Historia X czyli dziennik takiego sobie tradera
Kolejny Short na tej samej podstawie co poprzedni.
*UPDATE*
Zabezpieczony na BE podczas pisania.
UPDATE2*
Pokusiłem się o spiramidowanie pozycji. Wszystko na BE + 1 otworzyła się nie tak jak trzeba i zastanawiam się czy nie zamknąć.
*UPDATE3*
Indeks Euro walczy z oporem.
*UPDATE4*
Zamknięte na +35pkt największa pozycja ( było już +60 ale liczyłem na nowe dno ). Dostałem również sygnał BUY z TP na 1.44 więc pozycja od razu odwrócona.
*UPDATE5*
Zabezpieczone ne BE. Rysunki wieczorem.
Zabezpieczone na BE
*UPDATE*
Zabezpieczony na BE podczas pisania.
UPDATE2*
Pokusiłem się o spiramidowanie pozycji. Wszystko na BE + 1 otworzyła się nie tak jak trzeba i zastanawiam się czy nie zamknąć.
*UPDATE3*
Indeks Euro walczy z oporem.
*UPDATE4*
Zamknięte na +35pkt największa pozycja ( było już +60 ale liczyłem na nowe dno ). Dostałem również sygnał BUY z TP na 1.44 więc pozycja od razu odwrócona.
*UPDATE5*
Zabezpieczone ne BE. Rysunki wieczorem.
Zabezpieczone na BE
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
fx-forum
Jestem w długiej. Możliwe że obróci jeszcze H1 z powrotem na prospadkowy scenariusz ale póki co wygląda to mocno wzrostowo. Spadliśmy poniżek s/r stopy z L poczyszczone i droga wolna do wzrostów ( w przypadku zamknięcia się H1 tak jak teraz )
Opór na 1.44 okazał się mocniejszy niż myślałem i drugi dzień nie możemy go sforsować ( wynikający z nagromadzenia wolumenu ). Patrz rysunki ze wczoraj.
*UPDATE*
Dla bardziej konserwatywnych graczy L polecam brać dopiero ponad 1.4410. Update wczorajszego rysunku z wolumenem. Wyznaczonej strefy oporu nie ruszałem. Jak widać sprawuje się doskonale.
*UDPATE2*
Zamknęliśmy się pod oporem. Brak sygnału do zajęcia jakiejkolwiek pozycji. Często wrzucam pomysły na zajęcie pozycji wcześniej aniżeli sygnał wystąpi. Może komuś z Was będzie on odpowiadał i da coś zarobić. Także uważnie czytajcie posty
Short EURUSD zamknięty na -3pkt bodajże z ręki po zamknięciu się H1 nie tak jak chciałem.
Opór na 1.44 okazał się mocniejszy niż myślałem i drugi dzień nie możemy go sforsować ( wynikający z nagromadzenia wolumenu ). Patrz rysunki ze wczoraj.
*UPDATE*
Dla bardziej konserwatywnych graczy L polecam brać dopiero ponad 1.4410. Update wczorajszego rysunku z wolumenem. Wyznaczonej strefy oporu nie ruszałem. Jak widać sprawuje się doskonale.
*UDPATE2*
Zamknęliśmy się pod oporem. Brak sygnału do zajęcia jakiejkolwiek pozycji. Często wrzucam pomysły na zajęcie pozycji wcześniej aniżeli sygnał wystąpi. Może komuś z Was będzie on odpowiadał i da coś zarobić. Także uważnie czytajcie posty
Short EURUSD zamknięty na -3pkt bodajże z ręki po zamknięciu się H1 nie tak jak chciałem.
fx-forum
-
- Gaduła
Nie pasuje mi długość korekty w czasie z ostatnich 2 dni żeby teraz była 5 fala spadków - wygląda na skończoną piątkę i nowe impulsy spadkowe - patrz RSI jako potwierdzenie. Bardziej proporcjonalnie wygląda to tak jak rozpisałem. Nie wiem jaka jest fala większego stopnia i nie staram się tego nawet rozgryść, nie mój termin inwestycji.szaman1977 pisze:pominales jedna fale na samej gorze - od maxa
najprawdopodobniej: to byla fala 1, a to co masz rozpisane to dluga fala 3 - teraz mi wypada 5
fx-forum
Zamknąłem opcję put kupioną dzisiaj po 1.44 na 1.42.
600% zysku na opcjach już jest w xtb ale do leadera wciaz daleko.
Z kolei na foreksowym koncie dopadla mnie dzisiaj glupawka i zaczalem skalpowac powodujac uszczuplenie konta z +460% zysku do +200% ( na maksymalnym lewarze zyski uciekaja barzdzo szybko, i wystarczylo 4-5 transakcji po -10pkt ). Pamiętając że mam krótką na opcjach zamknąłem sell bardzo wysoko - nie chciałem ryzykować zbyt dużo w razie zmyłki na krótkich, także polowałem na długie co widać jak się odbiło na koncie.
Oczywiście to tylko demo i zysk tak szybko jak przyszedl może i uciec
Zauważyłem że na opcjach jestem dużo bardziej cierpliwy, wiem że są droższe i że nie warto na prawo i na lewo grać nimi bo szybko wyzeruje się konto, liczą się pojedyńcze dobre przemyślane transakcje. I do tej pory zagrałem na nich 4 razy:
Krótka po 1.4920 TP 1.46
Na to że utrzyma się w konsoli. Mały zysk - otworzyło mi transakcje o zbyt małym wolumenie.
I dzisiaj znów na spadki 1.44 z TP 1.42.
1 stratna wczoraj na spadki po 1.43.
-1500Euro i jest to jedyna stratna pozycja póki co.
600% zysku na opcjach już jest w xtb ale do leadera wciaz daleko.
Z kolei na foreksowym koncie dopadla mnie dzisiaj glupawka i zaczalem skalpowac powodujac uszczuplenie konta z +460% zysku do +200% ( na maksymalnym lewarze zyski uciekaja barzdzo szybko, i wystarczylo 4-5 transakcji po -10pkt ). Pamiętając że mam krótką na opcjach zamknąłem sell bardzo wysoko - nie chciałem ryzykować zbyt dużo w razie zmyłki na krótkich, także polowałem na długie co widać jak się odbiło na koncie.
Oczywiście to tylko demo i zysk tak szybko jak przyszedl może i uciec

Zauważyłem że na opcjach jestem dużo bardziej cierpliwy, wiem że są droższe i że nie warto na prawo i na lewo grać nimi bo szybko wyzeruje się konto, liczą się pojedyńcze dobre przemyślane transakcje. I do tej pory zagrałem na nich 4 razy:
Krótka po 1.4920 TP 1.46
Na to że utrzyma się w konsoli. Mały zysk - otworzyło mi transakcje o zbyt małym wolumenie.
I dzisiaj znów na spadki 1.44 z TP 1.42.
1 stratna wczoraj na spadki po 1.43.
-1500Euro i jest to jedyna stratna pozycja póki co.
fx-forum
Wrzucam rysunek, który umieściłem także na journalu Inwestora.
Dodatkowo dla zainteresowanych link do raportu pdf z 2010 roku jakie to obroty mamy właściwie na rynku walutowym, czym się najczęściej handluje, jakie pary walutowe są preferowane a nawet obroty na złotówce można znaleźć. Osobiście lubię zagłębiać się w takie statystyki więc może kogoś również to zainteresuje ( znalazłem robiąc porządki na komputerze ).
http://www.speedyshare.com/files/28425983/rpfxf10t.pdf
Dodatkowo dla zainteresowanych link do raportu pdf z 2010 roku jakie to obroty mamy właściwie na rynku walutowym, czym się najczęściej handluje, jakie pary walutowe są preferowane a nawet obroty na złotówce można znaleźć. Osobiście lubię zagłębiać się w takie statystyki więc może kogoś również to zainteresuje ( znalazłem robiąc porządki na komputerze ).
http://www.speedyshare.com/files/28425983/rpfxf10t.pdf
fx-forum