HFT Brokers - nowy polski broker

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
Awatar użytkownika
psV
Gaduła
Gaduła

Re: HFT Brokers - nowy polski broker

Nieprzeczytany post autor: psV »

Dodatkowo te restrykcje dotyczące skalpu tylko potwierdzają na czym broker zarabia.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

psV pisze:Dodatkowo te restrykcje dotyczące skalpu tylko potwierdzają na czym broker zarabia.
Promocja dotyczy kont NDD. HFT nie ukrywa, że na tych rodzajach kont jest MM. Ale restrykcje z min. czasem trwania mogą wynikać właśnie z chęci skutecznego zabezpieczania transakcji na rynku. Jeśli ktoś ostro scalpuje i HFT nie zdąży tego ogarnąć to cóż - ich ból. Ale jeśli nie zdazy się zabezpieczyć i jeszcze ma sfinansować Ajfona to już ból jest podwójny ;). Dlatego zapewne powstał taki warunek ale to tylko moje domysły. Jeśli się mylę to proszę o korektę ;).

Co do warunku obrotu. Mario nie mierz wszystkich własną tradingową miarą ;). Jest wielu traderow, którzy jadą po bandzie ze skalpowaniem lub piramidują pozycje i wtedy takie 20 lotów to tydzień dobrego trendu/ większej zmienności.

Konkurencja ma 60 lotów. Wiesz skąd wiem? Bo brałem udział w tej promocji i właśnie piszę do Ciebie z tego Ajfona, a mój kapitał nie był jakoś znacząco większy niż wspomniane 5 tys. Wiec wcale nie jest to taka abstrakcja.

Nie można też wychodzić z założenia, że rozdają tu telefony za darmo. Każda forma promocji musi się w końcu opłacać - w dłuższym lub krótszym terminie. Inaczej nie nazywałaby się promocja tylko akcja charytatywna ;).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MarioDM »

raposo pisze:
Co do warunku obrotu. Mario nie mierz wszystkich własną tradingową miarą ;). Jest wielu traderow, którzy jadą po bandzie ze skalpowaniem lub piramidują pozycje
Wiem, wiem. Samobójców nigdy nie brakuje :)

raposo pisze: Konkurencja ma 60 lotów. Wiesz skąd wiem? Bo brałem udział w tej promocji i właśnie piszę do Ciebie z tego Ajfona, a mój kapitał nie był jakoś znacząco większy niż wspomniane 5 tys. Wiec wcale nie jest to taka abstrakcja.
W takim razie gratulacje :shock:
BTW Z Ciebie też niezły kamikaze jak widać :P

HFT Brokers pisze:
Co do drugiego pytania - promocja Podwajamy została przedłużona, także w razie jakichkolwiek pytań serdecznie zapraszamy do kontaktu z nami, wszystkie szczegóły na stronie http://www.hftbrokers.pl/podwajamy/
Dzięki za odpowiedź. Skoro tak, to chyba się skuszę :)
Ostatnio zmieniony 04 mar 2016, 13:21 przez MarioDM, łącznie zmieniany 1 raz.
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

MarioDM pisze:
raposo pisze: Konkurencja ma 60 lotów. Wiesz skąd wiem? Bo brałem udział w tej promocji i właśnie piszę do Ciebie z tego Ajfona, a mój kapitał nie był jakoś znacząco większy niż wspomniane 5 tys. Wiec wcale nie jest to taka abstrakcja.
W takim razie gratulacje :shock:
BTW Z Ciebie też niezły kamikaze jak widać :P
20 lotów w 30 dni odejmując weekendy to 22 dni handlowe. Dla ułatwienia obliczeń przyjmijmy 20 więc 1 lot na dzień. Dla lewaru 1:100 potrzeba dla 1.0 lota na EUR/USD 4400 PLN więc wystarczy minimalne 5 tys. Ale jeśli nie jedziesz po bandzie za max. i tylko skalpujesz 0.1 lotem przy SL 30.0 pips (ryzyko 120 zł na transakcję -> 2,4% kapitału) to okazuje się, że wystarczy 10 pozycji na dzień i wtedy całkiem spora grupa traderów ma szansę na spełnienie warunku obrotów. Oczywiście long-termowcy lub grający na mikrolotach raczej nie dadzą rady... Chyba, że piramidują ;).

No ale jeszcze trzeba zarobić... :)
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MarioDM »

raposo pisze:
Dla lewaru 1:100 potrzeba dla 1.0 lota na EUR/USD 4400 PLN więc wystarczy minimalne 5 tys. Ale jeśli nie jedziesz po bandzie za max. i tylko skalpujesz 0.1 lotem przy SL 30.0 pips (ryzyko 120 zł na transakcję -> 2,4% kapitału)
Przerażasz mnie. W przyjętym przeze mnie systemie zarządzania wielkością pozycji to przy 5 tysiach można otworzyć na jeden instrument max 0,1 lota przy niektórych parach walutowych. Wiekszość jednak przy obecnych sporych wahaniach to max 0,05 lota. Większe pozycje to dla mnie niemal pewne wyzerowanie konta :P
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.

Awatar użytkownika
Sildra
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Sildra »

raposo pisze:No ale jeszcze trzeba zarobić... :)
Skoro konto promocyjne to w rzeczywistości MM, to oznacza jeszcze jedną poprzeczkę do przeskoczenia: rekwotowania i opóźnienia w realizacji zleceń. A to już może być zabójcze dla rachunku, gdy idziemy jednak po bandzie z wielkością pozycji (powiedzmy 0,2-0,5 lota na transakcję). Chyba, że pierwszego dnia otwieramy 10 kontraktów na DAX z TP 50 pipsów, a później jedziemy z liczbą 200 pozycji na EU po 0,1 lota każda i z takimi samymi TP i SL, powiedzmy 5 pipsów. Statystycznie mogłoby się to obronić.
Jeśli czegoś nie możesz albo Ci się nie chce - obejrzyj to koniecznie.....

Przeczytaj opis zanim zaczniesz:
http://www.youtube.com/watch?v=l6-bGtW83vA

Awatar użytkownika
Lewar1000
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Lewar1000 »

Witam.
Rozważam otwarcie rachunku w hft, więc dla zasady otworzyłem konto demo. Niestety nie mogę się zalogować (mt4). Interesuje mnie wyłącznie dax - spread i egzekucja zleceń na rachunku Start NDD. Może ktoś mógłby opisać swoje doświadczenia. Ostatnie pytanie to czas przelewu z/do mbanku.
Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Lewar1000 pisze:Witam.
Rozważam otwarcie rachunku w hft, więc dla zasady otworzyłem konto demo. Niestety nie mogę się zalogować (mt4). Interesuje mnie wyłącznie dax - spread i egzekucja zleceń na rachunku Start NDD. Może ktoś mógłby opisać swoje doświadczenia. Ostatnie pytanie to czas przelewu z/do mbanku.
Pozdrawiam.
Korzystniejsze warunki będą na Active NDD więc sugerowałbym zainteresować się tym rodzajem konta ;). Na przykład teraz spread wynosi przeważnie 0,7 pipsa.
Przelew z/do brokera to jeden dzień roboczy max.

Co do logowania to ciężko pomóc, bo nie wiem co zrobiłeś (lub czego nie zrobiłeś), że nie możesz się zalogować...
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

Nie wiem czy wszyscy wiedzą, ale posiadając konto (te od 3000pln) w HFT można za darmo otrzymywać sygnały z Consilium Invest. Trzeba do nich zadzwonic i o tym powiedzieć.

Awatar użytkownika
Lewar1000
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Lewar1000 »

Zainteresuję się i to mocno jak po 3 miesiącach będę widział u siebie postęp. Dax jest dla mnie względnie nowym walorem, dlatego na początek równy 1000 na start. Zasada której trzymam się od początku mojej kariery próbując czegoś nowego i zawsze dobrze na tym wychodziłem. W tej chwili interesuje mnie realizacja zleceń - poślizgi i rekwoty, gdyby ktoś mógłby się wypowiedzieć. Co do logowania ponowna instalacja pomogła.

ODPOWIEDZ