Hej!
Mam pare pytan:
Ichimoku
Czytajac o tym natrailem na informacje o sygnalach w zaleznosci od tego czy tenkan przebija kijun czy odwrotnie. Moje pytanie jest banalne ale: skad mam wiedziec czy w danym momencie to tenkan przebija kijun czy to moze kijun przebija tenkan? Czy istnieje zaleznosc czy prawidlowosc ze trzeba patrzec tylko np na przebicie od dolu? Prosze o pomoc!
Scalpowanie
Chcialbym sprobowac urywac pare pipek i uciekac z rynku. Mam tylko problem z ustaleniem SL i TP. Zakladajac ze planuje urywac 8-10 pipsow na wykresach 15 minutowych jaki SL bylby najlepszy?
Dodatki
Wiadomo, ze samo Ichimoku mogloby byc niewystarczajace. Jakie dodatkowe wskazniki byscie polecili aby potwierdzac sygnaly? Jakies oscylatory?
pozdrawiam!
Ichimoku, scalpowanie i dodatki
Re: Ichimoku, scalpowanie i dodatki
mlody87 pisze:Hej!
Mam pare pytan:
Ichimoku
Czytajac o tym natrailem na informacje o sygnalach w zaleznosci od tego czy tenkan przebija kijun czy odwrotnie. Moje pytanie jest banalne ale: skad mam wiedziec czy w danym momencie to tenkan przebija kijun czy to moze kijun przebija tenkan? Czy istnieje zaleznosc czy prawidlowosc ze trzeba patrzec tylko np na przebicie od dolu? Prosze o pomoc!
To jak jest prowadzone widać po świecach. Spójrz i spróbuj zwrócić uwagę że świeczki idą wijąc się wokół TenkanSen. Wraz kiedy cena idzie - idzie linia TenkanSen a KijunSen zaznacza poziom lub podąża nieznacznie za linią TenkanSen. Jeśli linia KijunSen jest w poziomie, to można zauważyć jak TenkanSen przebija od dołu bądź od góry KijunSen. Podam fotkę już wcześniej podaną na forum.
Scalpowanie
Chcialbym sprobowac urywac pare pipek i uciekac z rynku. Mam tylko problem z ustaleniem SL i TP. Zakladajac ze planuje urywac 8-10 pipsow na wykresach 15 minutowych jaki SL bylby najlepszy?
Tutaj albo się do kogoś zwrócisz aby mógł ci to pokazać w zależności od twojej strategii lub aby nauczyć się jakiejś strategii w scalpowaniu.
Dodatki
Wiadomo, ze samo Ichimoku mogloby byc niewystarczajace. Jakie dodatkowe wskazniki byscie polecili aby potwierdzac sygnaly? Jakies oscylatory?
Dla mnie Ichimoku ma już wszystkie parametry tylko trzeba jest odpowiednio interpretować i grać z trendem.
pozdrawiam!
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Każda strategia jest rozdawana za plecami tych co tworzą. BAZ, Fontanna, Scalp fXlamera za darmola.
A święcą fałszywe zagrywki jak to na navigatorze.
A chcą sobie prestiżem nagradzać. I netykiety uczyć. heheheheheh...
A święcą fałszywe zagrywki jak to na navigatorze.
A chcą sobie prestiżem nagradzać. I netykiety uczyć. heheheheheh...