Historia X czyli dziennik takiego sobie tradera

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MkubuxK »

Zaraz po otwarciu luką wzrostową zamknąłem pozycje na +90pkt około. Nie chciałem czekać dłużej ze względu na mocny opór od którego defacto odbiliśmy się ( ale mogliśmy równie dobrze wcześniej zawrócić ) oraz z uwagi na możliwość straty całkiem sporego zysku. Aktualnie nie zajmuje żadnej pozycji. Czekam na oznaki BUY i znów zapakuje się tym razem aż pod poziom 1.3900

Wynik:

BOSSA FX: +52%
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
fx-forum

MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

Wklejam 2 rysunki. Chwilowo czeka nas mała korekta i szukam miejsca do zajęcia długiej pozycji w okolicach 1.3650 lub 1.3600. Poczekam na reakcję świecy bądź czy coś innego (krytyczny poziom zmienności , EMA ) nie wzmocni któregoś poziomu.

*UPDATE*
Mały BUY za połowę stawki po 1.3675
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
fx-forum

MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

Wywaliło na SL pozycje zajęte na 1.3675.

Zająłem teraz pozycję 0.2 lota na 1.3633 na Bossie FX a także BUY o normalnym ryzyku na Dukasie. Martwi mnie dynamika tych spadków dlatego jest to mój ostatni BUY w dzisiejszym dniu jeśli wyrzuci mnie na SL.
fx-forum

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Shadi »

Ta. Bardzo dziwny spadek. Martwi mnie tworząca się d1. Też zagrałem L z tp na +100 czyli 3721. Zobaczymy.
Ps targetujesz na nowe szczyty?

MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

Irlandia wszystko psuje stąd te spadki. Tak, celuje w nowe szczyty ( ale to takie pobożne życzenia ), wtedy wszystko by się ładnie mi wypełniło. Najbliższy cel to 1.3900 czyli górne ograniczenie miesięcznego wolumenu. Bardzo silny sygnał dostałem na D1 dlatego tak mi się wydaje. Zobaczymy co czas pokaże. Póki co żałuje odejścia od strategii i SL tych pozycji na .1.3675 ( nie miałem tutaj żadnego sygnału prócz strefy s/r ( w przypadku dużej strefy potrzebne jest potwierdzenie świecy - na które nie poczekałem ).

PS: pamiętaj o pejsach, bez nich nic się nie dzieje :) Europa w ostatnim rozrachunku musi i tak wyjść na minus :) - to takie moje małe spostrzeżenie na temat tego kto zazwyczaj rozpoczyna trend i kto go kończy - w żadnym wypadku nie jest to Europa zazwyczaj.
fx-forum

fx_rambo
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: fx_rambo »

MkubuxK pisze:Irlandia wszystko psuje stąd te spadki.
witam
Irlandia pomoc przyjęła wiec przez nią spadków niema na edku
a tak z drugiej strony to niech kolega sobie na H4 na edku luknie i tu widać raczej konsole a nie spadki
pozdrawiam

MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

fx_rambo pisze:
MkubuxK pisze:Irlandia wszystko psuje stąd te spadki.
witam
Irlandia pomoc przyjęła wiec przez nią spadków niema na edku
a tak z drugiej strony to niech kolega sobie na H4 na edku luknie i tu widać raczej konsole a nie spadki
pozdrawiam

Przyjęła, ale wcześniej głośno mówiono że taka pomoc jest NIEPOTRZEBNA. Jak dla mnie jest to oznaka słabości i być może tak to inwestorzy odczytali. Poza tym szykują nam się większe spadki na giełdach w tym na SP, który dość mocno jest skorelowany z EURUSD - być może to giełdy właśnie ciągną EURUSD w dół. Póki co pozycje mam na minus i blisko do SL. Byłem poza rynkiem więc nie zdążyłem ustawić BE kiedy było już 30pkt na plus.
fx-forum

fx_rambo
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: fx_rambo »

jak kolega dysponuje takimi informacjami, ze się jakieś wielkie spadki szykują-czapki z głowy.
ja nie wiem gdzie poleci kurs za kilka sekund
i szczerze mówiąc taka nadprzyrodzona wiedza nie jest mi do niczego potrzebna :D
pozdrawiam

MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

fx_rambo pisze:jak kolega dysponuje takimi informacjami, ze się jakieś wielkie spadki szykują-czapki z głowy.
ja nie wiem gdzie poleci kurs za kilka sekund
i szczerze mówiąc taka nadprzyrodzona wiedza nie jest mi do niczego potrzebna :D
pozdrawiam

Czy będą spadki na giełdach to raczej temat to dłuższej dyskusji. Ja uważam, że takie jeszcze będą gdyż giełdy zostały sztucznie napompowane pustą gotówką i jeśli chodzi o samą gospodarkę nic się nie zmieniło na lepsze, nie ma żadnych innowacji które by mogły być motorem napędowym dla giełd. Nie wiem kiedy będą ale patrząc na historię kryzysów, które mieliśmy w przeszłości w większości przypadków następowała tzw. druga noga kryzysu. Ja takiej tutaj jeszcze nie widzę jeśli mówimy w takich kategoriach. Mamy dobry moment do takich spadków- jeszcze miesiąc temu do dwóch miesięcy temu jakby porozmawiało się z inwestorami ( przy wybijaniu szczytu 2600pkt na Wigu ) każdy był za spadkami - głośno zaczynało się mówić o fali spadków. Nic takiego się nie stało - teraz jakoś nie słyszę takich głosów - uważam że udało się wkręcić publikę w długie pozycje - w takim wypadku szykują nam się spadki. Do czego jest mi to potrzebne ? A otóż do wielu rzeczy - wychwycenie kryzysu we wczesnym jego stadium pozwoliłoby zarobić wystarczająco by przez następne parę lat nie pracować. Także zawsze obserwuję to co się dzieje na różnych rynkach. Być może zmienię zdanie, ale póki co mam właśnie takie :) Nikogo nie zmuszam by wierzył w moją wersję zdarzeń. To tylko takie moje prywatne zdanie :)
fx-forum

MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

Wszystkie pozycje wyrzuciło na SL.
fx-forum

ODPOWIEDZ