Ichimoku

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
Greg68E
Gaduła
Gaduła

Re: Ichimoku

Nieprzeczytany post autor: Greg68E »

Pablo90 pisze:Z czego jest więcej pieniędzy - z gry pod Ichimoku czy z szkoleń o Ichimoku? :)
To by sie jakiego szkoleniowca trzeba spytac, ja szkolen nie prowadze i za szkoleniowca sie nie uwazam, a to co dostaje za ebooka i kurs to na utrzymanie stronki i na kilka piw wystarczy. Natomiast jesli chodzi o PRACE z ichimoku to jest ona baaardzo dochodowa.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Akurat Greg to jeden z najstarszych fanatyków Ichimoku w Polsce i daleko mu do typowych teoretyków - szkoleniowców. Mieliśmy okazję poznać się osobiście w Mediolanie z 6-7 lat temu :). Duże zaangażowanie i potężna wiedza wyspecjalizowana w tym rodzaju strategii. Zanim zaczniemy kogoś oceniać przez pryzmat własnych doświadczeń warto samemu się o tym przekonać biorąc chociażby udział w darmowych webinariach lub poprzez rozmowę w PW.

Jeśli kogoś interesuje Ichimoku i chciałby zgłębić ten temat to zdecydowanie Grzegorz jest właściwym "źródłem wiedzy".
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

jackub

Nieprzeczytany post autor: jackub »

raposo pisze:Jeśli kogoś interesuje Ichimoku i chciałby zgłębić ten temat to zdecydowanie Grzegorz jest właściwym "źródłem wiedzy".
chociaz sam nie gram juz Ichimoku, to moge sie podpisać rękami i nogami pod tym co napisal Raposo....

olo1
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: olo1 »

jackub pisze:
raposo pisze:Jeśli kogoś interesuje Ichimoku i chciałby zgłębić ten temat to zdecydowanie Grzegorz jest właściwym "źródłem wiedzy".
chociaz sam nie gram juz Ichimoku, to moge sie podpisać rękami i nogami pod tym co napisal Raposo....
W jakim kierunku Jackubie poszedłeś od ichimoku?

Marek12578
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Marek12578 »

Kto mial okazje poznac Grzegorza w zeszlym roku w Krakowie ten rowniez wie ze nie dosc ze posiada ogromna wiedze na temat Ichimoku, to sam mowil ze zgodzil sie poprowadzic wyklad na konferencji w Krakowie tylko dla tego ze ludzie nie placili za wstep.
Wystarczy porownac ceny ebooka i nagranych filmikow do innych szkolen i pomyslec logicznie czy to zarobek, czy drobna oplata za przetlumaczenie strategii z jezyka japonskiego na nasz.

irmentruda
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: irmentruda »

dla mnie to była zdecydowanie drobna opłata, polecam i na pohybel wszelkim wichrzycielom.

jackub

Nieprzeczytany post autor: jackub »

olo1 pisze:
jackub pisze:
W jakim kierunku Jackubie poszedłeś od ichimoku?
Błądzę dalej .... :wink:
Obecnie czysty wykres .... S/R. i PA

Patryś
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Patryś »

Cześć Greg. Obejrzałem ten webinar Consilium Invest, i muszę przyznać że bardzo mocno do mnie przemówił. Dobra robota!

Jak się ma sprawa Twojej grupy na skypie? Działa dalej i można do niej dołączyć?
Swego czasu usilnie próbowałem się skontaktować z jej szefem, ale niestety nie dostałem od niego żadnej odpowiedzi ;)

Awatar użytkownika
Greg68E
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Greg68E »

Witam
wszystkim dziekuje za dobre slowo,
Patryś pisze:Jak się ma sprawa Twojej grupy na skypie? Działa dalej i można do niej dołączyć?
Podaj mi Twojego nicka ze skypa na priv lub na maila. Ostatnio na grupie Ichimoku Forex nieco sie ozywilo, zawsze czegos mozna sie nauczyc.
Pozdrawiam
Greg

krystian74
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: krystian74 »

@Greg68E
Jaką wartość ma fala D jeżeli ją można wyrazić jakimś współczynnikiem fibo. Na swoich fotkach masz narzędzie do wyliczania które po odpowiednim naniesieniu wskazuje przybliżone zakończenie tej fali.

ODPOWIEDZ