ICT Concepts- TIME & PRICE

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
MauiBreaker
Gaduła
Gaduła

Re: ICT Concepts- TIME & PRICE

Nieprzeczytany post autor: MauiBreaker »

raf1002 pisze:
24 paź 2023, 12:09
MauiBreaker pisze:
24 paź 2023, 11:11
Potem potwierdzenie OB i breaker, co tu wiecej potrzeba. Po potwierdzeniu OB wiemy że Smart Money jest w tym i nie przebiją swoich zleceń niżej, tak jak dzisiaj na London sesji 4:38am
Dzięki, dzisiaj potwierdzenie OB to było na świeczce 4:40?
Dokładnie, extra :564:

MauiBreaker
Gaduła
Gaduła

Niestety nie miałem ostatnio czasu wrzucić ostatnich dni, kontunuacja wzczorajszego dnia po London session. AM przbiliśmy wierzchołki porzedniego dnia utrzymałem jeden kontrakt aż do tego poziomu z Londynu i cena zawróciła w dół, spodziewałem się, że jeszcze wybijemy podwójne wierzchołki z sesji Londyn, ale wierzchołek poprzedniego dnia jest bardzo ważnym poziomem external liquidity i wystarczy.
Jednak jak widać zostały one pozostawione dla PM sesji jak wyszły wyniki finansowe Googla- niestety nie udało mi się wtedy być przy komputerze, są to piękne ruchy i szybkie pieniądze, ale za to dzisiaj mi się udało tradować wyniki META (facebooka) :twisted:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

MauiBreaker
Gaduła
Gaduła

Jeśli chodzi o dzisiaj, nie załapałem się na sell z sesji Londyn, liczyłem na jakąś manipulację wyżej, jednak sprzedaliśmy od otwarcia z ładnego breakera na 1M wykresie.
AM sesja wchodziłem 3 razy, zbierałem swoje punkty i zamykałem, nawet, że rynek leciał dalej. Nie ma co być chciwym, tylko trzymać się planu :!:

MauiBreaker
Gaduła
Gaduła

Awatar użytkownika
MGS
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: MGS »

Dobrze widzę, że ubrałeś się w longa przed przemówieniem Powella i dorzuciłeś jeszcze kontrakt po przemówieniu? Jeśli tak, to co było sygnałem do wejścia? Mimo, że breaker się pojawił, to jednak zdecydowałeś się nie wchodzić na niego tylko wbiłeś się później na szpili między 16 a 16:10 GMT-5?
Pozdro
patience is a virtue

MauiBreaker
Gaduła
Gaduła

MGS pisze:
26 paź 2023, 10:18
Dobrze widzę, że ubrałeś się w longa przed przemówieniem Powella i dorzuciłeś jeszcze kontrakt po przemówieniu? Jeśli tak, to co było sygnałem do wejścia? Mimo, że breaker się pojawił, to jednak zdecydowałeś się nie wchodzić na niego tylko wbiłeś się później na szpili między 16 a 16:10 GMT-5?
Pozdro
Wyniki META były dla mnie wyżniejsze od Powella w tym wypadku, albo inaczej, były pierwsze. Nie brałem breakera, bo mieliśmy utworzone podwójne dno, bardzo gładko, aż za bardzo, rynek tak nie dołkuje, wybili wszystkich dokładnie na wynikach i tego oczekiwałem.
Wchodzę na earnings od lat, nic to nowego tu nie ma, wybicie stopów i jazda w drugim kierunku po buystopy które zostały przesunięte po całym dniu rajdu w dół

MauiBreaker
Gaduła
Gaduła

Londyn w trakcie.
Zyski zebrane częściowo, na wierzchołkach, spróbuje utrzymać ten ostatni kontrakt do 4STDV

Wejście na 1-1,5 STDV tzw. SBZ Silver Billet Zone - ratuje jak się spóźni niżej na Order blok albo Breakerze.
Po prostu zaspałem dzisiaj :?

raf1002
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: raf1002 »

MB, a jesli chodzi o dzisiejsze odbicie z rana - low na 14257 to jest jakieś ciekawe/nieprzypadkowe miejsce, czy po prostu szczere pole? Po lewej stronie bardzo daleko do starych świeczek, co rodzi pytanie jaki wykres wtedy stosować - zwykły czy kontynuacyjny? Pisałeś wczesniej, że na dziennym wykresie patrzysz 60 dni wstecz, a jak na tygodniowym?

MauiBreaker
Gaduła
Gaduła

Target osiągnięty 4 STDV - takie przypadkowe, pewnie jakiś 🦋 z Gartleyem się zbiegł :d

Mam nadzieję, że ci co śledzą otworzyli oczy na rynek, jak to działa, targety co do punkta precyzji, nic tu nie jest przypadkowe :!:

MauiBreaker
Gaduła
Gaduła

raf1002 pisze:
26 paź 2023, 12:57
MB, a jesli chodzi o dzisiejsze odbicie z rana - low na 14257 to jest jakieś ciekawe/nieprzypadkowe miejsce, czy po prostu szczere pole? Po lewej stronie bardzo daleko do starych świeczek, co rodzi pytanie jaki wykres wtedy stosować - zwykły czy kontynuacyjny? Pisałeś wczesniej, że na dziennym wykresie patrzysz 60 dni wstecz, a jak na tygodniowym?
Tygodniowy -> 3 dni wstecz.
Czy masz na myśli tygodniowy wykres -> 3 miesiące wstecz, ale to za dużo moim zdaniem, jak wchodzisz na mniejszych ramach czasowych wystarczy złapać główne FVG/OB oraz HIGH/LOW

Jeśli chodzi o Londyn, to na dziennym mieliśmy +OB, a dla precyzji 4h +OB od którego się odbiliśmy z 25 maja 6am świeca :idea:

ODPOWIEDZ