leci.Czy zamknie lukę-fibo 261,8 co prawda wypada idealnie na 1.2500 ale kto ich tam wie co kombinują.

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

trzeba by mnie lać po łapach i po łbie pókim młody i głupi
Ciebie się już nie da zreformować, bo Ty stara dupa jesteś :lol:

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

Tekron pisze: ale brokerzy umarzają często
Często ale chyba nie zawsze ;) wnoszę po ilości tematów na forum " broker rządna dopłaty po luce" czyli alej hazard

Można tak grać gdy ktoś wie co robi tak jak ty, bo kunszt masz miszczowski :mrgreen: ale niestety 99,99% osob taką gra dorabia sie tylko kredytów na spłatę dlugów :)

Ogolnie fajny dziennik :) fajnie sie patrzy jak ktoś świetnie gra, mozna by nawet rzec że ruszasz rynkiem ;)
Ostatnio zmieniony 11 cze 2012, 12:21 przez Ink., łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

hehe Stforex :lol: niech płaczą admirale :D bo ja delikatnie pykałem z doskoku małymi pieniążkami to mi dale te tysiaki bonusowe :D to teraz się dwa razy zastanowią nad kolejnym bonusem ;D
^^ You got the point Ink.

Szczerze to mi zależy na tym, żeby jak najbezpieczniejsze wejścia filtrować i wrzucać w dziennik, tak dla pomocy jak ktoś się nerwuje i nie bardzo sam ogarnia. Ja swoje emocje staram się do kieszeni na trochę schować i skupić tylko na mamonie. Za dużo zarabiają brokerzy za mało gracze. Przypominam sobie ludzi ze szkolenia takich koło 40stki co roboty znaleźć nie mogą, bo firmy plajta za plajtą, pracodawcy biorą młodych, płaca niegodna dla młodych i starych i szlak człowieka trafia jak to widzi. Więc ogarnąłem się, wziąłem w garść i mam zamiar dać z siebie sporo. A pieniążki mi też się przydadzą. Ogólnie zawsze sobie radzę, zawsze znajdę pracę, zawsze się utrzymam i wiele wytrzymam, nigdy nie przykładałem wagi dużej do pieniędzy. Tyle, że jeśli mi nie dają szczęścia nie znaczy, że komuś innemu nie można życia ułatwić. Więc dziękuje za odwiedzinki w dzienniku i oby szło dobrze. :)

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Haha, jakoś mi ich wcale nie żal :P
fajnie sie patrzy jak ktoś świetnie gra, mozna by nawet rzec że ruszasz rynkiem
No to mówiłem ;).

Tylko chłopie o MM i o lewarze pamiętaj :P.

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Co do samej gry to każdy powinien dopasować wielkość pozycji do swojego kapitału. Ogranicza to stres, zysk płynie itak bardzo szybko bo ciągle są jakieś wejścia a mniejsze ryzyko bankruta na koncie. Zaczynając nawet 0,03 lot można się szybko dorabiać i nie trzeba ryzykować jak oszalały. Opisuje to jak gram prostymi słowami, pokazałem nawet filozofie moją na kilku obrazkach, napisałem co myśle o danych i wskaźnikach, wszystko wyłożyłem odnośnie mnie na tacy. Kwestia dopasowania się i można spróbować grać podobnie do mnie, nie koniecznie te same wejścia ale na podobnych zasadach skoro się zarabia.

Lewar obecny to 1:100
a margin gdy zaczyna świecić zamykam pozycję. Margin świeci przy level 100% stopout na level 30%
Pozycje są dzielone tak by dokładne wejście nr 2,3 w razie pomyłki zamykało sprawę a w razie dobrej gry utrzymywało float na + z minusa.
Nie gram lost cause, że może się nawróci, a może się zasoli.
Jak mówiłem ogarnąłem się.
Jedyne czego nie udostępnie to historii transakcji bo takie rzeczy prywatne powinny być.

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

USDCAD szykuje się na ostatnie pchnięcie w górę. 290 potencjalnie poziom lub pełne 300. Daje jeden locik buy 1,0237 z TO 1,0270. Bo taniutki.
Przeżuciłem sobie tzn zamknąłem 1 lot EU i otwarłem 3 lot buy USDCAD.

Nie wiem czy warto, żebym każdą zmiankę opisał jesli główny trade trzymam. No ale, więc GBP USD ma większy zakres ruchu w dół, dlatego zamknąłem część EU i otwartłem 2lot sell GU. Trzymam też 3,5lot buy na USD CAD i trzymam 6 lot sell na EU :) więc spokojnie bo wszystko tak jak było. Tylko wielkości pozycji się pozmieniały. Na usd cad bardzo klarowny Buy teraz 245 idealny z tp około 90 więc wlazłem.
Ostatnio zmieniony 11 cze 2012, 13:21 przez Tekron, łącznie zmieniany 2 razy.

ODPOWIEDZ