Ichimoku, scalpowanie i dodatki

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
mlody87
Gaduła
Gaduła

Ichimoku, scalpowanie i dodatki

Nieprzeczytany post autor: mlody87 »

Hej!
Mam pare pytan:

Ichimoku
Czytajac o tym natrailem na informacje o sygnalach w zaleznosci od tego czy tenkan przebija kijun czy odwrotnie. Moje pytanie jest banalne ale: skad mam wiedziec czy w danym momencie to tenkan przebija kijun czy to moze kijun przebija tenkan? Czy istnieje zaleznosc czy prawidlowosc ze trzeba patrzec tylko np na przebicie od dolu? Prosze o pomoc!

Scalpowanie
Chcialbym sprobowac urywac pare pipek i uciekac z rynku. Mam tylko problem z ustaleniem SL i TP. Zakladajac ze planuje urywac 8-10 pipsow na wykresach 15 minutowych jaki SL bylby najlepszy?

Dodatki
Wiadomo, ze samo Ichimoku mogloby byc niewystarczajace. Jakie dodatkowe wskazniki byscie polecili aby potwierdzac sygnaly? Jakies oscylatory?

pozdrawiam!

Awatar użytkownika
SAMCZYK
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: Ichimoku, scalpowanie i dodatki

Nieprzeczytany post autor: SAMCZYK »

mlody87 pisze:Hej!
Mam pare pytan:

Ichimoku
Czytajac o tym natrailem na informacje o sygnalach w zaleznosci od tego czy tenkan przebija kijun czy odwrotnie. Moje pytanie jest banalne ale: skad mam wiedziec czy w danym momencie to tenkan przebija kijun czy to moze kijun przebija tenkan? Czy istnieje zaleznosc czy prawidlowosc ze trzeba patrzec tylko np na przebicie od dolu? Prosze o pomoc!

To jak jest prowadzone widać po świecach. Spójrz i spróbuj zwrócić uwagę że świeczki idą wijąc się wokół TenkanSen. Wraz kiedy cena idzie - idzie linia TenkanSen a KijunSen zaznacza poziom lub podąża nieznacznie za linią TenkanSen. Jeśli linia KijunSen jest w poziomie, to można zauważyć jak TenkanSen przebija od dołu bądź od góry KijunSen. Podam fotkę już wcześniej podaną na forum.

Scalpowanie
Chcialbym sprobowac urywac pare pipek i uciekac z rynku. Mam tylko problem z ustaleniem SL i TP. Zakladajac ze planuje urywac 8-10 pipsow na wykresach 15 minutowych jaki SL bylby najlepszy?

Tutaj albo się do kogoś zwrócisz aby mógł ci to pokazać w zależności od twojej strategii lub aby nauczyć się jakiejś strategii w scalpowaniu.

Dodatki
Wiadomo, ze samo Ichimoku mogloby byc niewystarczajace. Jakie dodatkowe wskazniki byscie polecili aby potwierdzac sygnaly? Jakies oscylatory?
Dla mnie Ichimoku ma już wszystkie parametry tylko trzeba jest odpowiednio interpretować i grać z trendem.
pozdrawiam!
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Każda strategia jest rozdawana za plecami tych co tworzą. BAZ, Fontanna, Scalp fXlamera za darmola.
A święcą fałszywe zagrywki jak to na navigatorze.
A chcą sobie prestiżem nagradzać. I netykiety uczyć. heheheheheh...

ODPOWIEDZ