HFT Brokers - nowy polski broker

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
Camaro69

Re: HFT Brokers - nowy polski broker

Nieprzeczytany post autor: Camaro69 »

Ok szmer,wiele z tego co piszesz a właściwie całość to prawda - ale do którego brokera CFD/Forex OTC się to nie odnosi ? Obrałeś za cel HFT ale to samo można napisać w tym czy innym stopniu o każdym innym brokerze OTC więc jakie to wnioski mają wysnuć ,,forumowicze'' ?

MarcinPOL
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: MarcinPOL »

A możesz zamieścić te print screeny z platformy. Wielu osobom by to pomogło zrozumieć Twój problem ze zmianą dźwigni.

A brokera HFT proszę o informację czy mogli wtedy sobie dowolnie zmieniać jak im pasuje dźwignię ze względu na zmniejszenie/zwiększenie balance na koncie klienta?
Piszę mogli, bo teraz jak wiadomo lewar jest 1:100 w Polsce. Jednak jeśli ktoś przekracza 200tys PLN na balance to pewnie broker ma prawo zmienić lewar na 1:50 dla instrumentów FX. Jak odbywa się powrót lewara przy zejściu poniżej 200tys PLN na balance? Ile trzeba czekać na to? Odpowiecie na to pytanie i temat mamy rozwiązany. Podam przykład w Admiral Markets było/jest tak, że jak klient przekracza określoną kwotę na balance to zmniejszają lewar automatycznie a jak klient chce wrócić na wyższe lewarowanie i ma balance niższy niż ta kwota to sam sobie musi zmienić w panelu klienta. Zróbcie tak samo i problem z głowy.

szmer
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: szmer »

Camaro69 pisze:Ok szmer,wiele z tego co piszesz a właściwie całość to prawda - ale do którego brokera CFD/Forex OTC się to nie odnosi ? Obrałeś za cel HFT ale to samo można napisać w tym czy innym stopniu o każdym innym brokerze OTC więc jakie to wnioski mają wysnuć ,,forumowicze'' ?

Nie obieram nikogo za cel.
Poprostu akurat przez wprowadzenie mnie w blad przez pracownika HFT i brak informacji o tym,ze ni bede widziec przez platforme HFT trader stanu faktycznego swojego rachunku, narazilo mnie to na strate w wysokosci ponad 100 tys. pln. i nie bardzo rozumiem, co znaczy ,ze to sie odnosi do kazdego brokera? XTB np. nie zmienial dzwigni na otwartych pozycjach tylko kiedy byly wszystkie zamkniete co nie moglo miec wplywu na rachunek. Kazdy mogl zdecydowac czy chce wyplacic z rachunku pieniadze ,zeby np miec wiekszy lewar, czy nie, ale w HFT zmiana odbywala sie na otwartych pozycjach miala byc uzalezniona od salda rejestru, a nie jak czas pozowli pracownik sprawdzic wszystkie rachunki i przedewszystkim powinna byc widoczna, jesli widze na platformie,ze mam 200% poziom zabezpieczen i depozyt 30000 pln, to w to wierze, jesli nikt mnie nie poinformowal,ze juz nastapila niewidzialna zmiana dzwigni, to w rezczywistosci to co widze jest nieprawda, bo tak naprawde mam 60000 pln depozyt i balansuje juz na granicy 100% poziomu zabezpieczen,ale jesli tego nie widze to jak wedlug Ciebie mam reagowac? wtedy widze,ze np. mam poziom zabezpieczen 130% i np. mysle, zrobie hedge, a tu niespodzianka i stop out, bo tak naprawde bylo juz 30% tylko nie bylo tego widac. Rozumiesz juz?

Awatar użytkownika
HFT Brokers
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: HFT Brokers »

MarcinPOL pisze: A brokera HFT proszę o informację czy mogli wtedy sobie dowolnie zmieniać jak im pasuje dźwignię ze względu na zmniejszenie/zwiększenie balance na koncie klienta?
Piszę mogli, bo teraz jak wiadomo lewar jest 1:100 w Polsce. Jednak jeśli ktoś przekracza 200tys PLN na balance to pewnie broker ma prawo zmienić lewar na 1:50 dla instrumentów FX. Jak odbywa się powrót lewara przy zejściu poniżej 200tys PLN na balance? Ile trzeba czekać na to? Odpowiecie na to pytanie i temat mamy rozwiązany. Podam przykład w Admiral Markets było/jest tak, że jak klient przekracza określoną kwotę na balance to zmniejszają lewar automatycznie a jak klient chce wrócić na wyższe lewarowanie i ma balance niższy niż ta kwota to sam sobie musi zmienić w panelu klienta. Zróbcie tak samo i problem z głowy.
Jak już wyjaśnialiśmy w ostatnim poście - zmiany depozytu są realizowane w oparciu o Tabelę Depozytów i ze strony HFT Brokers nie ma miejsca na jakąkolwiek dowolność, ponieważ w ramach relacji kontraktowej z Klientem musimy przestrzegać ustalonych progów salda rachunku (Equity). Powrót do poprzedniego depozytu po spadku wartości Equity odbywa się na takich samych zasadach. Odnosząc się do przytoczonego przykładu innego brokera - my uważamy, że proces w oparciu o indywidualną analizę każdego Klient jest bardziej "proklientowski", bo daje możliwość wyboru przez Klienta najlepszego dla niego w danym momencie działania: redukcji pozycji lub dopłaty lub braku reakcji. Automat to automat - działa bezrefleksyjnie nie uwzględniając indywidualnej sytuacji. Gdybyśmy go stosowali, to z pewnością nasi Klienci mieliby do czynienia z częstszymi sytuacjami Stop Out, które są sytuacjami trudnymi (wie to każdy Trader) - dlatego staramy się możliwie najbardziej zminimalizować takie ryzyko dla Klienta. Decyzja o modelu działania (automat vs. indywidualny kontakt) należy oczywiście do każdego z nas - czy mieć wybór czy nie mieć go w ogóle.
HFT Brokers - stworzony przez Traderów dla Traderów

szmer
Stały bywalec
Stały bywalec

MarcinPOL pisze:A możesz zamieścić te print screeny z platformy. Wielu osobom by to pomogło zrozumieć Twój problem ze zmianą dźwigni.

A brokera HFT proszę o informację czy mogli wtedy sobie dowolnie zmieniać jak im pasuje dźwignię ze względu na zmniejszenie/zwiększenie balance na koncie klienta?
pierwszy screen 7:17

http://www.fotosik.pl/zdjecie/136cb522735b2687

dzwonie dopiero o 8 rano , bo tak zaczynaja prace... pytam czy jeszcze na moim rachunku bedzie dokonana zmiana dzwigni i depozytu dostaje odpowiedz,ze nie. Nastepnie za dwie minuty telefon pracownik dzwoni i mowi, ze widzi,ze saldo rejestru na moim rachunku przekroczylo 50000 tys i bedzie zmienial dzwignie, mowie, wiec,ze przed chwila rozmawialismy i powiedzial,ze jest 1:100 i nic sie nie zmieni, wiec odpowiada, a tak tak sory pomyililem sie spoko nic sie nie zmieni. Nastepnie przypadkiem po jakims czasie wlaczam meatradera w telefonie, bo caly czas patrze na platforme HFT trader gdzie widze ciagle 30 tys depozyt itd, a tu niepsodzianka bo okazuje sie,ze mimo zapewnien, ze juz nic nie ulegnie zmianie mam juz nieco mniejszy poziom zabezpieczen i zamrozone 60 tys zamiast 30 tys. a moje pytanie bylo wyrazne, nie wiem czy wyplacac nadwyzke,zeby zachowac 50000 , bo pozycje juz byly drugi dzien i nic sie nie zmienialo,wiec sugerowalo to,ze jest 1:100 , ale lepiej sie upewnic. Niestety jak sie okazlo pracownik wprowadzil mnie w blad i nie dal mi mozliwosci wyplacenia nadwyzki, tylko zrobil cos czego mial nie robic.

http://www.fotosik.pl/zdjecie/2db95b429a7f457f

I tak mozna bylo korzystajac ze zmniennej dzwigni HFT w blogiej nieswiadomosci po omacku zarzadzac swoimi srodkami.
Takze jeszcze raz napisze, nie dosc,ze nikt do mnie nie zadzwonil, bo pierwszy telefon byl z mojej strony to jeszcze mnie oszukano, a pracownik prosil o wyrozumialosc kiedy padaly pytania czemu nie zmieniaja dzwigni np. na 1:500 jak juz saldo rejestru spada ponizej 5000 pln i mowil, ze on ma okolo tysiaca rachunku do przejrzenia , a ja tylko jeden...
Ostatnio zmieniony 28 sie 2015, 15:53 przez szmer, łącznie zmieniany 2 razy.

MarcinPOL
Stały bywalec
Stały bywalec

HFT Brokers pisze: Jak już wyjaśnialiśmy w ostatnim poście - zmiany depozytu są realizowane w oparciu o Tabelę Depozytów i ze strony HFT Brokers nie ma miejsca na jakąkolwiek dowolność, ponieważ w ramach relacji kontraktowej z Klientem musimy przestrzegać ustalonych progów salda rachunku (Equity). Powrót do poprzedniego depozytu po spadku wartości Equity odbywa się na takich samych zasadach. Odnosząc się do przytoczonego przykładu innego brokera - my uważamy, że proces w oparciu o indywidualną analizę każdego Klient jest bardziej "proklientowski", bo daje możliwość wyboru przez Klienta najlepszego dla niego w danym momencie działania: redukcji pozycji lub dopłaty lub braku reakcji. Automat to automat - działa bezrefleksyjnie nie uwzględniając indywidualnej sytuacji. Gdybyśmy go stosowali, to z pewnością nasi Klienci mieliby do czynienia z częstszymi sytuacjami Stop Out, które są sytuacjami trudnymi (wie to każdy Trader) - dlatego staramy się możliwie najbardziej zminimalizować takie ryzyko dla Klienta. Decyzja o modelu działania (automat vs. indywidualny kontakt) należy oczywiście do każdego z nas - czy mieć wybór czy nie mieć go w ogóle.
Dzięki za odpowiedź. Ja mam inne zdanie na ten temat i lepszy jest automat, który by zmieniał dźwignię przy zmianie salda klienta. Problemu nie byłoby wtedy a tak to klient będzie kłócił się, bo mu pracownik powiedział jedno a broker zrobił co innego. To nie jest proklientowska postawa a raczej otwarcie sobie furtki na zrobienie Stop Out klientowi na rachunku, kiedy będzie taka możliwość. Macie tysiące klientów i na pewno taka sytuacja zdarzyła się nie raz i może zdarzyć nadal. Dlatego sprawa forumowicza szmer jest zastanawiająca, bo patrząc na regulamin to macie prawo do zmiany dźwigni, kiedy Wam podoba się to i warunek przekroczenia salda na balance jest spełniony, ale z drugiej strony, kiedy pracownik mówi klientowi, że nie będą zmieniać dźwigni to sam nie wiem po co wprowadzać w błąd. A jak widać kosztowny błąd.

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

MarcinPOL pisze: Ja mam inne zdanie na ten temat i lepszy jest automat, który by zmieniał dźwignię przy zmianie salda klienta.
Ale zdajesz sobie sprawę że zmiana lewaru po stronie serwera nie jest widoczna w terminalu MT4 dopóki się nie przelogujesz / nie zrestartujesz MT4 ?
I w tym cały problem. Ty widzisz np margin level na poziomie 80% a faktycznie jest 40%...

szmer
Stały bywalec
Stały bywalec

Cyb pisze:
MarcinPOL pisze: Ja mam inne zdanie na ten temat i lepszy jest automat, który by zmieniał dźwignię przy zmianie salda klienta.
Ale zdajesz sobie sprawę że zmiana lewaru po stronie serwera nie jest widoczna w terminalu MT4 dopóki się nie przelogujesz / nie zrestartujesz MT4 ?
I w tym cały problem. Ty widzisz np margin level na poziomie 80% a faktycznie jest 40%...
Tylko czy broker informuje o tym, ze ta zmiana jest niewidoczna, i automat nawet gdyby taka informacja o koniecznosci restartu byla w regulaminie to automat bylby sto razy bardziej lepszy, bo bys sie nie zastanawial, czy pracownik juz zdazyl obleciec te tysiac rachunkow i Twoj i zmienil dzwignie.
Dlatego trudno mowic tu o swiadomym zarzadzaniu kapitalem , jesli sie widzi margin level na poziomie 80% a faktycznie jest 40%..
A to broker zapewnia w regulamnie,ze udostepnia biezacy podglad na wszystko na rachunku co mija sie z prawda.

MarcinPOL
Stały bywalec
Stały bywalec

Cyb, ale będzie wiadomo, że tak to działa przy automacie zmieniającym lewar. Restart platformy nie jest problemem dla mnie. W obecnej chwili jest niejasna sytuacja z tym lewarem, bo sobie broker zmienia wg własnego widzimisie.
Dodatkowo przecież restart platformy przy mt4 to powinna być norma, bo te oprogramowanie jest wadliwe pod względem wyświetlania aktualnych wartości i niekiedy coś może przywiesić się jak broker za dużo pluginów zapakuje w połączenie.

szmer
Stały bywalec
Stały bywalec

Widze,ze nowu zostal usuniety moj post, ktory byl odpowiedzia na post HFT brokers i zapewne '' godzil w dobre imie brokera'',to napisze jeszcze raz: prosze nie straszyc mnie pozwem jesli nie usune swoich postow na forum, bo nie ma w nich zadnych nieprawdziwych informacji z czego zdajecie sobie sprawe, poniewaz moje dowody na to,ze tak jest zarowno rozmowy telefoniczne z pracownikiem, ktory wprowadzil mnie w blad , jak i prt. screeny macie rowniez u siebie, wszystko rowniez zostalo przeslane do KNF i znajdzie w pozwie, ktory ja skladam, rowniez prt. screeny z postami z forum, ktore co chwila kazecie usuwac Adminowi. Mysle, ze naprawde z mojej storny bylo duzo cierpliwosci i wyrozumialosci dla Was i czasu jakiego rzekomo potrzebowaliscie na '' zbadanie '' wszystkiego tylko jakos wszystkie istotne elementy reklamacji zostaly pominiete.

Dodatkowo zalaczam obiecany statement, kiedy to tylko dzieki pilnowaniu, zeby broker nie mial okazji w dowolnym momencie zmienic lewara czego ja nie bede widziec mozliwe bylo swiadome zarzadzanie kapitalem.
Nie wrzucam calego , bo transkacji bylo duzo,ale wsyztskie przekazy na prtfel i z portfela sluzyly wlasnie temu,zeby nie miec przykrej niespodzianki, a kiedy pracownik wprowadzil mnie w blad niestety bylo niemozliwe wyplacenie nadwyzki tak by przywrocic lewar 1:200 i dalej moc wykonywac spokojnie swoja prace.

http://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/9ba45a90d57d7a26

http://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/4684d854e10b437a

http://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/d1b90de2348c0c5e

-- 28 sie 2015, 17:29 --
MarcinPOL pisze:Cyb, ale będzie wiadomo, że tak to działa przy automacie zmieniającym lewar. Restart platformy nie jest problemem dla mnie. W obecnej chwili jest niejasna sytuacja z tym lewarem, bo sobie broker zmienia wg własnego widzimisie.
Dodatkowo przecież restart platformy przy mt4 to powinna być norma, bo te oprogramowanie jest wadliwe pod względem wyświetlania aktualnych wartości i niekiedy coś może przywiesić się jak broker za dużo pluginów zapakuje w połączenie.

Tylko z tym restartem to chodzi o to,ze musalbys sie wstrzelic jakims cudem w moment zmiany lewara przez pracownika HFT, ktory nie wiesz kiedy to zorbi, nie chodzi o to,z e sobie zrestartujesz raz na dzien, tylko musilabys tak naprawde robic to niemal nonstop, ja np. restartuje zazwyczaj w weekend lub jesli cos mi sie zawiesi co zdarza sie niezbyt czesto.

ODPOWIEDZ