Pierwsze wejście model TS - Turtle Soup/Judas czyli w wejście w pozycje kiedy wybijane są stopy, bardzo agresywne wejście z najmniejszym możliwym stopem, moje ulubione na Market Open, a jeszcze lepiej jak to się wydarzy kilka minut przed 9:30am wtedy na otwarcie jest agresywna dystrybucja. Nie utrzymałem do wierzchołków, myslałem, że będzie jeszcze jakaś korekta, przy takich szybkich ruchach jak market open, nie będę oddawać zysków.
2 wejście na FVG wewnątrz -OB (order block) Target pierwszy 50% Open Range Gap (czyli Gap między zamknięciem sesji wczoraj a otwarciem sesji dzisiaj o 9:30am), drugi target to dołki z 8am, podwójne dno idealny magnez oraz miejsce do zabrania zysków, ile razy już pisałem o takich miejscach w ostatnich dniach...
Jak teraz widać najlepsze wejścia były po 10:30am od +breakera z 10:25am piękna kontynuacja ceny.
Ogólnie staram się w środę w tygodniu NFP do 11am max do godziny 12 wyjść z pozycji i dopiero spojrzeć po NFP ok. 9am na wykres.
Myślę, że Nasdaq zrobi wizytę w tygodniowym SIBI 15060,75 i dzisiejszy Londyn był dołkiem tego tygodnia.
Do piątku