godziny wiadomosci

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
tompil
Stały bywalec
Stały bywalec

godziny wiadomosci

Nieprzeczytany post autor: tompil »

Witam,

Czesto spotykam sie ze stwierdzeniem, aby przed i po podaniu istotnych wiadomosci nie handlowac (+/- 15 minut).

Moje pytanie - czy sa jakies okreslone godziny kiedy sa podawane te wiadomosci? Dla roznych gield sa to inne czasy?

Z gory dziekuje za odpowiedz
Pozdrawiam

expedient warzywniaka

Nieprzeczytany post autor: expedient warzywniaka »

Tu (ale musisz ustawić czas na nasz)
http://www.forexfactory.com/
albo tu
http://macronext.pl
masz podane godziny publikacji danych makroekonomicznych ze wszystkich ważnych krajów.

tompil
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: tompil »

O to mi chodzilo, dzieki wielkie ;)

Dodano po 11 godzinach 7 minutach:

Mam pytanie co do poleconej stronki forexfactory.

Chodzi mi o interpretacje zaznaczonych na czerwono danych. Jezeli przy danym kraju wskaznik (lub procent) wzrosnie/zmaleje w stosunku do "Actual" to dana waluta bedzie rosnac/spadac w stosunku do innych?

Jak to wykorzystac do handlu walutami?

Obrazek

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Actual - aktualny wynik.
Forecast - prognoza.
Previous - poprzedni wynik.

Jeśli A lepsze niż F i P to dobrze dla waluty. Jeśli A zgodne z F to neutralnie. Jeśli A gorsze od F to źle. Jeśli zrewidowano mocno P to w zależności czy na lepsze czy na gorsze (i w jakim stopniu) to też może oddziaływać na kurs.

Tyle o teorii... A teraz możesz sobie zacząć śledzić dane i uczyć się praktyki, która nie zawsze pokrywa się z teorią... ;)

Jeśli nie wiesz co dane oznaczają to masz zakładkę "details". Jeśli nie znasz angielskiego to z pomocą przychodzi translator. Trzeba sobie radzić.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Dane mogą powodować ruchy na walucie, ale te ruchy rzadko są łatwe do przewidzenia, a jeszcze rzadziej do wykorzystania.

Jeśli jesteś początkującym, to śledź to sobie, ale zabezpieczaj pozycje przed ważnymi danymi i nie otwieraj nowych.

ODPOWIEDZ