Intuition trading - REAL

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
zjemwas
Stały bywalec
Stały bywalec

Intuition trading - REAL

Nieprzeczytany post autor: zjemwas »

Witam.
Zakładam ten dziennik głównie dla siebie, żeby mieć miejsce, do którego zawsze mogę wrócić i porównać moje poczynania z tym co było wcześniej. Jednak komentarze i uwagi mile widziane :)

Uważam, że kluczem do tradingu jest psychologia i doświadczenie, przez ostatnie kilka lat trochę zebrałem tego i tego, dlatego mój trading opiera się głównie na intuicji (opartej o price action).

Nie wyjawiam kapitału, ale jest on spory - strata kilku procent bardzo boli jeśli sobie przeliczę co można by z tymi pieniędzmi zrobić. Myślę, że to też jeden z kluczy, bo uczy dyscypliny i ostrożności, w przeciwieństwie do małych kont gdzie zazwyczaj dominuje podejście "a wejde se w transakcje, i tak nie wiele tracę".

Będę jednak publikował mój performance.

Tyle.

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Re: Intuition trading - REAL

Nieprzeczytany post autor: freakout »

skoro kapitał spory to tym bardziej będę obserwować :d powodzenia ;)

Awatar użytkownika
Kimkolwiek
Pasjonat
Pasjonat

Re: Intuition trading - REAL

Nieprzeczytany post autor: Kimkolwiek »

po co te wstawki po angielsku? jezeli chwalisz sie to ja tez sie pochwale ze zapitalam po ang lepiej niz po polsku:) 4 lata spedzone za zbieraniu jablek w anglii robi swoje u know what Im sayin' ?
aha czasem jak mi kazali wkladac rece miedzy liscie i wyjmowac jablka mowilem I can not see any apples. A moj szef na to: do it intuitionally. Wiec od razu zwracam uwage na blad w opisie powinno byc intuitional trading a nie intuition trading. Chyba ze bedzie trejdowal swoja intuicje... zamiast fx... :kosci:
Moja droga do wielkiego chajcu: http://www.forexfactory.com/kimkolwiek#27
Cos dla relaksu: https://www.youtube.com/watch?v=ACVUPrlDeTI
Nie sprzedaje sygnalow, nie robie szkolen.

WARNING:
DO NOT TRY THIS AT HOME!

ODPOWIEDZ