IronFx kłopoty?
IronFx kłopoty?
Doszły mnie słuchy ze Ironfx ma problemy i nie chce wypłacać pieniędzy swoim klientom. Słyszałem rownież ze na spotkaniu z Birgerem Sschäfermeierem zorganizowała sie grupa ktora wykrzykiwala ,,oddajcie nasze pieniadze,, pod adresem Ironfx. Czy faktycznie jest cos na rzeczy? Jeżeli tak to sprawa wymaga większej analizy i rownież ostrzeżenia klientów tego brokera.
Re: IronFx kłopoty?
IronFx nie wypłaca od początku lutego pieniędzy klientom.
Mi nie wypłaca prawie 100k PLN.
Inni maja różne kwoty. Jeśli chodzi o tych co znam to chodzi o około 4mln PLN.
Mam 5 znajomych, którzy tam mają 200k PLN, na forum odezwały się osoby, które mają tam w sumie około 1mln PLN.
Po spotkaniu w Warszawie i rozmowie z kilkoma IB, ich klienci mają w sumie 3mln PLN.
W innych krajach Węgry czy Włochy też jest problem z wypłatami. Chińczykom są winni 50mln USD.
Na emaile i telefony nie otrzymuję odpowiedzi od 2 tygodni. Ostatni kontakt był od opiekuna rachunku Karoliny Struzik, że część rachunków sprawdzili i pod koniec tygodnia mają wypłacić, ale nadal do teraz nic nie wypłacili. Pracownicy brokera kłamią i oszukują klientów. Wypłaty nie są realizowane. W Polsce w oddziale najlepsi kłamcy z obsługi dostali jakieś prezenty od centrali za oszukiwanie klientów typu zegarki Rolex.
Broker utracił płynność finansową. Klientów oskarża o podejrzenie o nadużywanie regulaminu bonusów, które oferował sam.
Są nawet klienci, którzy dostawali wypłaty w styczniu a lutym już nic nie doszło. Najpierw oszukiwali, że zmieniają system wypłat a potem wysyłali z szablonu email o weryfikacji w sprawie nadużyć bonusu. Pracownicy mówili, że trwa dochodzenie i nic nie wiedzą więcej. Do tej pory nikomu nie przedstawili dowodów na to, iż klient ich oszukiwał.
....................................
Na spotkaniu z Birgerem w Wawie było kilku klientów, którzy powiedzieli, że broker nie wypłaca pieniędzy.
Pytano Birgera czemu współpracuje z IronFx i firmuje spotkania swoim nazwiskiem. Brak odpowiedzi.
Od brokera był tylko młody chłopaczek i nic konkretnego nie powiedział.
Mi nie wypłaca prawie 100k PLN.
Inni maja różne kwoty. Jeśli chodzi o tych co znam to chodzi o około 4mln PLN.
Mam 5 znajomych, którzy tam mają 200k PLN, na forum odezwały się osoby, które mają tam w sumie około 1mln PLN.
Po spotkaniu w Warszawie i rozmowie z kilkoma IB, ich klienci mają w sumie 3mln PLN.
W innych krajach Węgry czy Włochy też jest problem z wypłatami. Chińczykom są winni 50mln USD.
Na emaile i telefony nie otrzymuję odpowiedzi od 2 tygodni. Ostatni kontakt był od opiekuna rachunku Karoliny Struzik, że część rachunków sprawdzili i pod koniec tygodnia mają wypłacić, ale nadal do teraz nic nie wypłacili. Pracownicy brokera kłamią i oszukują klientów. Wypłaty nie są realizowane. W Polsce w oddziale najlepsi kłamcy z obsługi dostali jakieś prezenty od centrali za oszukiwanie klientów typu zegarki Rolex.
Broker utracił płynność finansową. Klientów oskarża o podejrzenie o nadużywanie regulaminu bonusów, które oferował sam.
Są nawet klienci, którzy dostawali wypłaty w styczniu a lutym już nic nie doszło. Najpierw oszukiwali, że zmieniają system wypłat a potem wysyłali z szablonu email o weryfikacji w sprawie nadużyć bonusu. Pracownicy mówili, że trwa dochodzenie i nic nie wiedzą więcej. Do tej pory nikomu nie przedstawili dowodów na to, iż klient ich oszukiwał.
....................................
Na spotkaniu z Birgerem w Wawie było kilku klientów, którzy powiedzieli, że broker nie wypłaca pieniędzy.
Pytano Birgera czemu współpracuje z IronFx i firmuje spotkania swoim nazwiskiem. Brak odpowiedzi.
Od brokera był tylko młody chłopaczek i nic konkretnego nie powiedział.
„Nie słuchaj tego co ktoś mówi o rynku, słuchaj tego co rynek mówi o kimś.”
-
- Pasjonat
Parę m-cy temu wydzwaniał do mnie jeden IB abym założył u irona konto przez ich polecenie. Podziękowałem panom. Jednym z argumentów było że iron to najbardziej wiarygodny broker, bo ma odziały prawie na całym świecie. hehe
Poza tym już od dawna bylo mówione żeby omijać brokerów z bonusami.
Poza tym już od dawna bylo mówione żeby omijać brokerów z bonusami.
Dzieki Szwajcar o to mi wlasnie chodziło! Moj kolega w UK ma konto na Ironfx i zaraz mu prześle Twój wpis. Pozdrawiam i trzymam kciuki za Twoja walkę z nimi.
Redmik pisze:Dzieki Szwajcar o to mi wlasnie chodziło! Moj kolega w UK ma konto na Ironfx i zaraz mu prześle Twój wpis. Pozdrawiam i trzymam kciuki za Twoja walkę z nimi.
Jest taki stary nick "Mylogi"
Sprawdz, jak i co.
Gościu ma taki fart, że czego się nie dotknie to bankrut!!!
Ma tak od 10-ciu lat. (może dłużej)
Dlatego jest wiarygodny, bo statystyka....

czego się nie dotknie to koorwa wtopa.
kilka razy zmieniał nicka ale starzy go doskonale znają.
Jak się pojawił w Ironie, to wszyscy
pisali................nie wiedząc co....z Ironem,
że znowu trafił................
Tak się też stało

Czy ktoś się spotkał z takim czymś:
Próbuję sobie w IronFx dezaktywować swoje konto. Wysłałem już w tej sprawie kilka maili. Albo nie uzyskuję żadnej odpowiedzi, albo zasypują mnie mailami z ofertą bonusową, albo dzwoni do mnie prawie że z płaczem w głosie jakiś chłopaczek. Mija kilka dni, a konto dalej aktywne!!!
Czy tego brokera trzeba pociągnąć do odpowiedzialności przed sądem żeby się w końcu obudzili?
Próbuję sobie w IronFx dezaktywować swoje konto. Wysłałem już w tej sprawie kilka maili. Albo nie uzyskuję żadnej odpowiedzi, albo zasypują mnie mailami z ofertą bonusową, albo dzwoni do mnie prawie że z płaczem w głosie jakiś chłopaczek. Mija kilka dni, a konto dalej aktywne!!!
Czy tego brokera trzeba pociągnąć do odpowiedzialności przed sądem żeby się w końcu obudzili?
- jamesfisher
- Pasjonat
pewnie jest ten chłopaczek na prowizji...lekarz2 pisze:Czy ktoś się spotkał z takim czymś:
Próbuję sobie w IronFx dezaktywować swoje konto. Wysłałem już w tej sprawie kilka maili. Albo nie uzyskuję żadnej odpowiedzi, albo zasypują mnie mailami z ofertą bonusową, albo dzwoni do mnie prawie że z płaczem w głosie jakiś chłopaczek.
Swoją drogą bardzo się dziwię, że Birger swoim nazwiskiem firmował IronFx. Osoba takiej klasy albo została wprowadzona w błąd albo bardziej zależało mu na kasie za występ niż na dobru klientów
Jak zaczynał z nimi to było wszystko ok.
Teraz nie jest ok, ale on ma umowę z karami w ch. $$ i nie bardzo ma co zrobić.
Każdy kto działa w branży i stara się być cacy, zawsze może się wkopać w jakieś g. Dzisiaj broker jest super, testujesz go - są wypłaty, zlecenia wchodzą, a później okazuje się że niestety są problemy.
Oczywiście z biegiem czasu można nabierać jakiegoś doświadczenia i już jakoś filtrować oferty, ale taki JadeFX (czy jak to było) - kto mógł przypuszczać że zbankrutuje?>
Albo weźmy LMAX czy SAXO - klienci dostali gigantyczne poślizgi na Franku, a np. w Ironie nie (i u wielu innych też nie).
Co teraz lepsze -klient, który nie może wypłacuć 100k zł z Irona, czy ten który ma debet 500k w LMAXie od stycznia...
Pytanie, na które nie ma odpowiedzi... Wszystko zależy od sytuacji...
Teraz nie jest ok, ale on ma umowę z karami w ch. $$ i nie bardzo ma co zrobić.
Każdy kto działa w branży i stara się być cacy, zawsze może się wkopać w jakieś g. Dzisiaj broker jest super, testujesz go - są wypłaty, zlecenia wchodzą, a później okazuje się że niestety są problemy.
Oczywiście z biegiem czasu można nabierać jakiegoś doświadczenia i już jakoś filtrować oferty, ale taki JadeFX (czy jak to było) - kto mógł przypuszczać że zbankrutuje?>
Albo weźmy LMAX czy SAXO - klienci dostali gigantyczne poślizgi na Franku, a np. w Ironie nie (i u wielu innych też nie).
Co teraz lepsze -klient, który nie może wypłacuć 100k zł z Irona, czy ten który ma debet 500k w LMAXie od stycznia...
Pytanie, na które nie ma odpowiedzi... Wszystko zależy od sytuacji...
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów
Akhh to kompletnie nie jest obiektywne co napisałeś. Skonfrontowałeś różne modele brokerów oraz diametralnie różne sytuacje rynkowe.Akhh pisze: Albo weźmy LMAX czy SAXO - klienci dostali gigantyczne poślizgi na Franku, a np. w Ironie nie (i u wielu innych też nie).