Harmonic Trading

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

rocker1 pisze:Chodzi mi o to jak obliczyć odległości:
Wysokość, długość fali w pipsach *0.786, *0.382 itd... A potem od szczytu lub dołka odejmujesz tą wartość.
Narzędzie Fibonacci Retracement wylicza to automatycznie.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Boby_Fischer
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Boby_Fischer »

Mógłby ktoś wrzucić najnowszą wersje ZUP'a jak macie? Niestety nie mogę nigdzie znaleźć... Z góry dzieki
Boby Fischer is great!

Awatar użytkownika
Nievinny
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Nievinny »

ZUP v82, chyba najnowszy
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Trade what you see, NOT what you hear or think

Awatar użytkownika
Boby_Fischer
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Boby_Fischer »

dzięki , jednak słyszałem o v83 jednak nigdzie nie mogę znaleźć, anie na FF , ani na TSD... W porównaniu z korharmoniciem jak go oceniacie :)?
Boby Fischer is great!

rocker1
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: rocker1 »

Do kor4x:

jakie najlepsze ustawienia sa do twojego wskaźnika KORHARMONICS (grywam na H1)

Awatar użytkownika
robertw7
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: robertw7 »

Możecie doradzić mi jakąś dobrą książkę na temat formacji harmonicznych? Nie tylko dobrą pod względem merytorycznym, ale i napisaną dość zrozumiałym językiem :)

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
robertw7
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: robertw7 »

Dzięki Raposo ;)

Awatar użytkownika
kor4x
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kor4x »

sorry, nie poinformowal mnie system ze cos zostalo dodane do tej nitki i dawno nie zagladalem.

Dzieki za zupa, ja chetnie zobacze. Kiedys patrzylem, ZUP ma niesamowiata ilosc logiki w srodku. Wielki szacun dla autora, bo przeczytac, zrozumiec i zakodowac to spore wyzwanie.

Fajnie, ze coraz wiecej osob interesuje sie harmonicznoscia. moze wiecej bedzie w stanie wniesc cos do tematu.

ksizaki: Pasavento, Carney, Danielewicz, Jim Kane'a

ustawienia dla H1: :-) powodzenia w probach, uzywam MultiZigzaga i olewam dobor najlepzego swingu.

Yankee
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Yankee »

raposo pisze:http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... ight=miner
Piąty post od góry ;).
Pokusze sie o krotka recenzje tych ksiazek:
1) Carney - porazka totalna, moze i na poczatek dobra, bo napisana jak dla przedszkolaka, ale tresci na 200 czy 300 stronach jest tyle, ze spokojnie moglaby miec ich 50.
2) Gilmore - nie czytalem, w wolnej chwili (moze za rok :? )postaram sie nadrobic
3) Miner - cudo, przeciwienstwo nr 1 - duzo tresci i wymaga pewnej wiedzy do zrozumienia, a moze po prostu mi sie tak wydawalo.

Zupelnie inaczej czyta sie ksiazke gdzie (w subiektywnym odczuciu czytelnika oczywiscie) autor uwaza czytelnika za kogos inteligentnego (Miner), a inaczej jesli uwaza go za kompletnego kretyna (Carney).

Takze minera polecam wszystkim (po raz kolejny :wink: ) goraco. Ale tak apropo tematu - Miner nie pisze o HT :D

edit bo widze ze kolejne doszly, a akurat mam wene:
4) peasavento - od dluzszego czasu czeka na przeczytanie (jest obecnie 2. w kolejce)
5) danielewicz - ogolnie polecam, chociaz przeszkadzal mi bardzo napalony ton autora w trakcie czytania, moznaby odniesc wrazenie ze kazda formacja dziala, ponadto sugeruje uzywanie tylu wspolczynnikow, ze ich implementacja wlasciwie mija sie z celem - powstaje jeden wielki punkt wsparcia czy oporu - zaczyna sie na dole wykresu i konczy u gory. Wszedzie trzeba znalezc zloty srodek
6) Kane - bardzo chcialbym przeczytac, ale skad to wziac... :cry:

Jak juz robimy przeglad to dodalbym od siebie DiNapolego - czysty HT to moze nie jest ale na poczatek nadaje sie swietnie. Ponadto stanowi dobry kontrast do Danielewicza, rowniez jesli chodzi o podniecanie sie, ale w tym rowniez kroluje Miner :)

ODPOWIEDZ