Teraz świeca cofająca na ścieme na EU, lubię coś takiego bo mnie utwierdza w pozycji, no to zaczynamy zyski. Pozdrawiam

To nie jest kwestia określonego poziomu. Obserwując np. EURUSD kątem oka spoglądam na ten wskaźnik i koduję np. poziom 4300. Widząc jakiś znaczący ruch na edku np. zwrot kierunku, albo ciągnięcie świecy "edkowej" do góry w ostatnich minutach h1, szukam potwierdzenia w ruchu na PLN (w takim przypadku zmniejszenia Marigin) . Oczywiście to nie oznacza, że ruchy na PLN determinują zmiany na EURUSD (przecież ogon nie będzie machał psembrother pisze:Jarek mam jeszcze jedno pytanie odnośnie tego wskaźnika o ile Margin musi się zmienić żeby uznać to za istotne względem tej zależności do EUR/USD i teoretycznym powstrzymywaniu w kupowaniu Euro. Jak teraz patrzę to mam wartość 4299 za lota. Jak by ci się chciało jeszcze to wyjaśnić byłbym wdzięczny.
Nie zaśmiecajmy wątku. Odpiszę na p.w.brother pisze:Tzn chodziło mi o to czy odchylenie od tej ceny musi być duże. Ten 4299 podałem dla przykładu czyli mamy te 4299 i nagle spada nam margin to w % przybliżeniu o ile ma się mniej więcej zmienić? to, że jest to "tylko" pomocne to wiem, ale zawsze daje jakieś psychologiczne wsparcie dlatego uważam, że to bardzo pożyteczna i praktyczna rada.