Hedge

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Dagu

Hedge

Nieprzeczytany post autor: Dagu »

witam
drobne pytanie odnosnie brokerow MM

przyklad
zawieram transakcje L na sporym locie
dajmy na to broker mnie zauwaza

i teraz sedno pytania
czy broker jak robi hedge na mojej pozycji to wykres zmienia sie tylko dla mnie czy dla wszytkich
w skrocie jaki jest zasieg ingerencji brokerow mm

niby glupie pytanie ale pewnosci nie mam dlatego wole zapytac
czekam na jakas rzetelna opinie

pozdrawiam

Awatar użytkownika
personov
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: personov »

Transakcje zawierane u brokera typu MM nie maja wpływu na cenę.
Nawet jeśli by miały to wykres zawsze jest dla wszystkich taki sam.
Solą życia jest kasa.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

personov pisze:Nawet jeśli by miały to wykres zawsze jest dla wszystkich taki sam.
Teoretycznie :D.

Ogólnie rozchodzi się o to czy broker zabezpiecza się na rynku międzybankowym przeciw pozycjom klienta czy nie - oba scenariusze prawdopodobne i wszystko zależy tylko od niego więc nie można wprost odpowiedzieć na Twoje pytanie.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Dagu

Hehe

rozumiem wiec iz transakcje zawierane przez brokera moga lecz nie musza miec wplyw na kurs a wowczas kiedy maja to dzieje sie to w bardzo niewielkim stopniu
tak to rozumiem

ogolnie chodzilo mi o to czy broker moze manipulowac moimi trejdami na swoja korzysc zanim zlecenie pojdzie na inter bank
z tego co mowicie nie jest to mozliwe i cena dla klientow mm jest identyczna
nie ukrywam ze mnie to cieszy :)

Panowie a znacie metody walki brokerow z klientami dlugoterminowymi ?
badz tez czy mozecie mi wskazac jakies zrodla informacji do przerobienia ?

zagrania na krotkim interwale znam z retrospekcji acz ciekawy jestem co i w jakim stopniu moze mi zrobic broker na dlugim dystancie, przynajmniej doputy dopoki nie wymienie go na ecn

pozdrawiam ;)

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

Czytałem na forum że niektórzy swapy zmniejszali.

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Dagu pisze:ogolnie chodzilo mi o to czy broker moze manipulowac moimi trejdami na swoja korzysc zanim zlecenie pojdzie na inter bank
z tego co mowicie nie jest to mozliwe i cena dla klientow mm jest identyczna
nie ukrywam ze mnie to cieszy Smile
Żle zrozumiałeś odpowiedż Kolegów....,jest to możliwe.... :P

Pozdrawiam.

Dodano po 12 minutach:

PS aby było jasne mogą manipulować cenami brokerzy MM oraz nieuczciwi STP...
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Dagu

Mozesz rozwinac ?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Dagu pisze:Panowie a znacie metody walki brokerow z klientami dlugoterminowymi ?
Już wcześniej wspomniane swapy i obstawiam, że mogą jeszcze robić coś takiego, iż "całkiem przypadkowo" powstaje bad tick, wycina nam naszą pozycję lub zeruje konto, a następnie przyjmowana jest reklamacja oraz przywracany stan konta jednak bez tamtej pozycji.
Już spory czas temu miałem tam w AM - po tym stamtąd uciekłem.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Dagu

Dzieki za ta informacje, zainteresowalem sie tematem i juz po 5 sec znalazlem cos takiego

Błędne kwotowanie na rynku EUR/USD z dnia 08.03.2010 (AM)

a moge zapytac czy bylo to konto standart czy ecn ?

przy wystapieniu blednych danych jak mniemam broker zamyka nam ow pare walutowa z bad tick czy tez wszytskie otwarte ? wole sie upewnic ;)

Z tym zerowaniem konta przynaje zaskoczyles mnie, nie sadzilem ze broker mm robi takie numery, z tego co udaje mi sie wyczytac miedzy wierszami na roznych watkach to chyba nie jedyne i najgorsze na co go stac

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nie za bardzo załapałeś... ;)

Bad ticki na ogół występują na skutek błędnego kwotowania przez dostawcę datafeedu (danych o cenach), a nie na życzenie brokera. Jednak jak mniemam niektórzy mogą czasem robić to i specjalnie.
Najczęściej po wystąpieniu badticku reklamacje są uznawane ale pozycja, którą mieliśmy otwartą, nie jest przywracana - po prostu przepada. Zerowanie konta to efekt po dużej rozbieżności kursu w badticku np. masz longa EUR/USD 1.0 lota po kursie 1.4400 i na rachunku 5000 USD. Nagle kurs jaki wskazuje platforma na skutek badticku to 0.8000 i w tej sytuacji pozycja jest zamykana, a na koncie powstaje duży debet. Broker przywraca stan konta do wcześniejszego ale pozycji nie ma.

Wtedy były konta tylko standard ale od tego czasu minęło kilka dobrych lat.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ