O! i to jest wartościowy wpis. Dziękuję.koalafx pisze:Jak nie masz duzych realnych funduszy, to [...]
Teraz wychodzę z domu, ale przez łykend zorientuję się co i jak z tymi brokami.
... z takich groszy trzeba się potem ze skarbowym rozliczać?
O! i to jest wartościowy wpis. Dziękuję.koalafx pisze:Jak nie masz duzych realnych funduszy, to [...]
FilozofiaForex pisze:O! i to jest wartościowy wpis. Dziękuję.koalafx pisze:Jak nie masz duzych realnych funduszy, to [...]
Teraz wychodzę z domu, ale przez łykend zorientuję się co i jak z tymi brokami.
... z takich groszy trzeba się potem ze skarbowym rozliczać?
u mnie MT4 smigalo pod Xubuntu, Lubuntu i openSuse ale tylko w podstawowych wersjach, dodatki jak SmartOrders z mforex lub MiniTerminal z Admirala wysypywaly sie.FilozofiaForex pisze: Na dzień dzisieszy mam problem z uruchomieniem instalatora platformy na ubuntu, ale może jakoś przez to przebrnę.
FilozofiaForex pisze:Dla moich potrzeb samo mt4 bez dodatków. Spox, już poszło. Na netbooku mam jeszcze win home i tam zainstalowałem platformę, a teraz pod linuxem normalnie mi się uruchamia przez wine, gdy startuję "terminal.exe" z tego miejsca, gdzie zainstalował to windows (u mnie: /media/m_n/Acer/Program Files/XM MT4). Nie wiem, czy to normalne, ale działa.
Super SPRAWA! W koncu dzialasz w Realu i strategia testowana juz za prawdziwe pieniadzeFilozofiaForex pisze:Nowy rachunek real już podpięty pod myfxbooka - jutro pierwsze zlecenia. Normalnie szał - 100 pipów to będzie dla mnie jakieś... 38 groszy - przy pozycji za 0,01 lota (na tutejszym rachunku micro 1 lot = 1k jednostek waluty bazowej (bazowej? dobrze piszę?), a nie jak w normlanych warunkach 100k. Nie ma co wybrzydzać, darowanemu koniowi nie zagląda się w zęby - stówkę (PLN) darmo dali.
Byleby procentów przybywało, to i od siebie też się coś dosypie.