Hmm.. widzielismy jak sobie brokerzy u nas na forum dupe obrabiaja ..wide zadora z bossa kotra tms go4x forex lover z xtb itd itd itd itd..
A nasz polski poletek to male ognisko.. tak samo moze byc na TSD,FF,FPA..
Na irc forex naganiaczy nie brakowalo i cala rzecz managaerow pseudo guroswo
Z brokerem kiedys wynegocjowalem swietne warunki,na ktre nie wielu sie godzilo.. wiec mogli nawet zbankrutowac..ucierpialy by na tym tylko otwarte pozycje. Wiec w szerszej perspektywie z mala kasa wszedzie sie trzeba bac ze ruchna.. w jakis wymyslny sposob.. bo przeciez kapital musie zmienaic wlasciciela jak to mowia ortodoksyjni i nie zawwsze opinia ma jakies znaczenie.. poporstu jest w cenie jakiegos tam modelu.
Wstepnie uwazalbym teraz na ironFx
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)
Ja z kolei mialem testowo konto na IronFX i raczej nie moge narzekac. Wszystko bylo ok, wplata i wyplata szybko, broker wydaje sie byc ok. Nie mowie o kontach STP bo z tymi kontaktu nie mialem.
Miałem konto w InstaForex.
Wpłaciłem trochę, większość straciłem, wypłaciłem co zostało.
Wpłaty i wypłaty bez zarzutu, co prawda to było konto centowe, więc i pieniądze niewielkie.
Spready duże ale stałe, czyli niezmienne. Jedynie na dwóch parach w nocy rozszerzają.
Jak ktoś lubi to Insta ma też opcje binarne.
No i web trader, mi się to akurat przydaje.
Co do FPA to o ile pamiętam sprawa tam dotyczyła odebrania bonusu przez brokera, przy czym pracownik Insta twierdził że bonus był wyłudzony, więc ta ocena FPA mnie przynajmniej nie interesowała za bardzo.
Ogólnie, problemów z tym brokerem nie miałem. Tylko te spready takie niedzisiejsze. (Są też konta bez spreadu ale z prowizją - wychodzi na to samo.)
I żeby było jasne - nie zachwalam, nie namawiam, nie pracuję dla nich.
Po prostu sprawdziłem jak działają.
Mam BARDZO MIESZANE ODCZUCIA w stosunku do Instaforex - mówiąc łagodnie. Miałem tam rachunek kilka lat, ale z roku na rok jest coraz gorzej - jeśli idzie o WYPŁATY. Dlatego też kilka miesięcy temu definitywnie zrezygnowałem ze współpracy z tym brokerem.
Generalnie pieniądze są wypłacane, ale ostatnio zawsze jest z tym jakiś cyrk. Takie ruskie kombinowanie... Trzymanie środków "w rozliczeniu" przez dwa tygodnie - ostatnio standard. Tak samo jak niekończące się dyskusje z "konsutantami" którzy "sprawdzają co się dzieje z realizacją wypłaty" i wciąż żądają wysyłania skanów dokumentów na e-mail. Sytuacja jest w dłuższym czasie naprawdę nie do zniesienia... Wysyła człowiek po raz 3,4,5,6... skan swoich dokumentów, a "konsultanci" jak katarynka wciąż wciskają tę samą bajkę o sprawdzaniu co się dzieje i informują, że dział finansowy wysłał zlecenie do realizacji, ale mają dużo klientów oczekujących na realizację i takie tam brednie.
Nie było problemów przy mniejszych kwotach (do 1000 USD) ale po prostu ostrzegam Z PRAKTYKI - kiedy pojawiają się większe kwoty ZAWSZE jest jakiś problem. ZAWSZE.
Kroplą która w moim przypadku przepełniła czarę goryczy, był ewidentny WAŁEK - do tej pory nie mam wypłaconej kwoty, którą "dział finansowy" fizycznie zdjął z mego rachunku a do mnie NIGDY nie dotarła. Po reklamowaniu zdarzenia otrzymałem KURIOZALNĄ odpowiedź, że stan mego rachunku nie pozwala na wypłatę takich środków. No jasne że tak !!!
Skoro je WYPŁACIŁEM (złożyłem zlecenie wypłaty i zdjęto je z bilansu, to ich nie ma już zaksięgowanych jako mój depozyt). Ja do tej pory (minęło już KILKA MIESIĘCY) nie mam tych środków. Sprawa cały czas jest "badana i analizowana" przez wszystkich możliwych magików z instaforex.
Także dałem sobie po prostu spokój, szkoda nerwów, szkoda pieniędzy, szkoda czasu.
Być może to jakiś incydentalny przypadek, ale ja po prostu jestem już znużony...
Powtórzę raz jeszcze - z mniejszymi kwotami nie miałam większych problemów, przy większych wypłatach (pow. 1000-5000 USD) ZAWSZE był jakiś cyrk. Generalnie jak ktoś chce się pobawić nanolotami to ok. Do pracy to się NIE NADAJE. Takie jest moje zdanie.