ICT Concepts- TIME & PRICE

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
MauiBreaker
Gaduła
Gaduła

Re: ICT Concepts- TIME & PRICE

Nieprzeczytany post autor: MauiBreaker »

AM Sesja
Pierwsze wejście model TS - Turtle Soup/Judas czyli w wejście w pozycje kiedy wybijane są stopy, bardzo agresywne wejście z najmniejszym możliwym stopem, moje ulubione na Market Open, a jeszcze lepiej jak to się wydarzy kilka minut przed 9:30am wtedy na otwarcie jest agresywna dystrybucja. Nie utrzymałem do wierzchołków, myslałem, że będzie jeszcze jakaś korekta, przy takich szybkich ruchach jak market open, nie będę oddawać zysków.
2 wejście na FVG wewnątrz -OB (order block) Target pierwszy 50% Open Range Gap (czyli Gap między zamknięciem sesji wczoraj a otwarciem sesji dzisiaj o 9:30am), drugi target to dołki z 8am, podwójne dno idealny magnez oraz miejsce do zabrania zysków, ile razy już pisałem o takich miejscach w ostatnich dniach...

Jak teraz widać najlepsze wejścia były po 10:30am od +breakera z 10:25am piękna kontynuacja ceny.

Ogólnie staram się w środę w tygodniu NFP do 11am max do godziny 12 wyjść z pozycji i dopiero spojrzeć po NFP ok. 9am na wykres.

Myślę, że Nasdaq zrobi wizytę w tygodniowym SIBI 15060,75 i dzisiejszy Londyn był dołkiem tego tygodnia.

Do piątku :564:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
dopra
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: dopra »

I to się nazywa handel. Jest opis, jest wykres jest wytłumaczenie co i jak. Gratulacje. A nie pisanie i rysowanie na wykresie z lewej strony co trzeba było zrobić

MauiBreaker
Gaduła
Gaduła

dopra pisze:
04 paź 2023, 18:18
I to się nazywa handel. Jest opis, jest wykres jest wytłumaczenie co i jak. Gratulacje. A nie pisanie i rysowanie na wykresie z lewej strony co trzeba było zrobić
Cieszę się, że się podoba. Będziemy wchodzić głębiej do króliczej nory... :twisted:

Awatar użytkownika
dopra
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: dopra »

Ja podobnie gram jak Ty, godzina i poziom. I co zrobiła USA i Azja w nocy pod kątem handlu rano na DAX i ITA.

Mocno napompują to short na otwarciu,
Mocno zaniżą to long po 15 minutach od otwarcia.
Duża skuteczność

MauiBreaker
Gaduła
Gaduła

PM sesja, miałem odpuścić, ale manipulacja o 2:30pm bardzo tak oczywista i przypadkowa, że musiałem 8)

Filmik z opisem dokładnie czego oczekuję od ceny, czyste PRICE ACTION!

https://twitter.com/suqo_fx/status/1709675199048630351

raf1002
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: raf1002 »

MauiBreaker pisze:
04 paź 2023, 10:19
-> Wejście -> Piękny BREAKER na 1min na 5min aż kłuje w oczy taki czysty, dodawałem 2 razy. Raz na samej górze breakera, jakby cena chciała ucieć i nie dać mi lepszego poziomu, potem na samym dole breakera. Cena wróciła aż do świeczki z 3:03am żeby wypełnić FVG i wystrzeliła.
Dlaczego 3:03, a nie 3:01 - przecież w ciałku tej świecy jest FVG?

MauiBreaker
Gaduła
Gaduła

raf1002 pisze:
05 paź 2023, 13:31
MauiBreaker pisze:
04 paź 2023, 10:19
-> Wejście -> Piękny BREAKER na 1min na 5min aż kłuje w oczy taki czysty, dodawałem 2 razy. Raz na samej górze breakera, jakby cena chciała ucieć i nie dać mi lepszego poziomu, potem na samym dole breakera. Cena wróciła aż do świeczki z 3:03am żeby wypełnić FVG i wystrzeliła.
Dlaczego 3:03, a nie 3:01 - przecież w ciałku tej świecy jest FVG?
Jasne, że chodziło o 3:01am, przepraszam mój błąd. Dobra czujność :564:

Viking
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Viking »

MB żyjesz? Czekam na nowe wykresy i mam nadzieję, że żadna fala Cię tam na wyspie nie pochłonęła :roll:

FreeWay

Nieprzeczytany post autor: FreeWay »

Coś tu cicho jak cicho to zwykle trwa zła passa i autor nie ma motywacji żeby opisywać metodę bo sam w nią wątpi.

MauiBreaker
Gaduła
Gaduła

Witam, wszystko gra i buczy, jak mówiłem jadę pływać na kilka dni.
Nie trzeba codziennie handlować, a odpoczynek od rynku na jakiś czas jest wskazany. Rynek nigdzie nie pójdzie i algorytmu też nie zmienią :D

Wczoraj był dzień rozgrzewka po przerwie, pięknie cena poleciała w górę pionowo na market open do 1H SIBI oraz 4H Order block, oraz co najważniejsze do PREMIUM, czyli ponad 50% z tego wielkiego 3 miesięcznego ruchu, potem konsolidacja w czasie lunch i o punkt 1pm jak FOMC Walter przemawiał bardzo przypadkowo polecieliśmy o 100 punktów w dół :roll:

Dzisiaj otworzyłem pozycje na Londyn, chwilę spóźniony byłem, potem dokładałem i przy każdym wierzchołku odcinałem zyski-> Target klasycznie 2 STDV nic się tu nie zmieniło.
Przez noc cena nie ruszyła z konsolidacji po wczorajszym rajdzie o 1pm.

2:25am mieliśmy piękny stop hunt na NQ, inne indexy ES/YM zrobiły dołek z tej dużej konsolidacji a NQ nie. Więc nie ma innej możliwości jak iść po Buyside (2:45pm wczoraj) i stopy tam przeniesione, retail myśli że mamy bear flag więc sprzedaje. I sprzedamy ale jak już większości nie będzie bo zostaną wybici, czyli na AM Sesji najprawdopodobniej.

Jedna pozycja na sell otworzona po tym jak Index Dollara wybił znaczący dołek, a w tym samym czasie 3:45am NQ wybił Buyside, co dla mnie znaczy, że będziemy szli w górę na $ -> czyli w dół na Indexach.

Dzisiaj mamy o 8:30am wiadomości PPI
Jutro CPI !!!!!! Nie dotykam się rynku jutro do Market open o 9:30am

ODPOWIEDZ