Indykator do wykrywania formacji harmonicznych...i nie tylko

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
fxBobi
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: fxBobi »

standardowy zygzak jakie musi mieć parametry aby wmiare wiarygodnie rysował ?

Awatar użytkownika
kor4x
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kor4x »

v004T

Dodano po 2 minutach:

opis do v004T
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Saxx
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Saxx »

witam wszystkich
od niedawna zainteresowałem się formacjami harmonicznymi i w związku z tym poszukiwałem jakiegoś wskaźnika do wyszukiwania tych formacji ...
i te poszukiwania zaprowadziły mnie tutaj :)
od jakiegoś czasu testuję indykator stworzony przez kor4x i chylę czoło przed twórcą
w porównaniu z zupem jest o wiele bardziej przyjazny
w trakcie testów zwróciłem uwagę na pewną rzecz
korzystam z platformy xtb i ta platforma między innymi pozwala odbierać wiadomości z rynku
zauważyłem że komunikat oznajmiający o pojawieniu się lub usunięciu formacji generowany przez indykator pojawia się w momencie gdy platforma odbiera taką wiadomość
zastanawiam się czym to jest spowodowane

Awatar użytkownika
kor4x
Gaduła
Gaduła

Inne wskazniki do harmonicznosci.
Znacie?
Uzywacie?
Jakies komentarze?
Macie jeszcze jakies inne?

Dodano po 2 minutach:

TEN sie jakos nie dolaczyl, bo byl za duzy.

Awatar użytkownika
zadra
Bywalec
Bywalec

w jakim katalogu umiescic pliki o rozszerzeniu .mq4

Nieprzeczytany post autor: zadra »

Prosze o pomoc

Saxx
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Saxx »

a do czego chcesz wykorzystać taki plik ?

Awatar użytkownika
kor4x
Gaduła
Gaduła

1. jakis czas temu wyrysowalem sobie cos takiego... i jak na razie sie sprawdza (EU_PRO.gif).
2. odpalilem sobie dzis ZUPa (tego co zalaczony mq4) i fajnie pokazuje co sie stanie (eurusd_b.gif)
3. zapodalem korHarmonics i nie wyswietlil mi gartleya (przy ustawieniach jakich uzywam, czyli obliczenia z dokladnoscia do 10%), wyswietlil tylko Craba.
4. Zmienilem dopiero liczenie na dokladnosc 20% i wowczas otrzymalem Gatleya (eurusd_a). Troche jak dla mnie za duzy margines bledu. Gartley wiec dla mnie to nie jest, ale cos harmonicznego TAK.
5. ZUP liczy z troche wiekszym marginesem bledu, ale co harmoniczne to harmoniczne, wyglada dobrze.
6. ZUP pokazuje fajne rzeczy dodatkowo, ktore pokrywaja sie z moja obecna analiza. Tylko, ze on robi to w indykatorze. Fajnie.
7. Ktos ma jakies doswiadczenie z czerwonym prostokatem? Wyglada na to ze zawiera estymacje czasu. No i jeszcze jest pare linii do oporu i Fibo. Chetnie uslysze wasze doswiadczenie z owymi :-)
8. Zakladam zwrot na EU na poniedzialek/wtorek. Hm?

Awatar użytkownika
Boby_Fischer
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Boby_Fischer »

Co mnie zawsze odstraszało w ZUPie to fakt, że czerwony prostokąt był zbyt szeroki i margines błędu był za duży- wiesz może jak zmniejszyć margines błędu- tak jak u Ciebie jest 10% a Ty zmieniłeś na 20%?
Boby Fischer is great!

Awatar użytkownika
kor4x
Gaduła
Gaduła

@Boby:
Nie znam ZUPa, wiec nie pomoge z przestawieniem parametrow.

Ale ...od wczoraj dostalem pare emaili z info podobnym jak i Ty piszesz, ze ZUPowy prostokat jest za duzy i ze jak sie raz pojawi, to sie potem nie regeneruje gdy danych przybywa. Tyle zrozumialem z emaili. Byc moze to tez zalezy od wersji ZUPa.

Nie znam logiki jak jest liczony prostokat w ZUPie. Ale mysle, ze robione jest to z glowa i ze taki jak sie da wyestymowac taki sie rysuje (zasieg ceny i czasu jest pewnikiem brany z Fibo). Calkiem mozliwe zatem, ze optymalnym jest tworzenie wlasnie tak duzego prostokata.
A gdzie nastapi zwrot trzeba brac z innej techniki lub TFu.

ZUP rysuje pare dodatkowych linii, znasz ich logike?

Awatar użytkownika
Boby_Fischer
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Boby_Fischer »

niestety, nie znam się na programowaniu ani nie wiem jakie są założenia... A Ty jakie filtry stosujesz , które są potwierdzeniem we/ wy z transakcji? Patterny świecowe? czy jeszcze cos innego?
Boby Fischer is great!

ODPOWIEDZ