Zastanawia mnie siła tego przepływu. Wygląda na to, że Brytyjska część finansjery kasuje zyski z commodities
Ja, rynek i ja... [journal]
Re: Ja, rynek i ja... [journal]
GBP AUD skasowane na -120 pipsach.
Zastanawia mnie siła tego przepływu. Wygląda na to, że Brytyjska część finansjery kasuje zyski z commodities
- ZielonaMgielka
- Maniak

Wyglada na to ze AUD i NZD traca na calej tablicy w ciagu ostatnich kilku dni. Jedynie crossy z Yenem niejako sie jeszcze utrzymuja.Stforex pisze:GBP AUD skasowane na -120 pipsach.
Na miesięcznym według mnie takie pary jak eur/aud, gbp/nzd i inne krosy nie maja juz od dłuższego czasu miejsca na spadki. Pary walutowe to nie sa surowce ani akcje, ze moga rosnąć i spadać w nieskończoność. Jest mianownik, jest liczebnik. Sam na tych parach nie gram ostatnio, bo w shorty mimo silnego trendu spadkowego już za późno wchodzić, a za longi każą sobie nadal drogo płacić. Myślę że jest okazja do wejścia w shorta na eur/usd, mogą jeszcze przebić 20-30 pips 1.33 ale 4 figury bez głębszych korekt sa zachęcające do zajęcia pozycji.
No właśnie. Przytłumione są, podczas gdy GBP JPY i EUR JPY wybijają kolejne piętra.
EUR USD obserwuję na razie delikatnie. Wygląda, że do 1.3500 mogą zmierzać. Obama zaciera ręce, a Niemcy niedługo zrobią się niespokojni
. Póki opcje wiszą, to jest dobrze, ale nowe wyceny są już pewnie z kosmosu i może im się eksport nieco zapocić.
EUR USD obserwuję na razie delikatnie. Wygląda, że do 1.3500 mogą zmierzać. Obama zaciera ręce, a Niemcy niedługo zrobią się niespokojni