Ja tylko pociągnął.

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Tekron »

hehe :D przestańcie mi pisać o OT i zaśmiecaniu poważnie :) piszcie co chcecie co za problem przewinąć kilka zdań, nie zniknę z dziennika przez to :). Wolna amerykanka u mnie. Można gadać między sobą, pisać, wrzucać analizy, ja ile dam radę to skomentuje.

Teraz świeca cofająca na ścieme na EU, lubię coś takiego bo mnie utwierdza w pozycji, no to zaczynamy zyski. Pozdrawiam :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Zobaczyłem pytanie w innym dzienniku ale odpiszę w tym.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Obrazek

JAREK67
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: JAREK67 »

brother pisze:Jarek mam jeszcze jedno pytanie odnośnie tego wskaźnika o ile Margin musi się zmienić żeby uznać to za istotne względem tej zależności do EUR/USD i teoretycznym powstrzymywaniu w kupowaniu Euro. Jak teraz patrzę to mam wartość 4299 za lota. Jak by ci się chciało jeszcze to wyjaśnić byłbym wdzięczny.
To nie jest kwestia określonego poziomu. Obserwując np. EURUSD kątem oka spoglądam na ten wskaźnik i koduję np. poziom 4300. Widząc jakiś znaczący ruch na edku np. zwrot kierunku, albo ciągnięcie świecy "edkowej" do góry w ostatnich minutach h1, szukam potwierdzenia w ruchu na PLN (w takim przypadku zmniejszenia Marigin) . Oczywiście to nie oznacza, że ruchy na PLN determinują zmiany na EURUSD (przecież ogon nie będzie machał psem :wink:) . Ale na potrzeby podejmowania ostatecznej decyzji o zagraniu ta relacja często jest pomocna.
Ja w odróżnieniu od Tekrona staram się wchodzić bardzo precyzyjnie. Taki już ze mnie sknera i często długo muszę czekać aż cena dojdzie do mojego poziomu wejścia. Każdy gra tak najlepiej się czuje. :wink:

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: brother »

Tzn chodziło mi o to czy odchylenie od tej ceny musi być duże. Ten 4299 podałem dla przykładu czyli mamy te 4299 i nagle spada nam margin to w % przybliżeniu o ile ma się mniej więcej zmienić? to, że jest to "tylko" pomocne to wiem, ale zawsze daje jakieś psychologiczne wsparcie dlatego uważam, że to bardzo pożyteczna i praktyczna rada.
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/

JAREK67
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: JAREK67 »

brother pisze:Tzn chodziło mi o to czy odchylenie od tej ceny musi być duże. Ten 4299 podałem dla przykładu czyli mamy te 4299 i nagle spada nam margin to w % przybliżeniu o ile ma się mniej więcej zmienić? to, że jest to "tylko" pomocne to wiem, ale zawsze daje jakieś psychologiczne wsparcie dlatego uważam, że to bardzo pożyteczna i praktyczna rada.
Nie zaśmiecajmy wątku. Odpiszę na p.w.

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Zrealizowałem część zysków, zrobiłem małą wypłatkę, pozamykałem większość par aby ograniczyć się teraz do najbardziej obiecującej czyli EU, GU trzymam ale zamkne na niewielkim plusie , nie chce statów sobie psuć :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Tutaj moja taktyka na EUR USD chętnie zobacze wasze rysunki jak się komuś chce i ma inny punkt widzenia.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Co sądzicie o dzienniku?
Czy w jakiś sposób pomagam prowadząc go czy jest za ciężki do ogarnięcia np ze względu na zmiany w pozycjach?
Coś dodać? coś zmienić?
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Dzień dobry :shock: ( takie oczy bo jak zamknę to zasnę)
do 15-17 myfxbook odłączony i nie będzie aktualizacji.
Co do postów jeszcze nie wiem, wszystko opisane na ostatnim rysunku, jak czesto mi się uda znaleźć chwilę dziś to się zobaczy. Udanego dnia.
Obrazek

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Pomaga. Jeśli możesz, to więcej myśli przelewaj na wykresy :).

ODPOWIEDZ