Gra na dane - inne podejście EA
Gram na dane od jakiegos czasu na realu zeby nie bylo
mam swoj autorski skrypt ktorego uzywam z nienajgorszym rezultatem
z mojego bolsenego doswiadczenia wiem ze do czasu az cwiczylem dzialanie skryptu i tracilem na tym kase to broker nie widzial problemu
po pelnej optymalizacji i sporych foward testach zaczalem grac za kilka lotow broker nagle sobie o mnie przypomnial
nie zrobilem nawet kilkunastu wejsc kiedy dostalem przyjaciela tradera
plugina na realizacje zlecen 15 sec
broker to ustawia u siebie, dla broka to 5 sec i masz relizacje zlecen szybka jak slimak na piasku, prawde powiedziawszy to przestetpstwo i celowe dzialanie na szkode klienta ale kazdy wie jak wyglada wspolpraca z mm dlatego szybko musialem spakowac kapcie
ujme to tak, swietny pomysl i swietne wykonanie szczerze
jak bedziesz mial chwile to zastanow czy niedalbys rady zrobic to samo w javie dajmy na ten przyklad
pozdrawiam
z mojego bolsenego doswiadczenia wiem ze do czasu az cwiczylem dzialanie skryptu i tracilem na tym kase to broker nie widzial problemu
po pelnej optymalizacji i sporych foward testach zaczalem grac za kilka lotow broker nagle sobie o mnie przypomnial
broker to ustawia u siebie, dla broka to 5 sec i masz relizacje zlecen szybka jak slimak na piasku, prawde powiedziawszy to przestetpstwo i celowe dzialanie na szkode klienta ale kazdy wie jak wyglada wspolpraca z mm dlatego szybko musialem spakowac kapcie
jak bedziesz mial chwile to zastanow czy niedalbys rady zrobic to samo w javie dajmy na ten przyklad
pozdrawiam
Dokładnie coś takiego dostałem w FxPro 2lata temu.Dagu pisze:Gram na dane od jakiegos czasu na realu zeby nie bylo
pozdrawiam
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów
Też kiedyś kombinowałem podobnie.
Problemy są takie:
- ciężko dobrać parametry. W backtesterze mt4 tego nie zrobisz. Pozostaje więc testowanie live
- każdy broker ma inny datafeed. Z innego źródła, inaczej filtrowany itd. Więc parametry działające u jednego brokera niezbyt będą działać u innego
- pozycje mogą trwać dosyć krótko - wsio zależy przecież od ticków. A wtedy jak zauważył kolega wyżej łatwo o virtual dealera.
Tym niemniej potencjał jest. Napisz jak Ci idzie.
Problemy są takie:
- ciężko dobrać parametry. W backtesterze mt4 tego nie zrobisz. Pozostaje więc testowanie live
- każdy broker ma inny datafeed. Z innego źródła, inaczej filtrowany itd. Więc parametry działające u jednego brokera niezbyt będą działać u innego
- pozycje mogą trwać dosyć krótko - wsio zależy przecież od ticków. A wtedy jak zauważył kolega wyżej łatwo o virtual dealera.
Tym niemniej potencjał jest. Napisz jak Ci idzie.
Myślę, że tutaj nie chodzi o dobranie odpowiednich parametrów, ale o załapanie pewnej zasady ruchu ceny, bo tak jak piszesz - każdy broker ma inny datafeed. Jednak u każdego ruchy tickowe przyspieszają lub zwalniają. Jeśli to się opanuje to broker nie ma znaczenia.green7 pisze:- ciężko dobrać parametry. W backtesterze mt4 tego nie zrobisz. Pozostaje więc testowanie live
Solą życia jest kasa.
W brodę sobie pluję, bo nie wziąłem tego pod uwagę :
20:00 Protokół z posiedzenia FOMC - ważność średnia.
Brałem pod uwagę tylko ważność wysoką ( na czerwono ), więc o 11:00 i o 16:00 nic nie weszlo, bo słabe ruchy były.
Teraz na testerze sobie sprawdzam ( z wyłączonym czasem ticów ) to otwarło i po wyhamowało
zamknęło na 21 pipsach zysku.
Ale....to tylko tester, cholera.
Dla mnie ważne są testy live.
Na daily.fx bylo zaznaczone na czerwono !. Niestety nie sprawdzilem ;(
20:00 Protokół z posiedzenia FOMC - ważność średnia.
Brałem pod uwagę tylko ważność wysoką ( na czerwono ), więc o 11:00 i o 16:00 nic nie weszlo, bo słabe ruchy były.
Teraz na testerze sobie sprawdzam ( z wyłączonym czasem ticów ) to otwarło i po wyhamowało

Ale....to tylko tester, cholera.
Dla mnie ważne są testy live.
Na daily.fx bylo zaznaczone na czerwono !. Niestety nie sprawdzilem ;(
Solą życia jest kasa.