Wydaje mi się że własnie na H4 najbardziej widoczne są różnicę godzin otwarcia rynku poszczególnych brokerów i tak się zastanawiam nad wiarygodnością tego interwału a dokładniej sygnałów jakie on daje, zakładając że taka różnica ma wpływ na sygnały waszego systemu.
Chciał bym poznać waszą opinię na temat tego interwału.
Interwał H4 grać czy nie ?
Interwał H4 grać czy nie ?
Olej wszystko! Gap się w wykres aż zrozumiesz po co się na niego tyle gapiłeś.
Re: Interwał H4 grać czy nie ?
Zalezy czego szukasz na wykresie... Jesli ogonkow i cialek, to polecam redtuba
H4 ma jakiestam zalety, ale chyba wiecej wad... czyli D1 i H1 teoretycznie pasuje lepiej.
PS. Kolega Marchewa ciekawie pisal kiedys o roznych TF... czyli skoro mozesz miec dowolny TF, np 2H45M, to swiece tez moga wygladac dowolnie (lub niemal dowolnie). Juz lepiej szukac swingow i dynamiki na nizszych TF lub konkretnych informacji (OHLC) na dziennych i tygodniowych.. to tak po mojemu

H4 ma jakiestam zalety, ale chyba wiecej wad... czyli D1 i H1 teoretycznie pasuje lepiej.
PS. Kolega Marchewa ciekawie pisal kiedys o roznych TF... czyli skoro mozesz miec dowolny TF, np 2H45M, to swiece tez moga wygladac dowolnie (lub niemal dowolnie). Juz lepiej szukac swingow i dynamiki na nizszych TF lub konkretnych informacji (OHLC) na dziennych i tygodniowych.. to tak po mojemu

PFSOFT Protrader. Kompleksowa, wielozadaniowa platforma tradingowa.