Harmonic Trading

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

Zobaczcie sobie co stało się na GBP/NZD ważny poziom formacja, ZL i można było kilkaset pipsów wyciągnąć tylko już beze mnie :(
No nic szkoda, dzisiaj chyba już nie zagram nic bo odskoczyli na wszystkich parach gdzie były PB
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Dwie ciekawe formacje na umocnienie JPY, tylko to co w tym tygodniu zrobił JPY to ciężko wchodzić w jego umocnienie chociaż na większości par patrząc długo terminowo jest w trendzie.
Jeżeli ktoś widzi jakieś przeciw wejściu to niech napisze :)
Daje analize GBP/JPY ładna formacja Motyla oraz AUD/JPY ładna formacja Gartleya.

Dodatkowo formacje na fajnych poziomach S/R
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

krystian74
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: krystian74 »

Od pewnego czasu staram się łączyć formację harmoniczne z dywerygencjami i oto co mi wyszło:

krystian74
Pasjonat
Pasjonat

Tu masz potwierdzenie fala AB zniosła falę CD 68.5 fibo potwierdzona dywerygencja

krystian74
Pasjonat
Pasjonat

Jeżeli cię interesuje inne podejście do falowości na rynkach to zapoznaj się z książką Carolyn Boroden

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

czerwinek pisze:Dwie ciekawe formacje na umocnienie JPY, tylko to co w tym tygodniu zrobił JPY to ciężko wchodzić w jego umocnienie chociaż na większości par patrząc długo terminowo jest w trendzie.
Jeżeli ktoś widzi jakieś przeciw wejściu to niech napisze :)
Daje analize GBP/JPY ładna formacja Motyla oraz AUD/JPY ładna formacja Gartleya.

Dodatkowo formacje na fajnych poziomach S/R
Jak widać obie formacje jakoś tam zadziałały wchodziłem tylko w GBP/JYP chociaż powinienem w AUD/JPY gdyż tam 3 poziomy fibo nachodziły na siebie. Niestety GBP/JPY przestawiłem na BE wycieli mnie o 5 pipsów i ruszyli kilkadziesiąt w dół, niestety i czasem tak bywa.

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Troszkę ostatnio rynek szaleje, że przez to człowiek takich fajnych tradów nie widzi.
Prawie idealny Motylek.

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Pisałem o tej formacji tutaj:
http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... 310#423384
Jak widać cena dzisiaj doszła do TP1, ja oczywiście nie miałem takiej cierpliwości aby zgarnąć całą pulę ale wchodziłem 5 razy w tę parę na longi i kilaset pipsów udało się wyciągnąć ale najważńiejsze to wiedzieć w którym kierunku cena idzie wówczas na korektach stopniowo można wchodzić.

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Dzisiaj słabo idzie ale może formacyjka batmana da radę wyciągnąć na zero, dodatkowo ZL.

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

jednak nie udało się nic ugrać dwie pozycje na BE z małym plusem a było już 100 :( ale liczyłem zdecydowanie na większy TP, ale tak jest z formacjami że można się na szczycie załapać ale tym razem się nie udało, odbili od przebitej LT.
Najgorzej, że sobie spokojnie szli do góry cały czas tak po kilka pipsów i nie wiedziałem czy wychodzić z ręki czy to tylko mała korekta, jakbym miał wyraźniejszy sygnał że pójdą UP być może udało by się coś więcej ugrać jakbym wyszedł z ręki.
No nic walczymy dalej z tym FX :)
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz

ODPOWIEDZ