GMMA in Color
artykuliki pana Guppy`ego dot. handlowania na głównie azjatyckich giełdach wykorzystując metodę gmma
http://www.remisiers.org/guppyspeaks.html
http://www.remisiers.org/guppyspeaks.html
Money Never Sleeps
musisz recznie dodac srednie na wykres ceny - MA in Color - gdzies to tu jest na forum - szablonu juz nie mam tego ze screenów bo toroche pozmieniałem - a paczka woodies CCI jest w watku
woodie's cci system - niewiarygodnie obszerny zbiór zasad
woodie's cci system - niewiarygodnie obszerny zbiór zasad
Ostatnio zmieniony 28 sie 2007, 20:24 przez Gajowy, łącznie zmieniany 1 raz.
The key to living is giving.
Dzisiaj z ciekawości i braku poważniejszych rzeczy do roboty niż obserwowanie średnioterminowych pozycji przyjrzałem się dokładnie systemowi. Na M5 E/J, G/J, U/J i muszę przyznać, że jestem pod wrażeniem
Dobra robota, jak już trochę się ogram i będę maił nadal czas na skalpowanie to będę używał 

Trade what you see, NOT what you hear or think
Dzisaj e/j dal dobra okazje do zarobku, nizej przyklady wykorzystania srednich na wykresach 5m i 1m.
Zeby nie byc sfrustrowanym gdy mamy +15 i za kilkadziesiat sekund -10, proponuje ustawiac sztywny target np 15/20pips, zabezpieczac na b/e po +10.
Kazdego dnia jest okazja zrobienia kilku takich tradow z pozytywnym wynikiem, nie ma co sie spinac na lapanie 100 pips jak gramy skalpem
Jednak lapacze wiekszych ruchow powinni zastosowac strategie na wykresach 5-15m.
Zeby nie byc sfrustrowanym gdy mamy +15 i za kilkadziesiat sekund -10, proponuje ustawiac sztywny target np 15/20pips, zabezpieczac na b/e po +10.
Kazdego dnia jest okazja zrobienia kilku takich tradow z pozytywnym wynikiem, nie ma co sie spinac na lapanie 100 pips jak gramy skalpem

Jednak lapacze wiekszych ruchow powinni zastosowac strategie na wykresach 5-15m.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 28 sie 2007, 20:58 przez fxlamer, łącznie zmieniany 2 razy.
Bedzie dobrze, luz......
=================
=================
http://video.google.com/videoplay?docid ... 2063727472
zamieszczam interesujący filmik nt. handlowania systemem guppy na 5min.
very simple : crossover - bounce back - enter the market
zamieszczam interesujący filmik nt. handlowania systemem guppy na 5min.
very simple : crossover - bounce back - enter the market

Money Never Sleeps
Gosciu nazywa to Guppy ale te srednie nie maja nic wspolnego ze srednimi Guppy'ego. Nie jestem zwolennikem bazgrania po wykresie, dlatego wiekszosc srednich usunalem zostawiajac kluczowe dla mnie. W tej chwili moje ustawienia to srednie od 6wma do 30wma (step co 3) i wma50 + wma100. Dla mnie czytelne, ale widzialem juz wykresy na ktorych bylo 200 srednich, ladnie to wyglada ale czy pomaga?
W kazdym razie, kazdy orze jak moze.....
W kazdym razie, kazdy orze jak moze.....

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 28 sie 2007, 21:10 przez fxlamer, łącznie zmieniany 1 raz.
Bedzie dobrze, luz......
=================
=================