Witam,
Mam lezace odlogiem ?250 na koncie brokerskim. Nie mam czasu sledzic PA i wykresow, czesc pieniedzy to bonus, nie moge go na razie wyplacic. Chcialbym zainwestowac. Czy moglibyscie mi udzielic jakichs rad? Co warto teraz kupic, zeby w przyszlosci wyciagnac zysk?
Jak byscie zainwestowali taka 'bonusowa' kwote? Jakie LOTy? Uzywac SL, TP?
Osobiscie mysle o inwestycji dlugoterminowej. Zastanawiam sie nad sytuacja USA i strefy euro za kilka miesiecy.
Ryzyko jakie moge poniesc to caly depozyt, a zyski jakie mnie interesuja to kilkaset %.
Prosze o wypowiedzi i Wasze typy. Pozdrawiam
Inwestcja dlugoterminowa
Wiesz, inwestycje długoterminowe mają to do siebie, że ciężko z nich wyciągnąć dużo... Na pewno nie wyciągniesz z niej kilkuset % to sobie z głowy wybij. Jeżeli chcesz " Mrozić " pieniądze to pakuj w złoto, ale to jest mało skuteczne. Poza tym masz 250 ($?), głupotą byłoby to mrozić. Wyciągnij sobie tę kasę i zainwestuj w nowy sprzęt RTV/AGD (nie możesz wyciągnąć więc
), lub zbierz więcej... Będziesz miał więcej kasy to możesz myśleć nad inwestycjami długoterminowymi, ale to moim zdaniem mrożenie kasy, inflacja przebije twój (pozorny) zarobek. Jak się mylę to mnie poprawcie.
PS. Jak nie masz na to czasu to tym się nie zajmuj - taki już jest Forex...

PS. Jak nie masz na to czasu to tym się nie zajmuj - taki już jest Forex...