Hedging po mojemu

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
FilozofiaForex

Re: Hedging po mojemu

Nieprzeczytany post autor: FilozofiaForex »

koalafx pisze:Jak nie masz duzych realnych funduszy, to [...]
O! i to jest wartościowy wpis. Dziękuję.
Teraz wychodzę z domu, ale przez łykend zorientuję się co i jak z tymi brokami.
... z takich groszy trzeba się potem ze skarbowym rozliczać?

Awatar użytkownika
koalafx
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: koalafx »

To sa brokerzy z zagranicy, wiec oni nie wysla do Polski pita 8 a wiec pozostaje Twoja uczciwosc i sam jesli zglosisz ze zarobiles tyle i tyle to sie rozliczysz nawet z tych groszy. Jesli chodzi o brokerow z zagranicy to mozna za pare zlotych zatrudnic sobie jakies biuro rachunkowe lub ksiegowa i ona Ci to wszystko obliczy i bedziesz mial swiety spokoj :)

Nie mniej jednak warto Twoja strategie testowac u tych dwoch brokerow co Ci opisalem bo bedziesz zawsze zarabial prawdziwe pieniadze a Twoj depozyt poczatkowy to nie cale 50 lub 100zl aby miec na rachunku rownowartosc 10k pln czyli $3000 USD.

Jeżdżę Rowerę

Nieprzeczytany post autor: Jeżdżę Rowerę »

FilozofiaForex pisze:
koalafx pisze:Jak nie masz duzych realnych funduszy, to [...]
O! i to jest wartościowy wpis. Dziękuję.
Teraz wychodzę z domu, ale przez łykend zorientuję się co i jak z tymi brokami.
... z takich groszy trzeba się potem ze skarbowym rozliczać?

W XM masz te smieszne nanoloty, w sumie pierwszy raz sie z czyms takim zetknąłem. 1 lot to tak jak 0,01 lota a 0,01 lota to tak jak 0,001 lota czyli nic, ruch na 100 pips to zarobek/strata moze z 3 grosze wtedy, tak ze jak juz testowac to na realu i stówka Ci styknie, dostajesz ją za free. Tylko ta metoda predzej czy pozniej kaput. Mimo to powodzenia.

FilozofiaForex

Na koniec tygodnia jest +32,44% (jak zawsze chodzi o equity), poziom zabezpieczenia 2650%.
Z tymi nanolotami naprawdę mi się podoba. Miałem kiedyś taki rachunek w Montenegro - broker AGEA (ex Marketiva). Chyba nawet mam tam jeszcze jakieś 7 $.
Jakoś nie przyszło mi do głowy, że ktoś jeszcze się może bawić w taki groszowy forex. Na takie 100 PLN, to nawet mógłbym sobie pozwolić i w razie zwiększenia się mojej wydolności finansowej mogę przecież robić dodatkowe wpłaty, aż depozyt urośnie do przyzwoitego poziomu. Taki "depozyt na raty".

FilozofiaForex

Poniedziałek zaczął się spokojnie na +32,40%, zabezpieczenie na 2450%. Tydzień zanosi się na taki, który przyniesie kolejne zyski.
Przez sobotę założyłem rachunek u brokera z nanolotami. Dają na początek 100PLN, więc kwota, która jest w tej skali wystarczająca do odpalenia mojego hedgingowego systemu. Średnio się to nadaje do zarabiania, ale do testów w sam raz i w razie utrzymującego się pozytywnego wyniku będę mógł stopniowo dopłacać małe kwoty do depozytu.
Myślę, że uda mi się kolejny testowy rachunek ("hedging 3 september") uruchomić na tym nanolotowym koncie. Na dzień dzisieszy mam problem z uruchomieniem instalatora platformy na ubuntu, ale może jakoś przez to przebrnę.

Awatar użytkownika
Jones
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Jones »

samo MT4 czy cos wiecej na tym ubuntu ma stać ?
cos wiecej=dodatkowe EA niestandardowy indycator ?
Pamiętaj, że twoim celem jest grać dobrze, a nie grać często. Alexander Elder
http://www.forexfactory.com/jones_pl
https://www.myfxbook.com/members/Jones

irmentruda
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: irmentruda »

FilozofiaForex pisze: Na dzień dzisieszy mam problem z uruchomieniem instalatora platformy na ubuntu, ale może jakoś przez to przebrnę.
u mnie MT4 smigalo pod Xubuntu, Lubuntu i openSuse ale tylko w podstawowych wersjach, dodatki jak SmartOrders z mforex lub MiniTerminal z Admirala wysypywaly sie.

FilozofiaForex

Dla moich potrzeb samo mt4 bez dodatków. Spox, już poszło. Na netbooku mam jeszcze win home i tam zainstalowałem platformę, a teraz pod linuxem normalnie mi się uruchamia przez wine, gdy startuję "terminal.exe" z tego miejsca, gdzie zainstalował to windows (u mnie: /media/m_n/Acer/Program Files/XM MT4). Nie wiem, czy to normalne, ale działa.

Na koniec dnia equity +32,02% (nuda), poziom zabezpieczenia 2645%
Nowy rachunek real już podpięty pod myfxbooka - jutro pierwsze zlecenia. Normalnie szał - 100 pipów to będzie dla mnie jakieś... 38 groszy - przy pozycji za 0,01 lota (na tutejszym rachunku micro 1 lot = 1k jednostek waluty bazowej (bazowej? dobrze piszę?), a nie jak w normlanych warunkach 100k. Nie ma co wybrzydzać, darowanemu koniowi nie zagląda się w zęby - stówkę (PLN) darmo dali.
Byleby procentów przybywało, to i od siebie też się coś dosypie.

irmentruda
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: irmentruda »

FilozofiaForex pisze:Dla moich potrzeb samo mt4 bez dodatków. Spox, już poszło. Na netbooku mam jeszcze win home i tam zainstalowałem platformę, a teraz pod linuxem normalnie mi się uruchamia przez wine, gdy startuję "terminal.exe" z tego miejsca, gdzie zainstalował to windows (u mnie: /media/m_n/Acer/Program Files/XM MT4). Nie wiem, czy to normalne, ale działa.

Zgadza się, mam na pendrivie takiego zwykłego portable Mt4, zainstalowanego pod linuxem, skopiowanego na pena i go używam naprzemiennie pod win7, winxp i lubuntu, gdzie mi właśnie pasuje.

Awatar użytkownika
koalafx
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: koalafx »

FilozofiaForex pisze:Nowy rachunek real już podpięty pod myfxbooka - jutro pierwsze zlecenia. Normalnie szał - 100 pipów to będzie dla mnie jakieś... 38 groszy - przy pozycji za 0,01 lota (na tutejszym rachunku micro 1 lot = 1k jednostek waluty bazowej (bazowej? dobrze piszę?), a nie jak w normlanych warunkach 100k. Nie ma co wybrzydzać, darowanemu koniowi nie zagląda się w zęby - stówkę (PLN) darmo dali.
Byleby procentów przybywało, to i od siebie też się coś dosypie.
Super SPRAWA! W koncu dzialasz w Realu i strategia testowana juz za prawdziwe pieniadze :)
100zl na koncie mikro to defakto tak jak bys mial 10.000 tys zl, wiec idealne rozwiazanie pod Twoja strategie.
Grasz normalnie 0.01 w XM czyli po przeliczeniu jest to 0.001
Pamietaj aby otworzyc wykres EURUSDmikro bo tylko na nim dzialaja 0.01 w nanolotach.

ODPOWIEDZ